Beste Ronny,

Wordt het equivalent van 800k Thb in euro’s op een FCD (foreign currency deposit) van een Thaise bank geaccepteerd bij verlenging van non immigrant o visa?

Misschien staat het antwoord al ergens op dit blog, maar kon het zou gauw niet vinden.

Vriendelijke groet,

Rob


Beste Rob,

Je bedoelt natuurlijk een jaarverlening van je verblijfsperiode. Het Non-immigrant “O” visum zelf kan je niet verlengen.

Eigenlijk zegt de regel enkel “…fund deposited in a bank in Thailand of no less than THB 800,000”. Sommige immigratiekantoren zullen daaruit opmaken dat het TBH moet zijn. Andere zullen een FCD aanvaarden met een equivalent van minstens THB 800 000, zolang het maar op een bank in Thailand staat.

Het is een beetje zoals immigratiekantoren wel of niet zicht- en/of spaarrekeningen aanvaarden. Je moet dat lokaal eens navragen. In Bangkok wordt het wel aanvaard las ik laatst op een forum.

De regels hoelang het bedrag op de bank moet staan zullen dezelfde zijn. Ik weet niet hoe de controle bij een FCD er zal uitzien. Misschien vertellen ze je dat je niet onder een bepaald bedrag in Euro mag zakken.

Lijkt me toch goed om de wisselkoersen in het oog houden, of er toch voldoende geld op zetten om grotere koersschommelingen op te vangen.

Misschien toch iets om rekening mee te houden of info over te vragen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Laat ons eens weten wat het resultaat was.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website