Thailand visumvraag: Moet ik mijn METV verlengen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
6 september 2019

Beste Ronny,

Op 28 juli ben ik samen met mijn vriendin Thailand binnengekomen op een

Op 28 juli ben ik samen met mijn vriendin Thailand binnengekomen op een METV. Officieel eindigt dit op 18 september 2019. Bij binnenkomst in Bangkok kreeg ik een stempel geldig tot 22 oktober, dus meteen een maand extra erbij. Mijn vriendin en ik willen na de rijstoogst samen weer terug naar Nederland.

Moet ik nu alsnog op 18 september verlengen als mijn visum eindigt? Liefst maak ik enkel een borderrun in Nong Khai, net voor 22 oktober om rond de 22e november samen naar Nederland te gaan. En is in dit geval een “re-entry” permit nodig aangezien mijn officiële visum dan ruimschoots verlopen is.

Alvast bedankt voor uw advies in deze,

Gerrit


Beste Gerrit,

1. Wat de verblijfsperiode betreft, bekomen met een METV, kan ik alvast zeggen dat die eindigt na 60 dagen. Zelfs als de immigratie officier een fout heeft gemaakt. Ga dus voor alle zekerheid naar immigratie voor meer info.

2. Kan je me eens laten weten wat de geldigheidsperiode van je METV is, want dat is 6 maand. Als je pas in 28 juli binnengekomen bent, lijkt het me sterk dat die periode al om is. Of heb je ze eerder al gebruikt? Is wat onduidelijk.

3. Elke 60 dagen bekom met een METV, kan je altijd verlengen met 30 dagen. En je kan, als je METV dan toch zou verlopen zijn, eventueel ook nog 2 borderruns maken op Visa Exemption die je elk ook nog met 30 dagen kan verlengen.

4. De zin van een “Re-entry” ontgaat me hier volledig.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website