Beste Ronny,

Nog een paar dagen en we kunnen ons Non Immigrant O ophalen in Berlijn. Nu vertrekken we half december 2019 naar Bangkok, daarna Chiangrai, en blijven daar tot 9 april. Daarna gaan we niet meer naar Thailand, maar onze vraag is kunnen we half december 2020 voor 3 maanden op dit jaarvisum alsnog naar Thailand? Dan is het gebruik optimaal.

Alleen zijn er twijfels omdat we bijna 8 maanden niet in Thailand zijn maar hier in Duitsland, dit vanwege de 3 maanden stempels die je niet opgehaald hebt in een buurland, omdat je er niet was.

Kun je de twijfel bij ons wegnemen?

Met vriendelijke groet,

Sonja en Henk.


Beste Sonja en Henk,

1. Als je nu gaat van half december tot 9 april dan zal minstens één “borderrun” alvast al noodzakelijk zijn. Je hoeft daarvoor trouwens niet te wachten tot de 90ste dag. Je kan die “borderrun” gelijk wanneer maken binnen die 90 dagen en wanneer je het best uitkomt. Kijk natuurlijk wel uit als je die vroeger maakt, dat de 90 dagen die je dan opnieuw zal bekomen bij binnenkomst voorbij 9 april loopt of je moet een tweede maken. Op zich geen probleem natuurlijk, gezien jullie een Non-immigrant O Multiple entry hebben.

2. Of je volgend jaar met dit visum nog een binnenkomst half december kan bekomen, zal afhankelijk zijn van wat de geldigheidsperiode van je visum is. Kijk naar “Valid Until” periode. Tot die datum kan je ermee Thailand binnen komen. Na die datum kan je met dat visum niks meer. Je zal dan, als je dat visum nog wil gebruiken, je aankomstdatum in Thailand in functie van die einddatum moeten plannen. Hou er dan ook rekening mee dat je er dan maximum nog 90 dagen mee zal bekomen. Wil je langer blijven dan die 90 dagen, net zoals de periode nu, kan een “borderrun” op basis van “Visa exemption” nog altijd uitkomst bieden. Bij binnenkomst bekom je dan 30 dagen die je eventueel nog kan verlengen bij immigratie met 30 dagen.

3. Een Non-immigrant O Multiple entry geeft je de mogelijkheid om tijdens de geldigheidsperiode zoveel of zo weinig binnenkomsten te maken als je zelf wil. Je zal bij elke binnenkomst een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Wil je er 20 binnenkomsten mee maken kan dat. Wil je er slechts één of twee binnenkomst mee maken, kan dat ook. Wanneer die binnenkomsten zijn maakt niet uit.

Ga je dus in april naar Duitsland en is je volgende binnenkomst in december maakt dat helemaal niet uit, zolang het maar binnen de geldigheidsperiode van je visum is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website