Beste Ronny,

Ik ben een pensionado en ga een Non Immigrant O visum voor 3 maanden aanvragen. Kan ik die in Thailand met 1 maand verlengen?

Groet,

Tom


Beste Tom,

Neen.

Je verblijfsperiode van 90 dagen kan je enkel verlengen met een jaar.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Visum voor Thailand: Kan ik een Non Immigrant O visum voor 3 maanden in Thailand met 1 maand verlengen?”

 1. Peter zegt op

  Dan zou er toch niets aan de hand zijnwanneer hij zijn 90 dagen visum met 1 jaar verlengt en dan na een maand terugreist?

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja, natuurlijk.
   Een”Borderrun” is ook een oplossing en dan nog een maand verblijf op “Visa exemption”.
   Het is maar wat hij verkiest.

   Maar het antwoord op de vraag blijft dat je niet kan verlengen voor een maand.

  • Marc zegt op

   Ik denk eveneens hetzelfde , ineens gaan voor een jaar verlenging , indien mogelijk natuurlijk , men moet aan de vereiste van 800.000 Baht inkomsten komen , daarna jaarlijks verlengen , elke verlenging moet in Thailand gebeuren , men moet daar rekening mee houden voor de verblijfdperiode .
   De prijs is ook goedkoper dan een visum in Belgie of Nederland aan te vragen , een verlenging kost maar 1900 Baht

   • RonnyLatYa zegt op

    Tja, goedkoper dat is maar hoe je het bekijkt.
    Voelt hij er iets voor om 800 000 Baht in Thailand te laten, waar hij eigenlijk weinig of niks kan mee doen ?
    Of 50 Euro aan een Visumondersteuningsbrief te geven. Als hij pech heeft moet die nog eens gelegaliseerd worden bij het Ministry of Foreign Affairs. Is ook niet gratis en al zeker een reis naar Bangkok erbij.
    Tel dan ook één of meerdere “Re-entries’ en samen met 1900 Baht voor de jaarverlenging zou ik niet zo zeker zijn dat het goedkoper is als een visum.

    Het is maar wat iemand verkiest.

 2. Puuchaai Korat zegt op

  Ronny, u bent een kei ! Immigration zou u eens moeten belonen voor al het (voor)werk waardoor velen beslagen ten ijs komen bij de kantoren. Bedankt, ik heb ook al vele antwoorden met belangstelling gelezen en er veel wijzer van geworden. En, moet wel eens hartelijk lachen om alle goedbedoelde adviezen die door u altijd weer worden gepareerd met de feiten. Hoop dat u nog lang doorgaat.

  Groeten uit Korat.

 3. Willy Bécu zegt op

  Je moet, zoals ik deed een borderrun doen voor je 90ste verblijfdag in Thaïland…

 4. rentenier zegt op

  Ik ben in febr. met mijn gasten naar de Cambodjaanse grens gereden en ze een borderrun laten doen. Omdat ze geen Engels spraken en 80 jaar oud heb ik een ‘bemiddelaarster’ die daar rond hing aangesproken om hun te laten begeleiden en de papieren in te vullen. De bemiddelaarster vroeg 200 Baht en voor het visa om Cambodja in te gaan was 1500 Baht, tesamen per persoon 1700 Baht en ze konden weer 30 dagen langer blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website