Beste Ronny

Een vriend vertelde mij dat hij met visa exemption 90 dagen in Thailand kon verblijven: 30 dagen + 30 verlenging + 30 dagen na borderrrun. Klopt niet. Was van plan het zelfde te doen maar zal me mogelijk tevreden houden met een paar korte periodes in de wintermaanden.

Groet,

Daniel


Beste Daniel,

Op basis van “Visa Exemption” kan je enkel 90 dagen ononderbroken in Thailand blijven als je gehuwd bent met een Thaise en zij daar een adres heeft. Geldt ook voor vrouwen die gehuwd zijn met een Thai natuurlijk

Indien niet gehuwd, bekom je 30 dagen bij binnenkomst en die periode kan je verlengen met 30 dagen (1900 Baht). Dan moet je buiten

Ben je gehuwd, dan bekom je ook die 30 dagen bij binnenkomst, maar je kan wel verlengen met 60 dagen. Kost ook 1900 Baht. Dan moet je ook buiten. Denk er ook aan dat “borderruns” op basis van “Visa Exemption” en via een grenspost over land, beperkt zijn tot 2 binnenkomsten op jaarbasis.

Via de luchthaven bestaat officieel die beperking niet, maar als je er verschillende na elkaar maakt, vooral “Back-tot-back” kan je wel eens vragen gaan krijgen.

Er wordt al eens vergeten dat “Borderruns” maken ook geld en tijd kosten….

Combineer je dat met een bezoek aan andere landen, dan kan je dat gaan samen gaan plannen en dan valt er wat van te zeggen.

Persoonlijk vind ik echter dat als je toch voor 90 dagen naar Thailand gaat, het veel eenvoudiger is om gewoon een “Tourist visum” te halen.

60 dagen bij binnenkomst en 30 dagen verlengen bij immigratie . Heb je ook 90 dagen en je hoeft Thailand niet te verlaten voor een “borderrun”.

Maar goed, ieder doet maar wat hij best vindt natuurlijk…

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website