Beste redactie,

Is een aanvraag voor een Non Immigrant “O” (single entry) visum met o.a. een vliegticket/reservering, tonend gepland verblijf van 4 maanden, aanvaardbaar voor de Thaise ambassade?

Ik ben van plan om mijn volgend verblijf 4 maanden in Thailand te verblijven en wil dit doen op basis van een Non Immigrant “O” (single entry) visum – geldig 90 dagen en aan te vragen bij de ambassade- en een ” 1 year extension”, dat tegen het einde van de 90 dagen periode is aan te vragen bij de Thaise Immigration in Bangkok.

Het verzoek voor het Non Immigrant “O” (single entry) visum wil ik indienen met o.a. een vliegticket waarvan de terugreis dus 4 maanden na de heenreis is, waarmee duidelijk de 90 dagen van het Non Immigrant “O” (single entry) visum, overschreden zal worden.

Uiteraard zal ik dit, bij de visum aanvraag, schriftelijk ook uitleggen, maar moet ik desondanks rekening houden met afwijzing van mijn verzoek tot een Non Immigrant “O” (single entry) visum? Zo ja, hoe lossen anderen dit op?

Overigens ben ik momenteel met een (1e) Non Immigrant “O” (single entry) voor 88 dagen in Thailand en heb dat visum zonder problemen gekregen (met overeenstemmend vliegticket, heen/retour binnen de 90 dagen periode).

Er zullen vast lezers van dit blog hiermee ervaring hebben en ik hoor die graag.

Alvast dank hiervoor.

Groet,

Haki


Beste Haki,

Ik denk dat de Ambassade dit wel zal aanvaarden na je uitleg.

Op hun website zeggen ze zelf dat je die 90 dagen kan verlengen (zie onderaan de webpagina), dus zie ik niet in waarom ze dan een ticket dat langer geldig is zouden weigeren maar je weet maar nooit natuurlijk.

Volgens die website moet je geen ticket voorleggen, maar dat kan je misschien wel gevraagd worden natuurlijk.

www.thaiembassy.org/hague/th/services/76474-Non-Immigrant-Visa-O-(others).html

Maar misschien zijn er lezers die hier wel al ervaring mee hebben.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Visum voor Thailand: Is een Non Immigrant “O” (single entry) visum met o.a. een vliegticket/reservering aanvaardbaar voor Thaise ambassade?”

  1. hanshu zegt op

    Ik heb in Amsterdam altijd gewoon een non imm O gekregen op een enkele reis. Ook de vliegmaatschappij nooit geen vragen gehad ….als je maar een visum hebt.
    Den Haag heb ik geen ervaring mee.

  2. willem zegt op

    Geen probleem. Mijn ticket was ongeveer 5 maanden toen ik een non-immigrant O single entry heb aangevraagd en gekregen. . Ik arriveerde 29 october j.l en ik vlieg op 25 maart a.s. weer naar Nederland. Ondertussen heb ik al wel een jaarverlenging op basis van “retirement” en een multiple re-entry permit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website