Hallo Ronny,

Op 27 maart 2019 staat er een artikel op Thailandblog met deze lezersvraag: Belastingbetaling bij emigratie naar Thailand? De lezer blijkt Peter Spoor, deze neemt in zijn reacties vanaf 27 maart 2019 om 14.04 o.a. op dat vanaf 1-1-2020 of uiterlijk 1-1-2021 mensen die in Thailand langverblijver zijn voor komende verlengingen van hun verblijfsperiode zouden moeten beschikken over een ziektekostenverzekering. Erg verrassend nieuws denk ik?

Sjaakie en Ruud B reageren daarop en vervolgens geeft Peter als bronnen daarvan op Immigration, Bangkok Post, The Nation en verhaald daarbij met Engels teksten die als bron zouden dienen voor zijn betoog.

Opvallend is, dat in die teksten niet gesproken wordt over Non Immigrant O, op grond waarvan de meesten hier langverblijver zijn, maar alleen over Non Immigrant O-A.

Heb jij daarover al iets gelezen?

Ben benieuwd naar je reactie.

Sjaakie


Beste Sjaakie,

Helemaal niks verrassend. Toch niet voor mij. Trouwens, voor een Non-immigrant O-X is dit reeds in voege. Niks nieuws dus.

“1.7 Applicants must have Thai medical insurance during their stay in Thailand (per the approval of the Office of Insurance Commission) and medical claims for outpatient must not be less than 40,000 Baht, for inpatient must not be less than 400,000 Baht.”: www.thaiembassy.org/hague/th/services/81359-Non-Immigrant-Visa-O-X-(Long-Stay).html

De leden van een adviescomité stellen voor om dit uit te breiden. Je mag dan aannemen dat dit zal gaan gelden voor een Non-immigrant “O-A” en “O” visum en ook voor jaarverlengingen.

Zoals in het krantenartikel ook staat:  “Expats living in Thailand will have to compulsorily arrange health insurance, according to new proposals from the government.”

Dat in het krantenartikel enkel over een “Non-immigrant “O-A” wordt gesproken… het is een krantenartikel he. Maar men is hier wel al langer mee bezig. Dat is juist, maar momenteel is het nog steeds wat het artikel zegt “New proposals” en daar heeft men dan ook richtdatums aan gehangen. Maar zo zijn er al veel richtdatums geweest.

Dat het ooit zal komen zal wel zo zijn, maar momenteel is daar nog niets over beslist.

Als dat zo is, zal ik het zeker laten weten. Op basis van wat de Immigratie regels dan voorschrijven. Niet op basis van een krantenartikel.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website