Visum voor Thailand: Mijn non-immigrant O visum verloopt?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
9 juni 2019

Beste Ronny,

Op dit moment verblijf ik in Nederland en in mijn paspoort heb ik een visum Non immigrant O (gepensioneerd) voor Thailand en die verloopt 21 oktober 2019. Ik vertrek eind september naar Thailand en verblijf dan 180 dagen in Thailand, na 90 dagen ga ik de grens over……..maar dan is mijn visum verlopen.

Wat zijn de mogelijkheden om geen problemen bij vertrek eind maart 2020 te krijgen?

Ik hoor graag van u.

Groet,

Raymond


Beste Raymond,

1. Je kan je verblijfsperiode van 90 dagen laten verlengen met een jaar. Je zal dan moeten voldoen aan de eisen van een jaarverlenging. Kost 1900 Baht. Als je jaarlijks langere tijd in Thailand verblijft is dat misschien iets om te overwegen. Kan je dan jaarlijks opnieuw laten verlengen. Een “Re-entry” dan niet vergeten voor je Thailand verlaat en zorgen dat je terug bent voor je jaarverlenging afloopt.

2. Je kan na 90 dagen een “Borderrun” maken. Je zal dan bij binnenkomst een verblijfsperiode van 30 dagen bekomen op basis van “Visa Exemption” (Gratis). Die 30 dagen kan je bij immigratie verlengen met 30 dagen. Kost 1900 Baht. Nadien kan je die “borderrun” en verlenging eventueel herhalen.

3. Je kan ook een visum halen in o.a. Laos. Opletten als je Vientiane kiest. Die werken met een afsprakensysteem dus dit ruim op voorhand plannen. Savannakhet kan ook. Werken zonder afsprakensysteem dacht ik.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website