Beste Ronny,

Op 5 januari 2020 vliegen mijn vrouw en ik naar Bangkok. Bij aankomst willen we gebruik maken van de visa exemption (30 dagen). Na 28 dagen vliegen we van Bangkok naar Siem Reap (Cambodja). De tickets hebben we al. We willen een dag of 10 in Cambodja blijven en dan weer naar Thailand terugkeren via de grenspost Hat Lek. Daar willen we graag weer gebruik maken van de visa exemption. We blijven dan tot 9 maart in Thailand en vliegen dan van Bangkok naar Amsterdam.

Na heel veel zoeken op het internet heb ik nog steeds niet kunnen uitvinden of wij in Hat Lek een visa exemption kunnen krijgen. De ene website zegt ja en de andere weer nee. Ik wil het liever niet gokken, want het is een hele trip van Siem Reap naar Hat Lek.

Weten jullie hoe het zit? We zouden heel blij zijn met het verlossende antwoord! Is het ja of nee?

Groet,

Bob


Beste Bob,

Ik kan nergens vinden dat er aan die grenspost GEEN “Visa Exemption” kan bekomen worden. Moet dus wel kunnen denk ik.

Er zijn meldingen te vinden dat er geen “Visa on Arrival” kan bekomen worden, maar dat is dan weer niet van toepassing voor jullie.

Ik heb echter geen ervaringen met die grenspost, maar misschien zijn er lezers die dat wel hebben en hun ervaringen willen delen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thailand visumvraag: Kunnen wij in Hat Lek een visa exemption krijgen?”

 1. Jasper zegt op

  Hoi Bob, hier een reguliere “Hat Lek” kenner. De enige problemenen die je aan deze grenspost hebt zijn aan de Cambodiase kant van de grens, eventueel. Ze mogen je graag nog wat bahtjes lichter maken.
  Gekheid op een stokje: Na netjes uitchecken uit Cambodia (Denk aan de volgorde!!) wandel je 2-300 meter heet nomansland over, je vult een formuliertje in met je gegevens (formulier en eventueel pen liggen klaar, evenals mensen die het graag voor je willen doen tegen betaling), loopt door naar het loket, presenteert je paspoort en ingevulde entreecard, zegt Hello of Sawasdee Khap, en na afloop Thank you of Kap khun kap, en Bob’s your uncle.

  Geen gedoe dus voor wat betreft de Thai. (vooropgestled dat je niet voor de 3e keer binnen 1 jaar over land binnen komt).

  • Roland zegt op

   Beste Jasper wat bedoelt je net “ze mogen je graag nog wat batjes lichter maken”?
   Bedoelt je dat indien je niet extra afdokt ze het je kunnen lastig maken of zelfs de toegang weigeren?

 2. serge zegt op

  Dag Bob,

  Ik heb meermaals al gereisd via die grenspost en nooit enig probleem ondervonden. Je verkrijgt een nieuwe stempel in je reispas… eentje voor 30 d . Vroeger was dat slechts voor 15 d.

  Men kan echter wel vragen bij het binnenkomen of je genoeg geld bij hebt (cfr. schamele backpackers ervaren dat soms) en ook wanneer je Thailand zal verlaten… dan kan je je geboekte vlucht vertonen.
  Normaliter geen probleem !

  Serge


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website