Visum voor Thailand: 90 dagen melding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
12 april 2019

Beste Ronny,

Ik heb een visum geldig tot 14 november (non-immigrant) en had me al een keer gemeld bij immigration op Changwattana Road en daar een briefje gekregen waarop stond dat ik me op 17 april diende te melden. Toen ik afgelopen week terug kwam van een weekend Myanmar kreeg ik een stempel aankomst 7 april en geldig tot 14 november. Ik vroeg de medewerker, ook van immigratie, of ik me nu evengoed moest melden bij immigratie op 17 april waarop hij mij bevestigde dat ik dat moest doen.

Toen ik me dus vanmorgen melde en het ingevulde TM47 en mijn paspoort liet zien aan de dame die de nummers uitdeelt kreeg ik te horen dat ik me pas 90 dagen na 7 april dien te melden. Aangezien ik hier vaker lees dat er dus verschillende mededelingen worden gedaan door verschillende medewerkers en op verschillende kantoren begon ik me toch enigszins ongerust te maken, vandaar mijn vraag.

Heeft iemand hier ervaring mee ?

Uiteraard laat ik mijn vrouw ook nog bellen met immigratie daar ik zelf geen Thais spreek en dat dan wel iets handiger is maar ook voor anderen is dit misschien handig om te weten.

Groet,

Ton


Beste Tom,

Een 90 dagen melding dient te gebeuren bij elke periode van 90 dagen ononderbroken verblijf in Thailand. Je hebt daarvoor 15 dagen voor, tot 7 dagen na de 90ste dag de tijd om die melding te maken.

Bij je 90 dag melding zal je dan een papiertje krijgen met de dag dat je de melding gemaakt hebt en wanneer je de volgende keer de melding moet maken. Dat is de enige referentiedatum die telt. Je hoeft dus zelf niet te gaan uitrekenen.

Verlaat je Thailand, zoals u nu gedaan hebt, dan is er van een ononderbroken verblijf geen spraken meer. De telling vervalt dan ook op het moment dat je Thailand verlaat. Je mag dan dat papiertje weggooien want van geen enkele tel meer.

Je telling begint opnieuw en van dag 1 op het moment dat je Thailand terug binnen komt. De eerstvolgende melding is dan 90 dagen na je laatste binnenkomst. In uw geval dus 90 dagen na 7 april.

Het staat duidelijk op de website van Immigratie:

“ If a foreigner leaves the country and re-enters, the day count starts at 1 in every case.”

Je kan het hier allemaal lezen.

https://www.immigration.go.th/content/sv_90day

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website