Beste Ronny,

Mijn OA visum verloopt op 1 december en ik kan niet meer voldoen aan de vereisten om een jaarverlenging te krijgen. Samen met mijn Thaise vrouw hebben wij besloten naar Cambodia te verhuizen.

Nu is mijn vraag… moet ik eerst nog naar immigratie om een re-entry te vragen of kan ik zonder het land uit. Ik zou vertrekken op 29 deze maand.

Alvast bedankt voor een spoedig antwoord.

Groet,

Christiaan


Beste Christiaan,

1. Een re-entry dient enkel om een eerder bekomen verblijfsperiode te behouden bij het verlaten van Thailand. Bij terug binnenkomst zal je dan die eerder bekomen einddatum van die verblijfsperiode opnieuw bekomen.

2. Je visum loopt af op 1 december zeg je. Vanaf die datum zal je er Thailand niet meer mee kunnen binnenkomen en er een verblijfsperiode mee bekomen. Een re-entry zal daar niets aan veranderen. Een re-entry verlengt de geldigheidsperiode van je visum niet.

3. Je zegt niet tot wanneer je huidige verblijfsperiode loopt. Met een re-entry zou je die einddatum nog kunnen behouden, voor het geval je toch besluit om later terug te komen. Na de einddatum van die verblijfsperiode kan het niet meer. Een re-entry verlengt die verblijfsperiode ook niet.

4. Kom je niet meer terug naar Thailand, dan heeft een re-entry vragen ook geen nut. Gewoon Thailand verlaten en je huidige verblijfsperiode zal dan vervallen. Naar immigratie gaan hoeft dan ook niet. Je hoeft niet te melden dat je weg gaat en niet meer terug komt.

5. Beslis je om later toch terug te komen naar Thailand, dan kan dat natuurlijk wel maar dan met een nieuw visum of op basis van “Visa exemption”.

Succes gewenst in Cambodia.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thailand visumvraag: OA visum verloopt en verhuizen naar Cambodja”

 1. Gerardus A M zegt op

  Wat veel mensen volgens mij niet weten is dat je in Cambodja slechts een gedeelte van je AOW krijgt, dit in tegenstelling met Thailand dat een verdrag met Nederland heeft.

 2. Leo Th. zegt op

  Wanneer je niet meer aan de eisen van een jaarverlenging kan voldoen zit er helaas niets anders op dan uit Thailand te vertrekken. In het geval dat Christiaan AOW uit Nederland ontvangt moet hij er wel rekening mee houden dat hij in Cambodja gekort wordt op deze uitkering, aangezien Cambodja, in tegenstelling tot Thailand, geen verdragsland is. De korting is dacht ik 20%.

  • rori zegt op

   Hou het maar of 40% (bruto) korting. Staat gewoon op de site van het CAK en het UWV.

   Geldt voor meer landen.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Ik zal het nog even aanvullen, alhoewel het eigenlijk niet de vraag was.

  Gezien je een Thaise vrouw hebt, kan je hier ook blijven op basis van “Thai Marriage”.

  Ga naar het Thaise Consulaat in Savannakhet (Laos) en vraag er een Non-immigrant O visum aan op basis van je Thaise huwelijk. Een Multiple entry is mogelijk en een financieel bewijs is niet nodig. Tenminste in april 2019 nog niet.
  https://forum.thaivisa.com/topic/1096409-savannakhet-non-o-visa-multiple-entry-based-on-marriage-to-a-thai-national-application-on-thursday-april-18-2019-report/

  Daarna kan je twee kanten op.
  – Ofwel verleng je de 90 dagen die je met dat visum bekomt met een jaar. (Een Single entry volstaat dan) Maandelijks inkomen van 40 000 Baht, of een bankbedrag van 400 000 Baht is voldoende.
  – Kan je ook aan die financiële eisen niet voldoen, dan kan je nog altijd elke 90 dagen een “borderrun” maken.
  Je kan ook elke 90 dagen verlengen met 60 dagen op basis van Thai marriage. Hoef je maar om de 150 dagen die Borderrun te maken.

  Misschien wat om over na te denken.

  • Leo Th. zegt op

   Ronny, je bent gewoon een kanjer met het geven van ‘service op maat’ aan de vraagsteller!

 4. Gerard Vereijken zegt op

  Wat veel mensen niet weten is dat je in Cambodja niet de volledige AOW krijgt, dit in tegenstelling met Thailand dat een verdrag met Nederland heeft (wel afhankelijk van opgebouwde jaren natuurlijk). De AOW van een alleenstaande bv is in Cambodja 50% van het minimum loon, zo’n 750 euro bruto, ipv ruim 1100 euro in Thailand.

 5. Kunchai zegt op

  Het klopt inderdaad dat je in Cambodja gekort wordt op je AOW maar verschillende expats ontvluchten Thailand omdat het o.a. “te duur” wordt en/of dat men niet meer aan de inkomenseisen voldoet. Verder zijn de immigratie eisen steeds strenger geworden en geeft het een hoop “gedoe”.
  Het lijkt er op dat Thailand inzet op de kort verblijvende toerist inzet, geld uitgeven en weg wezen. Als deze trend zich voortzet schiet Thailand zichzelf op termijn in de eigen voet. Thai hebben nu eenmaal niet de gave om ver vooruit te kijken en voor de verblijvende tourist is “weg is weg” en komt niet meer terug zeker met Cambodja en Vietnam in de buurt die minder streng en (nog wel) goedkoper zijn.Terug naar het korten op de AOW, je zal minder AOW ontvangen in Cambodja maar Cambodja is dan ook een stuk goedkoper dan Thailand en je hoeft ook niet elke drie maanden naar de Immigration om daar 1900THB af te rekenen of anders om er te verblijven. In Cambodja krijg je meteen een visum voor 1 jaar met geringe kosten,. Vanaf hier veel succes in Cambodja.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website