Thailand visumvraag: Spaarrekening openen voor inkomensbewijs visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
20 september 2019

Beste Ronny,

Ik heb een “non-immigrant retirement visa”, daarom moet ik tijdens de aanvraag van mijn nieuwe visum een bedrag van 800.000 Baht op mijn bank hebben.

Nu wil ik een rekening openen met dit bedrag op deze rekening, dan heb ik het hele jaar dit bedrag op de bank en heb ik geen zorgen over deze rekening en ik wil de rekening vast zetten, dan krijg ik meer rente.

Is dit een probleem bij immigratiedienst? Zij kunnen heel snel zien wat het afgelopen jaar met het geld op deze rekening is gebeurd en de andere rekening hoeft niet meer laten zien bij immigratiedienst.

Groeten,

Sjaak


Beste Sjaak,

In de officiële regels spreekt men enkel van “….the alien must have fund deposited in a bank in Thailand”. Dat is het. Er wordt nergens geschreven welke rekeningen dat mogen of moeten zijn. Het is dus het lokaal immigratiekantoor die dat zal bepalen.

De meeste immigratiekantoren aanvaarden wel verschillende soorten rekeningen. Dat kunnen zicht- en spaarrekening zijn, of zelfs een FCD. Zolang het geld maar op een rekening staat in Thailand

Voor sommige immigratiekantoren is dat echter niet altijd voldoende. Zo willen sommige ook zien waar je van leeft. Gebruik je een zichtrekening dan zullen daar wel de nodige bewegingen op te zien zijn. Gebruik je rekening waar het bedrag vast staat, dan wil men naast die rekening misschien ook wel een rekening zien waar bewegingen op te zien zijn.

Ook hier is dus het beste advies om je lokaal immigratiekantoor te contacteren en hun de vraag te stellen.

Ter info. Je hebt een verblijfsperiode en je gaat een (nieuwe) jaarverlenging vragen van die verblijfsperiode. Je gaat dus geen nieuwe visa vragen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website