Beste Ronny,

Wegens ziekte was ik anderhalf jaar in Nederland, waardoor mijn Non-Immigrant-O visum niet kon worden verlengd. Inmiddels bereid ik een terugkeer naar Thailand voor en wil opnieuw een Non-Immigrant-O aanvragen. Vergeleken met vroeger lijkt er e.e.a. veranderd.

Verspreid over Thailandblog is veel informatie te vinden, zoals ook op de sites van ambassade en consulaat (Den Haag resp. Amsterdam), maar toch blijft er wat onduidelijkheid:

  • Vluchtgegevens: is ook bewijs van een vlucht UIT Thailand vereist?
  • Bewijs dat men gepensioneerd is: zijn bankafschriften met daarop de stortingen van AOW en pensioen voldoende? (Er zijn sowieso bankafschriften van de laatste twee maanden nodig, begrijp ik.)
  • Indien alles in orde is, krijgt men het visum dan direct mee?

Hartelijk dank voor je hulp,

Groet,

Antoine


Beste Antoine,

1. Als de Thaise ambassade op hun website schrijft dat een jaarverlenging mogelijk is in Thailand, dan zou het mij verbazen dat ze ook een uitvlucht vragen.

“5. EXTENSION OF STAY

Those qualified persons can obtain an additional one year stay permit counting from the date of entry in the Kingdom pertaining to the Office of the Immigration Bureau’s regulations on extension of stay. The extension of stay is at the discretion of the Immigration officer.”

http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/76474-Non-Immigrant-Visa-O-(others).html

2. Als op uw rekeninguittreksel staat dat het geld van de pensioendienst in Nederland komt, dan lijkt me dat toch voldoende bewijs van pensioen. Denk anders dat, vermits je AOW ontvangt, je leeftijd toch ook een bewijs is.

3. Voor zover ik weet krijg je het visum enkel in Essen direct mee (ttz duurt wel eventjes natuurlijk).

Bij andere moet je het enkele dagen later ophalen, maar meestal kan je het ook wel per post laten terugsturen, tegen betaling natuurlijk.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website