Beste redactie/Ronny,

Vraag over een retirement visa. In mei moet ik deze weer verlengen, geen probleem, heb de 800.000 Baht op mijn Thaise rekening. Het probleem is denk ik, vanwege de nieuwe regeling dat het 3 maanden op mijn Thaise rekening moet blijven voor ik het bedrag mag gebruiken, dit volgens de nieuwe wet in Thailand. Nu heb ik het plan om terug te keren naar Nederland voorgoed en wel eind juni, maar wat zal er gebeuren op Suvarnabhumi als ik mij niet aan de nieuwe wet heb gehouden en deze 800.000 Baht reeds heb teruggeboekt, laten ze mij dan wel gaan? Dat is mijn vraag.

Dan heb ik nog iets. Als ze de wet weer eens gaan veranderen, en dat is goed mogelijk en het geld 800.000 Baht moet voor het hele jaar op de Thaise rekening blijven. Dat zal dan betekenen dat je, als je terugkeert, je kunt fluiten naar je geld…toch?

Groet,

Eduard


Beste Eduard,

1. Er zal helemaal niks gebeuren op de luchthaven, buiten dan de normale vertrekroutine.

Verleng in mei. Haal enkele dagen voor vertrek (juni) je rekening leeg, of schrijf het over, of wat ook en sluit dan je rekening. Je krijgt bij immigratie op de luchthaven een “Departure” stempel en je jaarverlenging is daarmee dan ook afgesloten, want een “Re-entry” is niet meer nodig. Misschien vragen ze wel of je geen “re-entry” stempel wil, maar dan zeg je gewoon dat je niet meer terugkomt. Vervolgens vliegtuig op en voorgoed terug naar Nederland.

Dat is het. Niemand zal jou tegenhouden, of je geld vasthouden.

Niet in Thailand en niet in Nederland (of ze moeten ontdekken dat je boven de cashlimiet zit van uit- en/of invoer natuurlijk en dat niet aangegeven hebt)

Je kan het ook nog anders doen. Je haalt geen jaarverlenging meer. Je maakt dan in mei een “borderrun”. Bekom je 30 dagen “Visa Exemption” mee. Is dat niet voldoende, kan je die nog eens verlengen met 30 dagen bij immigratie (1900 Baht).

Moet voldoende zijn tot eind juni.

Hoef je geen 800 000 Baht meer op de bank te houden en kan je vroeger met terugboeken of leeghalen beginnen.

2. Dan het tweede deel van je vraag.

Zulke verhalen en veronderstellingen naar de toekomst toe slaan nergens op en eigenlijk wil ik daar zelfs niet op antwoorden. Ze horen thuis aan de toog en zullen daar zeker wel succes hebben. Niemand kan verbieden om je geld af te halen. Niet als je blijft en niet als je vertrekt. Nu niet en in de toekomst niet. Dus die onzin dat je naar je geld kan fluiten als je vertrekt slaat nergens op. Het geld staat op jouw rekening. Niet op een rekening van immigratie.

Het ergste dat kan gebeuren is dat ze bij controle je jaarverlenging annuleren, of een volgende jaarverlenging niet meer toestaan, omdat het geld er niet meer op staat, of omdat je onder een bepaald bedrag bent gegaan.

3. Een advies.

Hou het bij de regels die er nu zijn en vindt er geen bij uit. Laat staan dan nog voor de toekomst. Ga in uw geval rustig en voorgoed terug naar Nederland, met je geld.

En wat er in de toekomst gaat gebeuren? Dat is dan toch uw probleem niet meer. Toch?

Wens je een goede terugreis.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website