Visum voor Thailand: Twee vragen over het METV

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
7 mei 2019

Beste Ronny,

Twee vragen over het METV. Ik wil in de nabije toekomst ongeveer 4 tot 6 maanden in Thailand verblijven. Ik ben boven de 60, heb geen vast inkomen in Nederland, maar wel voldoende gelden op bankrekeningen.

Zelf vermoed ik dat het METV voor mij de beste keuze is, maar twee zaken zijn mij niet helemaal duidelijk.

1- vereist zijn bankafschriften van 6 maanden met een minimum saldo van 200.000 Baht (5500 Euro).Vraag: Moet het saldo die hele 6 maanden boven 5500 zijn of alleen op het moment van aanvraag?

2- vereist is ook een kopie van het ticket. Vraag; hoe zit dat met de datum van terugvlucht? Moet die bij de aanvraag van het visum binnen de eerste termijn van 60 dagen liggen, of mag dat later zijn. Of zou ik het op kunnen lossen door bv alvast een goedkoop enkeltje Phnom Pehn te kopen voor een datum binnen die 60 dagen om te laten zien dat ik zogenaamd op tijd weg ben?

Bij voorbaat dank,

MikeH


Beste MikeH,

1. Ik heb het METV nog nooit zelf aangevraagd en ga dus maar verder met wat er op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag te lezen staat.

Daar staat :

– “Bankafschrift van de laatste 6 maanden met een minimum bedrag van 200 000 Baht (ongeveer 5500 Euro) voor een individuele aanvraag en 400 000 Baht (ongeveer 11000 Euro) voor een familie.”

Dat wil dan volgens mij zeggen dat de laatste 6 maanden je bankrekening niet onder de 200 000 Baht/5500 Euro mag gezakt zijn.

Anders zou men schrijven dat je bij de aanvraag een bankbedrag van 200 000 Baht/5500 Euro moet tonen. En zou men over die 6 maand niet spreken.

– “Ticket reservatie. Tenminste voor de eerste binnenkomst.”

Dat lijkt me duidelijk. Het gaat enkel over de eerste binnenkomst, dus moet je geen bewijzen tonen wanneer je Thailand weer verlaat.

3. Maar ik weet niet of je het METV zal bekomen. Staat dan men ook een arbeidsbrief moet tonen.

4. Misschien is voor jou een Non-immigrant “O” ook wel een oplossing.

– Een Non-immigrant “O” Multiple entry zou ideaal zijn, maar ik weet niet of je daarvoor in aanmerking komt. Misschien eens informeren in Den Haag.

– En anders een Non-immigrant “O” Single entry. Je bekomt er dan alvast een verblijf van 90 dagen mee, en dat kan je dan gaan aanvullen met een “borderrun”. Bekom je 30 dagen “Visa Exemption” mee en die kan je dan bij immigratie nog eens verlengen met 30 dagen. Dan zit je toch ook al gauw aan bijna 5 maand. Die “Borderrun” met verlenging kan je dan nog eens herhalen. Zit je al bijna aan 7 maand. Is zeker voldoende voor je planning om 4-6 maand in Thailand te willen verblijven.

Misschien te overwegen. Tenslotte zit je met dat METV ook met “Borderruns”. Dat zal dus het verschil niet maken.

Succes en laat maar eens horen hoe het afgelopen is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website