Thailand visumvraag: Veranderingen mbt retirement visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
17 december 2019

Beste Ronny,

Binnen enkele dagen zal ik mijn retirement visa moeten gaan verlengen, en daar heb ik enkele vragen over:

 • Begin 2019 heb ik gelezen over de veranderingen die op komst waren mbt een retirement visum, zoals met de 800.000 thb die nu 3 maanden na de toekenning van het visum op de rekening moeten blijven staan en daarna niet lager dan tot 400.000 thb mag dalen, enz. Ik heb ook iets gelezen over een nieuwe vereiste mbt een medische verzekering, is dat nu ook doorgevoerd?
 • Welke ID is er vereist voor mijn Thaise vrouw? Is een Thaise ID kaart voldoende? Zij heeft ook een Thais paspoort maar dat is helaas verlopen en we kunnen niet zo snel een nieuwe regelen..is een beetje aan de aandacht ontsnapt.

Met vriendelijke groeten,

Wim


Beste Wim,

1. Je verlengt niet je “Visa”, maar de verblijfsperiode die je met dat visum bekomen hebt. Het is uit je vraag niet op te maken of je oorspronkelijk visa een Non-immigrant O-A of Non-immigrant O was. Dat maakt dan wel geen verschil voor de financiële eisen van een jaarverlenging, maar wel of je al dan niet een medische verzekering zal moeten voorleggen bij het aanvragen van een jaarverlenging.

2. Een ziekteverzekering wordt enkel geëist indien de oorspronkelijk verblijfsperiode bekomen werd met een Non-immigrant O-A visum. Dat is zo in de meeste immigratiekantoren, maar blijkbaar zijn er uitzonderingen en indien het visum voor 31 oktober werd bekomen. Even navragen bij je immigratiekantoor

Voor het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O wordt geen ziekteverzekering gevraagd.

3. Indien je een bankbedrag van minstens 800 000 Baht gebruikt om aan de financiële eisen te voldoen, moet het volledige bedrag en volgens de officiële regels minstens 2 maand voor de aanvraag op de rekening staan. Opgelet, er zijn immigratiekantoren die voor vervolgaanvragen nog steeds 3 maand vragen zoals vroeger.

Vervolgens moet het volledige bedrag er minstens 3 maand na toestaan van de verlenging blijven op staan. Nadien mag je zakken tot 400 000 Baht voor de resterende periode. Let er wel op dat het volledige bedrag er weer volledig op staat tegen de volgende aanvraag.

4. In Thailand is voor de Thai een geldige Thaise ID kaart verplicht.

Een Thais paspoort is niet nodig in Thailand.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thailand visumvraag: Veranderingen mbt retirement visum”

 1. Chris van het dorpje zegt op

  Ik was er 2 maanden geleden voor mijn jaar verlenging in Khorat .
  Hier hebben ze niets gezegd , dat je die 800.000 ook 3 maanden daarna
  nog moet laten staan en ik hoef ook bij de volgende 90 dagen melding
  keen bank boekje laten zien .
  Gisteren bij en meeting met andere farangs nog even gevraagd ,
  wie er net bij Immigration is geweest ,
  en keen van die mensen , die geweest zijn ,
  is er iets over de 3 maanden erna iets gezegd worden .
  Is blijkbaar weer afhangelijk van de immigratie kantoor .

  • RonnyLatYa zegt op

   Hier staan de officiële regels.
   https://www.immigration.go.th/read?content_id=5d9c3b074d8a8f318362a8aa&fbclid=IwAR39UI_zBxVLedZKgZeAeYnvb0yyyIsr6SHPhnq64ohzACO7VsLUU_LlGn0

   De controle daarop mag gebeuren volgens hoe het lokaal geregeld wordt.

   U doet daar nu natuurlijk maar mee wat u wil.

  • Lung addie zegt op

   Beste Chris,
   dat ze je Korat niets gezegd hebben betreffende het behouden van de 800K of na 3 maanden te mogen zakken naar 400K betekent nog steeds niet dat het niet hoeft. De regelgeving is er en daar heb jij je aan te houden, wat ze je al dan niet zeggen speelt hier Keen of weinig rol. Dat ze na 90d dit niet controleren…. doen ze praktisch nergens, ze controleren bij een nieuwe aanvraag tot jaarverlenging. Indien dat jij denkt dat het anders is en het in Korat allemaal niet hoeft: probeer het dan eens en haal de 800K volledig van je rekening en kom ons nadien vertellen hoe het verder verlopen is in Kroat bij de volgende jaarverlenging. Indien je dan Keen verlenging krijgt, zeg het ons dan ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website