Beste redactie,

Ik heb een vraag aan RonnyLatYa. Wellicht is de beantwoording ook interessant voor andere lezers van het blog. Ik heb een ruim pensioen, genoeg om aan de eisen te voldoen voor een Non-immigrant O visum. Ik ben van plan om het grootste gedeelte van mijn tijd in Thailand te gaan wonen. Echter zal iedere 2 a 3 maanden gedurende 1 a 2 weken terug naar Nederland moeten vanwege nog wat zakelijke verplichtingen.

Voor mij lijkt een multiple entry non immigrant O visum het meest geschikt omdat ik dan niet telkens een re-entry hoef aan te vragen.
Mijn vraag is nu of zo’n visum wordt verstrekt als het doel is verblijf in Thailand als gepensioneerde. Ik heb die vraag ook via email aan de Thaise ambassade gesteld maar kreeg daar geen duidelijk antwoord op. Men emailde mij slechts een link naar de website van de ambassade: www.thaiembassy.org/hague/th/services/76474-Non-Immigrant-Visa-O-(others).html

In de betreffende webpage staat hierover “Single-entry and multiple-entry visas are valid for three months. Multiple-entry visas COULD also be valid for one year”.

Groet,

Frans Pattaya


Beste Frans Pattaya,

Volgens mij voldoe je aan alle voorwaarden, en in het bijzonder aan dat van voldoende inkomen en je bent bovendien gepensioneerd.

Je moet dus normaal in aanmerking komen voor een Non-immigrant “O” Multiple entry visum. Kan je in Nederland enkel aanvragen in de Thaise Ambassade van Den Haag. Niet in Amsterdam dus.

Dit Non-immigrant “O” Multiple entry visum heeft een geldigheidsperiode van 1 jaar. Bij elke binnenkomst in dat jaar, en dat is onbeperkt, zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen.

Dit moet tegemoetkomen aan je reisplannen vermoed ik.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website