Thailand visumvraag: TM6 formulier

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
30 oktober 2019

Beste Ronny,

Ik heb gelezen dat het TM6 formulier (aankomst immigratiekaart) NIET langer in het vliegtuig verstrekt wordt aan de reizigers. Als dat klopt, waar haal ik dat formulier dan?

Ook lees ik hier ergens dat het TM6 formulier vervangen is/wordt door een ”app”: de TM30. Weet iemand welke app dit is en waar die te downloaden is?

Moet je dus nu nog een TM6 formulier invullen en waar haal je die? Of via een app de TM30 invullen en waar kan ik die app vinden?

Groet,

TJ


Beste TJ,

Het afschaffen van het TM6 formulier is een voorstel. Voor zover ik weet is dat nog niet in voege en moet het formulier nog steeds ingevuld worden bij binnenkomst. Zodoende zullen er nog wel formulieren rondgedeeld worden en beschikbaar zijn in het vliegtuig. Anders gewoon even vragen aan de bemanning. Net voor de paspoortcontrole kan je anders ook wel een exemplaar verkrijgen.

Wanneer je regelmatig naar Thailand gaat is het praktisch een reserve formulier in je bezit te hebben. Kan je dan thuis, voor vertrek, rustig invullen. In het vliegtuig krijg je dan een nieuw blanco formulier voor de volgende keer. De check-in, bij vertrek uit Thailand, heeft ook blanco formulieren. Als je terug vertrek kan je daar ook al een exemplaar bekomen voor je volgende reis.

Wanneer de verplichting van de TM6 effectief zal worden afgeschaft weet ik niet. Ik hoor er niet direct wat over. Denk echter dat het zijn tijd nog wel zal duren.

Er is een TM30 App, maar dat is dan bedoeld voor de adresverantwoordelijke. Als gewone toerist hoef je geen enkel melding te maken.

Ik gebruik hem niet, maar normaal terug te vinden via je Play Store dacht ik en waarschijnlijk zijn er anders wel lezers die je de link van de App kunnen bezorgen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Thailand visumvraag: TM6 formulier”

 1. Bert zegt op

  https://bit.ly/33aWmZm

  Was bij mij niet te installeren, bij mijn vrouw wel.
  Waarom weet ik niet, misschien omdat ik een NL telefoon heb

  • Joan zegt op

   Er is minstens IOS 11 voor nodig om de TM30 app (officieel “Section 38” genoemd) te downloaden op je iphone. Misschien komt het daardoor?

  • Henk zegt op

   Goeie middag,
   Het kan zijn dat je je Nederlandse email adres hebt opgegeven toen je de telefoon kocht. Ik had hetzelfde met de kasikorn app. Ik heb een nieuw e-mailadres aangemaakt met een Thais adres. Daarna moest ik de taal van het toestel op Engels instellen en het werkte. Misschien voor jou te proberen.

 2. Alex zegt op

  Ik heb hem in playstore gedownload. E TM6 nog niet getest maar volgens mij werkt het wel

 3. kloppertje zegt op

  landinstelling google play store wijzigen in “thailand”

 4. kloppertje zegt op

  https://play.google.com/store/apps/details?id=th.go.immigration.etm6

 5. Jacco zegt op

  Ben laatst (12-13 oktober) naar Thailand gereisd en kregen daar ongeveer 2 uur voor de landing de TM6 kaart uitgedeeld die je kon invullen. Kan misschien per maatschappij afhangen, ik had klm directe vlucht vanaf ams. Heb hier 2 weken verbleven.

 6. leppak zegt op

  Zojuist nog de app “etm6” via google playstore op mijn android smartphone gezet, geen probleem.
  Volgens de toelichting kun je de gegevens thuis invullen en printen en staan de gegevens na gebruik van de app in het immigratie-systeem zodat je vlot door de douanecontrole kunt.
  Of het ook werkt? Ik probeer het en vul voor de zekerheid ook nog maar een TM6 in in het vliegtuig; e.e.a. bij mijn eerstvolgende reis.

 7. Herman zegt op

  Je krijgt die formulieren nog altijd op de vlieger . Bij Emirates toch . Anders liggen er genoeg papieren voor in te vullen voor de immigratie.

 8. TheoB zegt op

  TM6 (arrival/departure card)
  De huidige versie (1.0.22) van de app “eTM6” in de Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=th.go.immigration.etm6&hl=en) is geschikt voor toestellen met Android OS versie 6.0 en hoger.
  De huidige versie (1.0.10) van de app “eTM6” in de iTunes App Store (https://apps.apple.com/th/app/etm6/id1464624855) is geschikt voor toestellen met iOS versie 11.0 en later.

  TM30 (melding door huiseigenaar/hoofdbewoner)
  De huidige versie (1.0.20) van de app “Section38” in de Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=th.go.immigration.section38&hl=en) is geschikt voor toestellen met Android OS versie 6.0 en hoger.
  De huidige versie (1.0.19) van de app “Section38” in de iTunes App Store (https://apps.apple.com/th/app/section38/id1451853492?l=en) is geschikt voor toestellen met iOS versie 11.0 en later.

  TM47 (90-dagenmelding):
  De huidige versie (1.0.26) van de app “Immigration eServices” in de Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=th.go.immigration.immeService&l=en) is geschikt voor toestellen met Android OS versie 6.0 en hoger.
  De huidige versie (1.0.16) van de app “IMM eServices” in de iTunes App Store (https://apps.apple.com/th/app/imm-eservice/id1464624948) is geschikt voor toestellen met iOS versie 11.0 en later.

  Om deze apps te kunnen installeren heb je dus een toestel met minimaal OS versie 6.0 van Android nodig,
  dan wel een Apple toestel met minimaal iOS versie 11.0.

  • Van dijk zegt op

   Kreeg in het vliegtuig een nieuw soort kaart,TM 6
   Bij aankomst werd er een helft ingenomen,
   Wat over bleef was het deel departure kaart,
   Ja is zijn nieuwe kaarten in omloop

   • RonnyLatYa zegt op

    Lang geleden nog in Thailand geweest ?

    De nieuwe TM6 kaart is al sinds eind 2017 in voege, alhoewel oud en nieuw nog een tijdje naast elkaar werden gebruikt.
    Dat er een helft (Arrival) werd ingehouden bij aankomst en de andere (Departrure) in het paspoort blijft is altijd al zo geweest.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website