Beste Ronny,

Vrienden van ons willen zich eind dit jaar permanent in Thailand vestigen. Zij is Thaise, hij is Amerikaan en ruim 30 jaar getrouwd en woonachtig in Minnesota. Zij beschikken over genoeg middelen, doch de vraag is, de 400.000 Thb moet dat in de vrouw haar bankboek of in de man zijn bankboek of een e/o rekening openen?

Zij zijn nu in Thailand en willen dat nu graag doen. Vrouw heeft een BKB rekening. De andere documenten welke nodig zijn worden al gefiled.

Hoor graag.

Groet,

Cock.


Beste Cock,

Het moet op naam van de man staan in dit geval, omdat hij de buitenlander is. Hij moet kunnen aantonen dat hij voldoet aan de financiële eisen van de jaarverlenging. Sommige immigratiekantoren aanvaarden ook een e/o rekening.

Informeer je hiervoor echter goed en voordien bij dat immigratiekantoor want het wordt niet overal aanvaard. Indien het wel aanvaard wordt moeten ze wel zorgen dat er dan minstens 800 000 Baht op staat, omdat in dat geval slecht de helft van het bankbedrag aan de man wordt toegekend.

Maar ze spelen best op zeker en dat hij gewoon een rekening opent. Als gehuwde mag dat alvast geen probleem zijn.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website