Beste redactie/Ronny,

Even denk ik duidelijker
Ik heb een jaarvisum die is geldig tot 2 augustus 2019
ben t/m 7 maart in Thailand
dan in de volgende periodes
6 t/m 30 april 2019
17 t/m 25 juli 2019
6 december t/m 7 maart 2020

Ik heb de volgende vraag in ben in bezit van een “O”jaarvisum geldig to 2 augustus 2019. Ben verschillende periodes in Thailand. Nu had ik gelezen dat je pas 30 of 45 dagen voor het verlopen van een pas een retired extension kan aanvragen. Ik kom op 17 juni op zijn vroegst Thailand binnen. Krijg dan toegang voor 3 maanden? Ik vertrek weer rond 25 juli. Zou ik in juli deze extension kunnen aanvragen in Sisaket? Met een verklaring van de Oostenrijkse Consulaat uit Pattaya? Ben woonachtig in Kantharalak te Sisaket.

Daarbij komt dat ik in de andere periodes niet in Nederland ben. Hierdoor moet mijn paspoort ook al naar de ambassade van Rusland in juli. Voor China kan ik gelukkig een E-visum aanvragen dat gaat geheel via de mail en post.

1 t/m 26 september China en Rusland
2 oktober t/m 21 oktober de USA
21 okt t/m 6 december Korea-Japan-Taiwan-Indonesie

Dus ben niet in Nederland voor het aanvragen van een nieuw jaar visum, dus dacht dat een verlenging op basis van retired goed zou zijn

Groet,

Theiweert


Beste Theiweert,

1. Je hebt dus een Non-immigrant “O” Multiple entry dat geldig is tot 2 augustus 2019. Elke verblijfsperiode van 90 dagen, bekomen met dat Non-immigrant “O” visum, kan je verlengen met een jaar. Je hoeft niet te wachten tot je Non-immigrant “O” volledig is opgebruikt. De aanvraag tot jaarverlenging van je verblijfsperiode kan je starten 30 (soms 45) dagen voor het einde van zo een 90 dagen periode (of van een eerdere jaarverlenging). Kan misschien wel eens zijn dat ze hiervan afwijken, maar dat zal eerder uitzonderlijk zijn en waarschijnlijk met de nodige motivatie erbij (als je begrijp wat ik bedoel)

2. De periode die je opgeeft dat je in Thailand bent, ttz 6 t/m 30 april en 17 t/m 25 juli zijn alvast te kort om een verlenging te vragen. Die kans is klein (denk onbestaande) dat je in die periode wat kan geregeld krijgen.

3. Een oplossing is misschien nu. Deze periode kan misschien nog. Je hebt nog tijd tot 7 maart en dat zou misschien een mogelijkheid kunnen bieden. Maar je zegt niet hoelang je nu al in Thailand bent en wanneer je 90 dagen om zijn. Indien deze periode, tot 7 maart, tussen de 60 en 90 dagen valt zou je nu nog een aanvraag tot jaarverlenging kunnen indienen. Wel zien dat ze dan de jaarverlenging meteen toestaan (of misschien de dag nadien). Indien ze daar met een “Under consideration” stempel van 30 dagen werken lukt het niet, want 7 maart ben je weg en dan ben je niet in Thailand om je definitieve jaarverlenging op te halen.

4. Vergeet vooral bij toekenning van je jaarverlenging ook niet je “Re-entry” en dit voor je Thailand verlaat. Is heel belangrijk !!!! Bij je volgende binnenkomst zal men dan opnieuw de einddatum van die jaarverlenging in je “Arrival” stempel plaatsen en niet een 90 dagen verblijf van je dan eigenlijk nog geldige (tot 2 augustus 2019) Non-immigrant “O” visum. Moet je dus goed bekijken bij je binnenkomst in april, en later in juni, dat ze zich niet vergissen. Zo een “Re-entry” kan je als “Single Re-entry” nemen. Kost dan 1000 Baht. Of als “Multiple Re-entry” en die kost 3800 Baht. Kan je meteen aanvragen na je jaarverlenging. Je bent er dan toch. Je kan die ook nog op de luchthaven bekomen. Op Suvarnabhumi is dat een balie aan de paspoortcontrole bij vertrek.

5. De volgende mogelijkheid die ik zie is dan weer volgend jaar in februari, tijdens de periode 6 december-7 maart. Maar neem dan vooraf een Non-immigrant “O” Single entry voor die binnenkomst (waar je die ook gaat halen). Als je dan toch wil verlengen heeft een Non-immigrant “O” Multiple entry geen enkele zin.

6. Ik heb geen idee of Immigratie Sisaket de inkomstenverklaring van de Oostenrijkse Consul aanvaard. Ik vermoed van wel, maar kan dat niet met zekerheid bevestigen.

Ik hoop het wat duidelijk gemaakt te hebben en anders hoor ik het wel.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website