Beste Ronny,

In augustus verliep mijn retirement extention en wilde ik deze verlengen met een affidavit, maar dit werd geweigerd omdat ik de bedragen op een gezamenlijke rekening had gestort.

Men stelde mij voor op de immigration om 400.000 baht op mijn eigen rekening te storten en over te gaan naar een familie visa met opvoeding van een kind.

Dit is allemaal voor zover geregeld en zou graag graag terug overschakelen op een maandelijkse storting vanuit het buitenland van meer dan 40.000 Thb als dit mogelijk is? En hoelang moet die 400.000 Thb op de rekening blijven staan?

Kunnen jullie mijn advies geven?

Bij voorbaat dank.

Groet,

Peter


Beste Peter,

Als je voor een verlenging van een verblijfsperiode gaat als “Thai marriage”, ouder van een kind, voogd, etc is er niks veranderd met vroeger.

– ofwel een maandelijks inkomen van minstens 40 000 Baht. Let op, maandelijkse stortingen moeten bewezen worden over de laatste 12 maanden voor de aanvraag (voor zover het geen eerste aanvraag tot verlenging is) en je zal daar een bankbewijs van moeten tonen dat die stortingen uit het buitenland komen.

– ofwel een bankbedrag van minstens 400 000 Baht.

Bij een bankbedrag dient het bedrag er minstens 2 maand voor de aanvraag (let op hier wordt soms ook wel eens 3 maand gevraagd) op te staan. Nadat de verlenging werd toegestaan, mag u dat volledig bedrag gebruiken zoals je wil. Zorg er wel voor dat het er dan tijdig weer op staat wil je dat volgende keer gebruiken.

Voor Thai marriage, ouder van een kind, voogd, etc. zijn er dus geen veranderingen of verplichtingen om een bepaald bedrag , volledig of gedeelte, op uw bankrekening te houden, zoals dat bij een “Retirement” wel het geval is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website