Beste Ronny,

Er is hier veel over geschreven en een verzekering zou slechts van toepassing zijn bij nieuwe aanvraag van het OA visa niet bij een jaarverlenging. Echter mijn Zwitserse vrienden (man en vrouw niet getrouwd) wonen in Thailand al 6 jaar op basis van OA visa beide in bezit van een buitenlandse ziektekosten verzekering hij een Franse voor inpatient zij pacific cross voor in en outpatient kregen gisteren bij immigration te horen dat hij voor outpatient een Thaise verzekering moest hebben, en zij een brief van pacific cross dat ze werkelijk bij deze is verzekert polis of ander bewijs werd niet geaccepteerd.

Bij navraag bij hun verzekeringsagent in Hua Hin vertelde deze dat al vele Zwitsers de afgelopen weken hiermee bij verlenging zijn geconfronteerd. Volgens hen is Hua Hin een testgebied voor immigration om dit straks zowel voor alle verlengingen verplicht te stellen.

Mijn vraag is dit bij jou bekend en is hier verweer tegen of moeten we dit maar gelaten accepteren of zeggen genoeg is genoeg vond en vertrekken naar een gastvrijer land?

Ben benieuwd naar je reactie.

Met vriendelijke groet.

Barry – Hua hin


Beste Barry,

Het gaat om volgende tekst in de nieuwe regels m.b.t. Non-immigrant O-A visums en verblijfperioden bekomen met Non-immigrant O-A visums en die van kracht is sinds 31 oktober 2019.

“An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A (not exceeding 1 year) and has been permitted to stay in the Kingdom before this order is effective, will be able to continually stay in the Kingdom for a granted length ofstay.” www.immigration.go.th/

Zoals ik de laatste weken al meermaals heb aangehaald, zal het van je immigratiekantoor afhangen hoe ze deze tekst gaat interpreteren. En uit berichten/reacties van lezers blijkt dat dit inderdaad verschillend kan zijn (zoals te verwachten was).

– Zo blijkt uit reacties dat in o.a. Pattaya alleen naar nieuwe Non-immigrant O-A visums wordt gekeken voor wat de ziekteverzekering betreft, m.a.w. uitgegeven na 31 oktober 19. Voor het bekomen van verblijfsperioden bekomen met “oude” Non-immigrant O-A visums blijft blijkbaar alles zoals het was en hoeft een ziekteverzekering niet.

– Maar uit reacties m.b.t andere immigratiekantoren blijk ook dat het merendeel van die immigratiekantoren niet kijkt of je een “oud” of nieuw Non-immigrant O-A visum of verblijfsperiode hebt. Alle aanvragen die gebeuren na 31 oktober 16 en op basis van Non-immigrant O-A wordt een ziekteverzekering geëist. Dat is meteen voor iedereen duidelijk natuurlijk.

Wat verder die verzekeringsagent zegt dat “hua hin een testgebied voor immigration om dit straks zowel voor alle verlengingen verplicht te stellen.” Hua Hin is helemaal geen testgebied. Het is van toepassing in gans Thailand. Maar het hoeft niet te verbazen dat een verzekeringsagent zoiets promoot natuurlijk…. Wat niet wil zeggen dat dit best in de toekomst ook voor andere visums zal gaan gelden, maar momenteel is daar nog geen enkel bewijs van.

Wat de ziekteverzekering zelf betreft. Bij het aanvragen van een Non-immigrant O-A” in de ambassade mogen ook lokale ziekteverzekering aanvaard worden. Welke die zijn zal je moeten bekijken met de ambassade. Kan je hier lezen.

“First year, all applicants can buy health insurance from insurance companies in their owned countries or authorized insurance company in Thailand. When the applicants want to renew the visa, the applicants must buy insurance from authorized insurance companies in Thailand only. Any inquiries on completing Insurance application can be addressed at each insurance company.”

http://longstay.tgia.org/home/guidelineoa

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website