Beste Ronny,

Ik heb een “non-immigrant Retirement visa” geldig tot 28/05/2020. Op deze datum moet ik het visa voor 1 jaar verlengen. Maar wat gebeurt er als ik te laat ben met het verlengen van het visum?

Hoeveel dagen is het te laat verlengen mogelijk en wat is dan de boete welke je krijgt? (Reden is dat het vorig jaar bijna fout is gegaan en nu heb ik nog steeds deze vraag).

Met vriendelijke groet,

Sjaak


Beste Sjaak,

1. Een Non-immigrant “Retirement” visa bestaat niet. Je hebt een jaarverlenging van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant visa.

Heb je het toch over een Non-immigrant “O” visa dan is het simpel. Kan je niet verlengen. Moet je gewoon een ander aanvragen voor je naar Thailand komt.

2. Als je te laat bent vervalt je jaarverlenging op zijn einddatum en kan je dat officieel niet meer verlengen. Enkel als de einddatum valt op een dag dat immigratie officieel gesloten is (WE, feestdag) mag je de aanvraag nog indienen op de eerstvolgende werkdag. In dat geval zullen ze je aanvraag nog aanvaarden en zonder boete. Let wel. Enkel de eerstvolgende werkdag komt daarvoor in aanmerking.

Er zijn wel immigratiekantoren die enkele dagen te laat soms nog aanvaarden en dan een “Overstay” boete aanrekenen van 500 Baht per dag. Die dagen ben je dan ook illegaal in Thailand. Maar eigenlijk is dit niet volgens de regels. Reken er dus niet op dat men dit overal zal aanvaarden.

3. Zorg gewoon dat je tijdig je volgende jaarverlenging aanvraagt. Dat kan al zeker 30 dagen voor de einddatum. Waarom zou je wachten tot het vervallen is?

4. Ben je niet in het land op 28/05/2020 dan kom je er op basis van je “Re-entry” ook niet meer in, want de datum is voorbij en mag je de verlenging volledig vergeten. Je jaarverlenging zal sowieso dan vervallen zijn

Enige manier is dan opnieuw beginnen met een non-immigrant “O” visum.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website