Thailand visumvraag: Met een METV negen maanden in Thailand verblijven

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
19 november 2019

Beste Ronny,

Ik wil graag naar Thailand in februari 2020 voor een verblijf van 8 maanden. Dit in verband dat ik niet uitgeschreven ben in Nederland. Moet dus vier maanden per jaar in Nederland wonen.

U zegt met een METV kan theoretisch negen maanden in Thailand verblijven inclusief borderuns en verlengingen. Maar het METV is zes maanden geldig. Hoe moet ik dit aanpakken?

Bedankt voor de moeite.

Groet,

Walter


Beste Walter,

Door vlak voor het einde van de geldigheidsperiode van 6 maand een laatste keer een “Borderrun” te maken. Het is niet omdat de geldigheidsperiode van je visum stopt, dat daarom ook je verblijfsperiode stopt.

De geldigheidsperiode slaat op de periode waarmee je met het visum Thailand binnen kan komen, niet de periode dat je er kan verblijven. Verblijven kan langer en is afhankelijk van de bekomen verblijfsperiode.

Bij die laatste binnenkomst, zorg er natuurlijk wel voor dat dit gebeurt voor het einde van de geldigheidsperiode van je METV, zal je een laatste keer 60 dagen verblijf bekomen. Die 60 dagen kan je dan bij immigratie eventueel nog verlengen met 30 dagen (1900 Baht) en zo kom je aan die periode van bijna 9 maand.

Voor 8 maand is dit alvast ruim voldoende. Als je het wat gaat uitrekenen is die laatste 30 dagen verlenging zelfs niet nodig.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website