Beste redactie/Ronny,

Ik heb een vraag betreffende mijn visum. Ik heb een tourist single visum. Ik ben 28 januari binnen gekomen en moet me terug melden voor 28 maart, alhoewel ik non immigrant had gevraagd. Mijn bedoeling is om in Thailand te blijven, ik ben 65 jaar heb een goed pensioen en 50.000 Euro op een rekening staan allemaal doorgegeven in België aan de ambassade.

Ik moest ook een terug vlucht boeken dit was verplicht, dus ik heb een terug vlucht 4 juni, om nog het een en andere te regelen.

Mijn vraag welke stappen moet ik ondernemen?

Groet,

Patrick


Beste Patrick,

Jammer dat ze je geen Non-immigrant “O” Single entry hebben gegeven in de Ambassade te Brussel, want dan was het sneller opgelost.

Je hebt nu de status van “Tourist” in Thailand en je kan daarmee maar 30 dagen verlenging bekomen. Niks meer.

Om een langere verblijfsperiode te bekomen moet je eerst een Non-immigrant status bekomen. Dat kan via immigratie. Je moet wel nog minstens 14 dagen van je verblijfsperiode over hebben, want het kan wel even duren voor die toelating er is. Ook moet je 50+ zijn, maar dat is geen probleem gezien je leeftijd.

Je gaat naar je immigratiekantoor en vraag om je Tourist status om te zetten in een Non-immigrant omwille van “Retirement”. Dat kan met formulier TM 86 – Application for change of visa: www.immigration.go.th/download/ zie Nr 30

De formulieren die je zal moeten inleveren zullen ongeveer dezelfde zijn als wanneer je voor een jaarverlenging gaat. Vraag je best eerst eens aan je immigratiekantoor wat je juist moet inleveren, maar dit zal het ongeveer zijn:

– TM86 – Applacation for change of visa

– Pasfoto’s

– Paspoort

– Kopie van paspoortblz persoonsgegeven

– Kopie van paspoortblz laatste entrystamp

– Kopie van paspoortblz visum

– Kopie van TM6 (Departurecard)

– Kopie bewijs van adres

– De financiële eis die je gaat gebruiken

– Een Affidavit van inkomsten voor minstens 65 000 Baht per maand

– Een bankrekening van minstens 800 000 Baht.

– Een combinatie van inkomen en een bankrekening dat samen 800 000 Baht moet zijn op jaarbasis.

– De kostprijs om van Tourist naar Non-immigrant te gaan is 2000 Baht.

Indien dit aanvaard wordt zal je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen, net zoals iemand die zou binnenkomen met een Non-immigrant “O” visum. Die 90 dagen kan je dan op het einde weer gaan verlengen met een jaar. Je zal dan aan de eisen van een jaarverlenging op basis van “Retirement” moeten voldoen.

Je pensioen kan je waarschijnlijk gebruiken om je inkomen te bewijzen, maar met je bankrekening in België ben je in Thailand niks. Hoe hoog het bedrag ook mag zijn. Hier tellen alleen bankrekeningen op een Thaise bank.

Ik zou zeggen, wacht er niet te lang meer mee en succes alvast.

Laat maar eens horen hoe het afgelopen is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website