Thailand visumvraag: Visarun naar Cambodja

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
4 december 2019

Beste Ronny,

Ik ben in bezit van een Non Immigrant “O” visum. Mijn verblijfplaats nu is Chiang Mai, maar de tijd rond de periode dat mijn 3 maanden erop zitten, begin februari 2020, verblijf ik enige tijd in Pattaya-Jomtien. Ik heb nog 30 dagen Visa Exemption nodig voor mijn reeds geboekte terugvlucht.

 • vraag 1. Bestaan er z.g. visarun busjes vanuit Pattaya-Jomtien naar Cambodja?
 • vraag 2. Is dit in een dag te doen?
 • vraag 3. Wat is/zijn de recent(e) ervaringen van gebruikers?

Uiteraard heb ik in de history van Thailandblog en Thaivisa.com/forum gezocht naar voorbeelden maar die zijn niet recent.

Bij voorbaat dank,

Groet

Manow


Beste Manow,

Ik heb nog nooit een visarun van Pattaya naar Cambodia gemaakt dus laat ik het aan de lezers die wel die ervaring hebben.

Misschien heb je alvast hier wat aan:

https://www.pattayaunlimited.com/pattaya-cambodia-visa-run-with-1st-class-visa/

https://www.keyvisathailand.com/cambodia-visa-runs/

https://fivestarvisaruns.com/

https://online-pattaya.com/visa-services

https://www.conciergepattaya.com/immigration-services-visa-run-pattaya/

Let op. Er zijn berichten dat terugkeren dezelfde dag niet altijd kan als je de “borderrun” via Cambodia gaat maken. Maar ik vermoed dat dit meer het geval is voor zij die zelf de “borderrun” uitvoeren. Die visakantoorjes zullen zeker wel de weg weten om dat op te lossen…

Ik geef het maar mee ter info.

Succes. Laat maar eens weten hoe het afgelopen is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thailand visumvraag: Visarun naar Cambodja”

 1. jan zegt op

  ik weet niet precies hoever het is u visarun.
  Maar ik kan wel zeggen vanaf het eiland Koh Samui, gaan er ook busje naar het zuiden voor een visarun bij de zuidgrens ,alles op een dag.
  Ze vertrekken heel vroeg in de morgen en zijn laat terug zitten dus heel lang in het busje, en moeten dan ook nog met de ferry me 2 keer.
  u kunt kijken op de kaart of de afstand hetzelfde is , vaak bij toeristen kantoortjes weten ze wel iets.
  je kunt ook met een van de goedkope vliegmaatschappijen vliegen , gaat allemaal snel en is ook niet duur

  • Lung addie zegt op

   Ja beste Jan,
   Koh Samui en Jomtien liggen wel een klein eindje uit elkaar, tenzij er ook op Koh Samui iets is wat Pattaya noemt, mogelijk de ‘Pattaya Bar” of zoiets???… in Thailand weet je nooit.

 2. Bob, jomtien zegt op

  Dagelijks gaan er busjes naar aranjaprathet aan de grens met Cambodja, lopend naar Poipet, vooraf visum kopen en op weg langs de casino’s. Even een hotelletje boeken en de volgende dag terug. Let op dat het visum nog geldig is en een re-entry heeft. Of op de laatste dag van geldigheid gaan en gewoon op 30 dagen inreizen. Even goed rekenen dus. in jomtien complex zijn vele boys om u te adviseren of om samen te reizen. Succes. Mocht u nog een verblijfsruimte zoeken, ik heb nog wel een condo te huur. bob116@outlook.com

 3. Aad van Vliet zegt op

  Manow het kan zijn dat ik het niet goed begrijo maar als je een Non O hebt waarom dan een visa run maken?

  Bij de immigration kun je, of je visa agent, een retirement stempel krijgen en dan hief je geen visa runs meer te maken.
  Zie ik iets over het hoofd?

  • Lung addie zegt op

   Ja Aad,
   jij begrijpt het idd niet goed. Die man wil geen ‘Visarun’ maar een ‘Borderrun’ maken en dat is wel iets totaal verschillend. Geef ook eens een goede reden waarom hij een ‘jaarverlenging’ met alle nodige papierwinkel ( retirement) zou moeten maken als hij maar 30dagen nodig heeft?
   Ja, je ziet heel veel over het hoofd en bent duidelijk niet op de hoogte van de visum zaken. Dus jouw info is totaal nutteloos voor die man.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website