Beste Ronny,

Ik lees al een tijd mee op dit forum om informatie op te doen voor een visumaanvraag. Ondertussen zie ik door de bomen het bos niet meer.

Even een kleine uitleg wat ons plan is. Begin oktober word ik 50 jaar en ik ben volledig arbeidsongeschikt (WAO) en sta in Nederland ingeschreven. Mijn vrouw is Colombiaanse heeft een Nederlands paspoort net als mijn zoontje van 10 die in NL geboren is. Zij zijn echter uitgeschreven in Nederland omdat ze nu al twee jaar in Colombia wonen tot a.s. september. Ze worden ook niet ingeschreven in Nederland ivm leerplicht. De bedoeling is om met ons drieën voor minimaal 1 jaar naar Thailand te gaan.

Is het Non-Immigrant Visa Category O Multiple Entry het juiste om aan te vragen en dan elke 3 maanden het land uit? Ik meen ook gelezen te hebben dat je 1 jaar in Thailand kunt verblijven maar dan naar de Immigration Office in Bangkok moet of kan dat ook in de plaats waar we ons gaan vestigen? En wat zijn op dit moment de vereisten aan financiële middelen?

Mijn WAO uitkering is misschien niet hoog genoeg maar ik heb wel huurinkomsten. Ik neem aan dat er ook een visum ondersteuningsbrief opgemaakt moet worden bij de ambassade?

Aangezien dat de visum informatie op de website behoorlijk minimaal is stel ik je deze vraag.

Met vriendelijke groet,

Marco


Beste Marco,

Je zal eerst al moeten zorgen dat je 50 jaar bent als je het op een Non-immigrant manier wil proberen. Of je dan een Non-immigrant “O” Muliple entry visum zal kunnen bekomen in de Thaise Ambassade te Den Haag is maar de vraag. Daar eisen ze dat je een bewijs van (vroeg) gepensioneerd voorlegt heb ik al meermaals begrepen.

Maar eigenlijk hebben jullie enkel een Non-immigrant “O” Single entry nodig als je toch van plan bent om te verlengen. Krijg je eerst 90 dagen verblijf mee bij binnenkomst en dat kan je dan gaan verlengen met een jaar. In Thailand kunnen je vrouw en zoon dan als je “Dependent” verlengen, waardoor enkel jij aan de financiële eisen zal moeten voldoen.

Je hoeft dan niet elke 90 dagen Thailand te verlaten.

Maar om eerst dat Non-immigrant “O” Single entry voor jullie te bekomen ga je misschien beter naar het Consulaat In Amsterdam of misschien zelfs in Essen (Duitsland) denk ik. Volgens mijn info en ook op de website van het Consulaat in Amsterdam volstaat 50 jaar. Je vrouw en kind zullen dat normaal dan ook bekomen, zelfs als je vrouw nog geen 50 is.

Momenteel is de website niet te bereiken maar dat is de link. Kan je later eens bekijken als hij terug in de lucht is. www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

In ieder geval zal je toch het paspoort van je vrouw en zoon nodig hebben om ook voor hun een visum aan te vragen. Of gaan die dat aanvragen in Colombia ? Dat laatste zal dan weer alles maar ingewikkelder maken vermoed ik.

Ik ga niet alles hier opnieuw herhalen, want er is net TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2) verschenen . Dit gaat over het Non-immigrant “O” hoe aan te vragen . https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

Vandaag of morgen zal ook het vervolg verschijnen “TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)”

Dat gaat over het verlengen van je verblijfsperiode in Thailand. Stel voor dat je dat eens eerst allemaal leest.

Ik adviseer ook zeker om voorafgaand contact nemen met ambassade en/of consulaat om daar je situatie eens uit te leggen, want je kan jullie situatie toch moeilijk “alledaags” noemen….

Dat wil niet zeggen dat er geen oplossing is natuurlijk.

En dan de leerplicht van je zoontje.

Ik ga daar niet op reageren omdat ik daar sowieso toch weinig van af weet of op de hoogte van bent, maar ik ga er maar vanuit dat jij dat wel bent…

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website