Thailand visumvraag: Mijn Cambodjaanse vriendin heeft een L-A visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
7 november 2019

Beste Ronny,

Mijn Cambodjaanse vriendin heeft een L-A visum. Dit staat voor Labour Approved. Op het internet kan ik niet vinden of dit haar zonder meer het recht geeft tot werk in elke branch/baan?

Weet iemand of zij naast dit visum ook nog gewoon een workpermit nodig heeft? De volgende vraag is moet een werkgever ook nog een goedkeuring hebben om haar aan te nemen?

Groet,

Freek


Beste Freek

Dat visum is voor inderdaad voorbehouden voor arbeiders van de buurlanden.

Ik ken de voorwaarden niet precies, maar die zouden haar toch bekend moeten zijn van toen ze het visum heeft aangevraagd. Ik kan u maar de raad geven om langs immigratie te gaan en dan weet je meteen wat mogelijk is of niet.

Zomaar ergens gaan werken denk ik niet.  De werkgever zal haar moeten aangeven denk ik.  Een visum dat werken toelaat open meestal enkel de mogelijkheid om ergens te gaan werken, maar om effectief te werken is normaal een werkvergunning nodig.

Maar misschien ligt dat bij een L-A anders. Wel kan men werken in beroepen die normaal voor buitenlanders verboden zijn dacht ik , m.a.w. die normaal enkel voor Thai zijn. Moet je eens naar informeren.

Misschien zijn er lezers die hier ervaring mee hebben via hun partner.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand visumvraag: Mijn Cambodjaanse vriendin heeft een L-A visum”

 1. Jacob zegt op

  Dat valt onder het MOU tussen Thailand en een paar buurlanden
  Immigratie kan je verder helpen, soms kan het met tussenkomst van een agent, maar deze zijn meestel gesitueerd in de grensgebieden
  Het is een vereenvoudigd proces wat er aangeboden wordt

 2. vanwatikweet zegt op

  Alleen een bepaald aantal, maar wel veel meer als voor farang is opengesteld, aantal jobs, en dan zal de baas er vanaf weten, open voor deze mensen (mijn info komt vooral van Burmezen, in dezelfde positie) en de zaken met de Thaise wet verder regelen. het zal wel niet verbazen dat het vooral mindere jobs zijn waar de meeste Thai hun neus voor ophalen. Er is een MAX aantal jaren dat de werknemer dat kan doen, ik meen 5.
  Mogelijk is er voor bepaalde jobs ook een MAX aantal aan te nemen niet-Thai bepaald.
  Dat zijn dus de officiele regels, zoals iedere Thai-ganger weet zit er altijd een enorm verschil tussen wat officieel mag/kan en de dagelijkse pratkijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website