Beste Ronny,

Ik wil een NON-O visum met Multiple Entry aanvragen in Den Haag op basis van huwelijk in Thailand. Ik kan nergens vinden of voor het bewijs van huwelijk het originele huwelijks certificaat nodig is?

Ik heb op dit moment alleen een kopie van de voorkant in bezit en bij de ambassade zijn ze te druk om mijn vraag te beantwoorden.

Enig advies is van harte welkom.

Mvg,

Tim


Beste Tim,

Er staat enkel “… Certificate of Marriage or its equivalents (2)” zonder verdere details.

www.thaiembassy.org/hague/th/services/76474-Non-Immigrant-Visa-O-(others).html

Ik weet niet wat juist aanvaard wordt als bewijs in Den Haag en kan enkel vergelijken met Antwerpen, waar ik vroeger ook mijn Non-immigrant “O” op basis van huwelijk haalde.

In Antwerpen is (of was) het zo dat een copy van de voorkant niet volstaat. Ik vermoed dat je dan de Khor Ror 3 bedoelt. Je moet het wel binnenleveren en het moet een Nederlandse vertaling zijn. Geen probleem wat dat laatste betreft, want om je huwelijk te registreren in België moest het al vertaald zijn. Die vertaling kan je gebruiken.

In Antwerpen is bijkomend ook een recent uittreksel nodig van je burgerlijke stand. Kan je eenvoudig op het gemeentehuis bekomen. De Khor Ror 3 bewijst immers enkel dat je op een bepaald moment getrouwd bent, maar bewijst niet dat je ook nog steeds getrouwd bent. Zo een uittreksel van je burgerlijke stand volstaat misschien ook voor de ambassade in Den Haag omdat er staat “or its equivalents”.

Ik weet niet waar je originele Khor Ror 3 en Khor Ror 2 zijn. Indien je huwelijk is geregistreerd in Nederland moeten zij daar toch ook de nodige documenten over hebben. Je kan daar normaal dan toch een eensluidend kopie van krijgen. Liggen ze in Thailand kan je ze misschien laten opsturen.

Misschien zijn er lezers die recent ervaring hebben met het aanvragen van een Non-immigrant “O” op basis van huwelijken in Den Haag.

Ik zou alvast ook de ambassade contacteren. Kan toch ook via mail.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Thailand visumvraag: Visum op basis van huwelijk, is er een huwelijkscertificaat nodig?”

  1. Bert zegt op

    Ik haal altijd een uittreksel van het huwelijksregister bij mijn gemeente.
    Al bijna 10 jaar, nooit een probleem.

    * Visa application form (from website)
    * Passport
    * Photograph
    * Evidence of adequate finance
    ** Salary slip
    ** Dutch Bankaccount
    * Certificate of birth
    * Certificate of marriage
    * Copy of my wife’s ID-card (Thai)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  2. Bert zegt op

    Sorry beetje snel verzonden.

    Met bovenstaande haal ik altijd mijn Non Imm O multiple entry in den Haag

    Copy van ID van je vrouw laten tekenen door je vrouw.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Ed zegt op

      Klopt helemaal wat Bert schrijft, vergeet geen 175 euro (was 150 euro) contant mee te nemen, pinnen gaat niet bij de Thaise amb. in Den Haag. Ik zelf heb ook een Thais ID kaart (rose), daar ook een kopie van bij gedaan. Is niet direkt noodzakelijk maar werd wel gewaardeerd.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  3. Rob zegt op

    Ik heb mijn visum net weer binnen. Een kopie van van mijn marriage certificate was voldoende voor mij (de Thaise, niet vertaald). Uittreksel van de gemeente heb ik nog nooit nodig gehad, ook uittreksel van geboorte niet. Buiten bovenstaande documenten voeg ik zelf ook altijd een getekende uitnodigingsbrief van mijn vrouw toe en kreeg daar dit keer een travel plan wat ik nog in moest vullen.

    Vind de informatie niet altijd even duidelijk, dus denk altijd maar, beter te veel meenemen dan te weinig.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Rob zegt op

      Overigens had ik wel van alle 4 de zijdes een kopie

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Bert zegt op

      Ik stuur altijd 2 weken voordat ik mijn visum ga aanvragen dit lijstje naar de TH ambassade in den Haag en vraag of er nog aanvullende eisen zijn en of alles compleet is. dit krijg ik ieder jaar bevestigend beantwoord en dan neem ik die documenten mee en print mijn mailwisseling ook uit die ik boven aan leg..
      Dat reisplan moet ik al jaren invullen, is gewoon een lijstje waar je invult naar 89 dagen het land te verlaten en weer binnen te komen. Is een plan, dus zeker niet bindend

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. Bert zegt op

    Ik stuur altijd 2 weken voordat ik mijn visum ga aanvragen dit lijstje naar de TH ambassade in den Haag en vraag of er nog aanvullende eisen zijn en of alles compleet is. dit krijg ik ieder jaar bevestigend beantwoord en dan neem ik die documenten mee en print mijn mailwisseling ook uit die ik boven aan leg..
    Dat reisplan moet ik al jaren invullen, is gewoon een lijstje waar je invult naar 89 dagen het land te verlaten en weer binnen te komen. Is een plan, dus zeker niet bindend

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website