Beste redactie/Ronny,B

Betreft 1 dag overstay. Dien je bij de aanvraag van een visum op te geven dat je 61 dagen in Thailand bent? Of kan je ook invullen 60 dagen daar de dag van vertrek niet is geteld als 1 dag verblijf?

Ik kom 29 december aan in Bangkok en vertrek 27 februari dat is dan 61 dagen. Op 27 februari vertrek ik met Eva Air om 12.30 uur in de middag, wordt dit geteld als 1 dag verblijf?

Gaarne hoor ik van u.

Met vriendelijke groeten,

Rino


Beste Rino,

En waarom zou de dag van vertrek niet als een dag verblijf tellen? Gaan we dan ineens ook de dag van aankomst maar niet mee tellen? Natuurlijk wordt die dag geteld. Of je die ganse dag dan in Thailand doorbrengt of niet maakt niets uit.

De 60ste dag om 23.59 uur verloopt je verblijfperiode en daarna begint een nieuwe dag. In uw geval de 61ste en bent u officieel in “Overstay”.

Of men voor die dag “Overstay” een boete zal opleggen of niet, dat is weer een andere vraag. Het zal van de immigratieofficier afhangen of je die boete en/of aantekening krijgt of niet. Een boete van 500 Baht zal je misschien niet krijgen denk ik, maar hij kan best beslissen om een aantekening in je paspoort te zetten.

Als je op het randje wil wandelen moet je eventuele gevolgen er ook maar bijnemen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website