Beste Ronny,

Mijn vraag is dat ik eind december 7 weken naar Thailand ga. Ik ben van plan om mijn visum in Thailand met een maand te verlengen.Ik vlieg met Etihad krijg ik hier geen problemen mee? Is dat mogelijk?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Groet,

Rob


Beste Rob,

Ik veronderstel dat je op basis van “Visa Exemption” Thailand wil binnenkomen. “Visa Exemption” wil zeggen een visum vrijstelling, m.a.w. er is geen visum.

Je krijgt wel bij binnenkomst een verblijfsperiode van 30 dagen op basis van “Visa Exemption”. Die verblijfsperiode van 30 dagen kan je later bij immigratie eenmalig verlengen met 30 dagen. Kost 1900 Baht.

Ik weet niet hoe streng Etihad controleert op het al dan niet hebben van een visum. Misschien hun gewoon eens contacteren en de vraag stellen. Maar misschien zijn er wel lezers die Etihad gebruiken, er ervaring mee hebben en er dan meer kunnen over zeggen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

30 reacties op “Thailand visumvraag: Visum verlengen in Thailand, krijg ik geen problemen met Etihad?”

 1. Avrammeir zegt op

  Ik denk niet dat Etihad noch enige andere luchtvaartmij daar problemen mee heeft.
  Zelf ben ik onlangs Thailand binnengereisd via Thai Airways weliswaar met geboekte terugvlucht 17 februari e.k. terwijl mijn visa-jaarverlenging momenteel slechts geldig is tot 23 januari …

  • RonnyLatYa zegt op

   Een jaarverlenging van uw verblijfsperiode (niet van uw visa) heeft er in dit geval niets mee te maken.
   Door die jaarverlenging hebt u namelijk al eerder de toestemming bekomen om een jaar in Thailand te verblijven.
   Door uw re-entry is die jaarverlenging nog steeds actief en u zal bij binnenkomst niet geweigerd worden (of u moet bij immigratie of op het vliegveld/vliegtuig wel erg de boel op stelten zetten).
   Airline kunnen in uw geval dan niet aansprakelijk worden gesteld om u terug te voeren.
   Wordt uw nieuwe jaarverlenging, vanaf 23 februari, niet toegestaan dan zal u toch een verlenging van 7 dagen bekomen. Dat geeft u dan de tijd om Thailand te verlaten. Evenwel dan op eigen kosten. Niet die van de airline.

   Het gaat bovendien ook over Ethiad en niet Thai Airways en ervan uitgaan dat daar geen enkele airline problemen zal mee hebben is wel heel kort door de bocht.

   • Avrammeir zegt op

    Tav dhr Ronny latya:
    Ik gebruikte mijn eigen ervaring enkel als voorbeeld.
    Ook weet ik zoals de meeste geroutineerde langverblijvers wat het verschil is tussen een visa en een jaarverlenging. Het is dus niet nodig om mij hierover te instrueren.
    Verder laat ik het hierbij om het heel kort door de bocht gaan, te vermijden.

    • Leo Th. zegt op

     Uit reacties hieronder alsmede uit eerdere berichten op Thailandblog blijkt dat airlines niet allemaal dezelfde handelswijze toepassen. Uw gedachte, dat er bij Etihad of bij welke andere maatschappij dan ook geen problemen te verwachten zijn, is dus onjuist. U reageert verder, althans naar mijn mening, nogal gepikeerd op het antwoord van Ronny n.a.v. uw reactie. Hij stelt simpelweg vast dat er in uw geval voor de luchtvaartmaatschappij geen risico’s kleven om u te laten inchecken. En in zijn antwoord aan de vraagsteller vroeg hij om ervaringen van reizigers met Etihad. U heeft gereisd met Thai Airways, prima dat u uw ervaring deelt maar de vraagsteller schiet daar verder niets mee op.

    • RonnyLatYa zegt op

     Je stelt dat de meeste geroutineerde langblijvers niet geïnstrueerd moeten worden.
     Laat me je uit je dromen helpen.

     De meeste geroutineerde langblijvers hebben daar wel degelijk nood aan.
     Ze roepen maar wat op een vraag, zonder zich af te vragen wat de gevolgen voor de vraagsteller kunnen zijn. Het is ook die groep die verantwoordelijk is voor het verspreiden van verkeerde informatie. Ik zal zelfs meer zeggen. Ze zijn zich zelfs niet bewust dat ze verkeerde informatie verspreiden, omdat ze zelf niet over de nodige kennis beschikken om dit vast te stellen.

     Gelukkig is er ook een andere groep van geroutineerde langblijvers. De groep die wel over de nodige kennis beschikt. En die groep hoeft ook niet gecorrigeerd te worden, want dat is nu eenmaal niet nodig bij het geven van relevante en correcte informatie.

 2. wim zegt op

  Ik vlieg geregeld BKK-AMS-BKK en woon in Thailand. Wanneer ik incheck in AMS op het tweede deel van mijn ticket zou men dus moeten controleren of ik een visum heb aangezien ik geen vlucht uit BKK heb op dat moment.
  Mijn ervaring is dat men dit nagenoeg niet doet. Ik kan me slechts één keer herinneren.

  Wel opletten bij evt vluchten binnen Azië, in Indonesië wordt er bijvoorbeeld altijd naar gevraagd bij immigratie.

  • stevenl zegt op

   Wim,

   Ik neem aan dat je je paspoort overhandigt bij het inchecken? Dan kunnen ze dus zien dat je een visum of re-entry permit hebt.

   Officieel is voor de TS een uitreisticket vereist. Die informatie komt op bij het inchecken, de enige die je kan vertellen hoe ze daarmee omgaan is Etihad. Mogelijkheden zijn: weigeren in te checken (kun je oplossen door alsnog een ticket te kopen), inchecken en ze vertrouwen je op je blauwe ogen of inchecken en ze laten je een verklaring ondertekenen dat je dit op eigen risico doet.

   • wim zegt op

    Uiteraard. Maar je kunt zien of er wel of niet naar gezocht wordt. Hetgeen dus niet het geval was. De keren dat er wel naar gezocht wordt, met name in Azië, word ik altijd gevraagd het te laten zien omdat men het zelf niet kan vinden tussen alle andere stickers.

    Niettemin is mijn situatie in AMS uiteraard een andere dan die van de vragensteller, ik heb een visa en dat men er niet naar kijkt is niet mijn probleem.

    Ingeval ik de vraagsteller zou zijn, zou ik gewoon de allergoedkoopste ticket uit Thailand kopen om daarmee het risico weg te halen.
    Hoeft niet meer dan 10-20 € te kosten.

  • john zegt op

   voor de lezers die vanaf dusseldorf vliegen hierover het volgende. Bij sommige maatschappijen wordt je direct na de boeking bericht gestuurd om contact op te nemen. Gaat dan hierover. Bij een andere maatschappij werd zeer nadrukkelijk gevraagd naar het visum.

 3. Dennis zegt op

  Ailrines zijn over het algemeen allergisch voor passagiers die NIET het juiste visum hebben. M.a.w. als je een ticket bij Etihad hebt met vertrek eind december en retour 7 weken later, dan willen ze ook een visum zien dat daarbij hoort/ past. Een Visum Exemption is dat NIET! Ook al is de kans 100% dat je in Thailand alsnog het juiste visum kunt ophalen, voor de airline gelden de feiten zoals ze bij inchecken er liggen. De rest is toekomstmuziek waar ze niks mee kunnen. Je loopt dus zonder het juiste visum de grote kans dat je geweigerd wordt! De reden is, dat Etihad op hun kosten je terug moet brengen als je wordt geweigerd in Bangkok bij de immigratie. En ze krijgen een boete. Kortom, het kost hun veel geld en dat risico nemen ze gewoonweg niet. Je kunt praten als brugman, maar “wat/ als/ stel dat/ misschien/ misschien niet” telt allemaal niet. Eithad wil gewoon het juiste visum zien, passend bij je verblijfsduur.

  Je hebt 2 mogelijkheden: 1. Je zorgt voor het juiste visum of 2. je neemt een flexibel ticket, reist in 1e instantie voor minder dan 30 dagen naar Thailand, regelt je visum en past je ticket aan. Daarvoor betaal je wijzigingskosten, maar dat is nog altijd beter dan geweigerd worden

  • john zegt op

   of je koop een goedkoop ticket thailand naar bv cambodia

 4. Johan zegt op

  30 oktober ingecheckt bij Etihad voor een reis van 6 weken.
  Meneer heeft een visum? Nee, ik ga ook naar Cambodja.
  Heeft u daar een ticket voor? Nee die moet in nog boeken.
  Dan kunt u niet mee.
  Ik teken wel een verklaring eigen risico. Kan niet, Eva air doet dat wel.
  Kijk maar in mijn paspoort ik vlieg altijd naar Cambodja, nog nooit een overstay gehad.
  Meneer ik mag u niet inboeken, heb eerst toestemming van een leidinggevende nodig.
  Na gebeld te hebben ( met Marcel) kwam de toestemming. Mijn 30 dagen zijn voorbij dus morgen vlieg ik naar Cambodja.

  Conclusie: Wil je het risico lopen?

  • john zegt op

   Ik heb, toen me hetzelfde overkwam, vertrekken voor 60 dagen maar visum was niet meer toereikend zekerheidshalve een ais asia ticket thailand uit gekocht. Kostte € 50. Vond dat geld zeker waard. Geen zin om in tijdnood te komen omdat er eerst over nagedacht moet worden.!

  • rori zegt op

   Ikbegrijp het niet? Ik vlieg altijd alleen maar op enkele reis vluchten. Nog nooit een vraag gehad wanneer ik terug ga? Ik vind het een vreemd verhaal. Vlieg altijd op een non immigrant single 90 dagen. Verleng dit dat in Jomtien of in Uttaradit.
   Nooit problemen gehad

   • steve zegt op

    Met visum is dit niet van toepassing. Maar met visumvrije entree is een vliegticket naar buiten Thailand met vertrek binnen 30 dagen een officieel vereiste van immigratie. De luchtvaartmaatschappijen worden geacht dit te checken.

   • RonnyLatYa zegt op

    Het gaat hier over naar Thailand vertrekken op basis van “Visa Exemption” (visum vrijstelling)…

    Niet over iemand met een “Non-immigrant Single 90 dagen”(waar blijf je ze toch vandaan halen!!!). Van zodra je een visum hebt is die vraag eigenlijk ook niet meer relevant voor hun. Zelfs als uit je volgende vlucht blijkt dat de datum later is dan de verblijfsperiode die je met dat visum kan bekomen.

    En het is logisch dat wanneer je een enkele vlucht boekt, men niet vraagt wanneer je terug komt… Iemand die op “Visa Exemption” reist wordt trouwens niet verplicht om na 30 dagen “terug te komen”. Men wil enkel een bewijs zien dat iemand die ZONDER visum afreist,in de mogelijkheid verkeerd om Thailand tijdig te verlaten. Een vliegticket is het beste bewijs. Naar waar maakt dan ook niet uit.

    • rori zegt op

     van het honorarconsulat in essen

     even kijken welke visa men daar heeft.

     http://thai-konsulat-nrw.euve249425.serverprofi24.de/wp-content/uploads/2014/03/Visabestimmungen_2019.pdf

     • RonnyLatYa zegt op

      Nogmaals…. Het gaat hier niet over iemand MET een visum.
      Lijkt weer moeilijk om te laten doordringen…

 5. Teunis zegt op

  Ik begrijp niet goed, als je 7 weken gaat, waarom je niet een tourist-visum regelt voor 60 dagen. Die paar tientjes zullen je vakantie-budget toch niet in de war brengen hoop ik.

 6. Frans zegt op

  Ik weet dat sommige maatschappijen moeilijk doen.
  Je loopt dan het risico dat je niet kunt inchecken.
  Oplossing:
  Boek via internet een busreis van bv. Bangkok naar Siem Reap binnen 30 dagen na aankomst voor zo’n €18.
  Als ze er om vragen laat je deze boeking, inclusief betaalgegevens zien.

 7. Ben zegt op

  Ik vlieg ook wel eens met etihad maar heb dan een toeristvisa ( 60dagen) of een o visa en ben meestal 4 maanden daar ook meestal cambodia.
  Nog nooit problemen gehad bij geen enkele airline.
  Ben

 8. Pjotr Patong zegt op

  Ook even mijn eigen ervaring : vlieg de laatste jaren met KLM , dit jaar nog in Maart en steeds voor ca. 2 maanden waarbij ik mijn “visa exemption” steeds ter plaatse met 30 dagen verleng. Nooit een vraag over gekregen. Nu ben ik op 4 October met Swiss gevlogen en kreeg aan de balie te horen dat ik een visa nodig had, staat in het systeem meneer. Ik heb ze de verleng stempels in mijn paspoort laten zien en na enig overleg achter de coulissen mocht ik mee.
  Iedere maatschappij gaat hier dus anders mee om.
  @ Teunis : de verlenging ter plaatse kost 1900 baht dus iets meer dan een paar tientjes, voordeel je hoeft niet naar de ambassade.

 9. José de Waard zegt op

  Wij zijn 5 november met Etihad gevlogen, eind maart vliegen wij pas terug.
  Werd nog op schiphol, nog in Abu Dhabi om een visum gevraagd.

  • steve zegt op

   Jose, kwam je Thailand met visum of visumvrij binnen? Met visum is de eis van een vliegticket naar buiten Thailand niet van toepassing.

 10. Rob zegt op

  Bedankt voor de reactie”s maar het gaat mij erom dat ik niet naar de ambassade hoef,om een visa te halen,en omdat ik ook in Thailand een verlenging van 30 dagen kan doen.

 11. George zegt op

  Ik heb 17 jaar lang naar Bangkok gevlogen , meerdere keren per jaar, zonder dat ze mij ooit naar een visum hebben gevraagd. Soms bleef ik meer dan 30 dagen weg en verlengde de exemption in Thailand. Ik heb 4 verschillende maatschappijen gebruikt voor mijn vakanties aldaar. Aangezien een visum niet verplicht is voor NLders of Belgen kunnen ze dat ook niet eisen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ze vragen dan ook niet naar een visum. Een visum hoeft niet en je mag best zonder visum vertrekken.
   Alleen vragen ze dat je dan een bewijs levert dat je de intentie hebt om binnen de 30 dagen Thailand te verlaten.

   Trouwens, als je vooraf al de intentie hebt om langer dan 30 dagen in Thailand te verblijven,ben je eigenlijk verplicht om een vooraf een visum aan te vragen.
   Het feit dat je een “Visum exemption” van 30 dagen kan verlengen ontslaat je niet van die verplichten.
   Ook bij binnenkomst kan immigratie daar op controleren. Vele mogen zich gelukkig prijzen dat immigratie dat nauwelijks doet als het maar over enkele binnenkomsten per jaar gaat.

 12. Roland zegt op

  Beste Ronny,
  Mijn vraag hier is misschien wel niet direct aansluitend op wat de vraagsteller vroeg maar ligt er toch dichtbij.
  Ik ben zinnens om Thailand te verlaten met mijn Non O-A visum (verlenging) naar een omliggend land zonder re-entree om als dusdanig dezelfde dag (of s’anderendaags) terug te keren naar Thailand onder visa exemption en na ~15 dagen een 30 dagen verlenging aan te vragen in Thailand met de uiteindelijke bedoeling om een Non O status te bekomen.
  Dit alles omdat in weldra problemen ervaar voor het bekomen van een normale verlenging hier aangezien ik geen in-patiënt verzekering heb, enkel een vrij dure out-patiënt bij een niet Thaise verzekeraar (LUMA) in Thailand (niet op de officiële lijst).
  Nu heb ik wel de schrik van mijn leven dat als ik dezelfde dag of de dag nadien bij het binnenkomen in Bangkok (immigratie op de luchthaven) ik niet terug binnen gelaten word op visa exemption aangezien ik niet over een ticket terugvlucht beschik, dit omdat het ook totaal NIET mijn bedoeling is terug Thailand te verlaten maar wel degelijk hier te blijven (zoals voorheen) op jaarlijkse verlengingen.
  Hoe groot schat u de kans in dat ik niet terug binnengelaten wordt aub?
  Ik wil uiteraard die kans tot het strikt minimum beperken aangezien die globale problematiek mij nu reeds veel slapeloze nachten bezorgd.
  Met veel dank.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik heb geen glazen bol en ik kan ook niet op voorhand zeggen of men u zal controleren of niet.
   Maar de kans dat je Thailand niet meer binnen kan is vrij klein denk ik.
   Als je bezorgd bent over dat uitreisticket, kan je misschien meteen ook een goedkoop uitreisticket voor pakweg 28 dagen later na je binnenkomst al boeken en later terug annuleren. Kost niet zoveel denk ik.

   Je wil via Bangkok binnenkomen als ik het zo lees. Don Muang controleert meer en strenger dan Suvarnabhumi hoor en lees ik wel eens. Misschien iets om mee rekening te houden.
   Maar er zijn natuurlijk ook grenzen over land.
   Maar waarom bijvoorbeeld geen Non-immigrant O Single entry halen in bijvoorbeeld Vientiane (Laos). Moet je in Thailand niet meer gaan overzetten naar Non-immigrant O. Denk er wel aan dat die met een afsprakensysteem werken. Maak dus tijdig die afspraak.
   Zijn maar dingen die ik mee geef hoor. U beslist zelf wat u doet natuurlijk.

 13. Wout zegt op

  Ik ben met Etihad van AMS naar BKK gevlogen en had geen visum en ook geen vlucht binnen 28 dagen om Thailand te verlaten. Ik werd eerst geweigerd en na overleg met de manager nadat hij mijn paspoort had gezien en kon zien dat ik veel keer per jaar Thailand in en uit ga, heb ik na het tekenen van een formulier toch een boardingpass gekregen. Sindsdien zorg ik dat ik altijd een ticket om binnen 28 dagen Thailand te verlaten en die ik kan laten zien bij het inchecken. Ik neem een ticket die ik weer kan annuleren als ik niet vlieg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website