Beste lezers,

Ik ben 60 jaar en heb een toerist visa. Wegens omstandigheden wil ik 6 maanden in Thailand blijven. Is dit mogelijk? Toerist visa 1 entry.

Groet,

Bert


Beste Bert,

Met je huidige visum heb je alvast een verblijfsperiode van 60 dagen bekomen. Die 60 dagen kan je bij immigratie verlengen met 30 dagen (1900 Baht). In totaal is dit dan al 90 dagen. Na die 90 dagen moet je Thailand verlaten.

Je kan dan een “Borderrun” maken. Gezien je “Toerist Visum” vervallen is, zal je bij binnenkomst 30 dagen ”Visa Exemption’ bekomen. Die 30 dagen kan je bij immigratie verlengen met 30 dagen (1900 Baht).

Daarna kan je weer een “Borderrun” maken. Je zal dan opnieuw 30 dagen “Visa Exemption”’ bekomen, die je eventueel opnieuw met 30 dagen kan verlengen. Dat moet dan allemaal voldoende zijn om die 6 maand te overbruggen.

Wat je ook kan doen is je “Toeristen” status laten omzetten naar Non-immigrant. Kan je doen bij immigratie. Indien toegestaan zal je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Nadien kan je die 90 dagen dan weer verlengen met een jaar.

Voor het omzetten en nadien verlengen voor een jaar, zal je telkens wel aan bepaalde eisen moeten voldoen zoals o.a. de financiële. Een bankbedrag van 800 000 Baht, of maandelijks inkomen van 65.000 Baht, of een combinatie van inkomen/bankbedrag samen 800 000 Baht op jaarbasis.

Let op, er moet minsten een verblijfsperiode van 15 dagen resten om die aanvraag in te dienen. Maar ga best eens even langs in je immigratiekantoor om de nodige info indien je dit van plan zou zijn.

Je zou ook een visum kunnen gaan halen in bijvoorbeeld Vientiane.

Plan dit echter ruim op voorhand, want ze werken daar met een afsprakensysteem en dat is meestal al een hele tijd volzet.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website