Beste Ronny,

Ik moet mij volgend jaar op 28/10 aanmelden voor mijn jaarverlenging in Khon Kaen, waar het voorleggen van een hospitailisatieverzekering 400.000 Baht inpatient en 40.000 Baht outpatient vereist wordt. Kan ik nu reeds op datum van heden een verzekering afsluiten, die dan nog maar een goede anderhalve maand geldig zal zijn bij mijn aanmelding op 28/10?

Want in juli 2020 wordt ik 65 en liggen de eisen voor het afsluiten van de verzekering hoger en ik heb er dus alle belang bij om de verzekering reeds in juni 2020 te kunnen afsluiten.

Wordt de verzekering volgens u aanvaardt door immigratie als die reeds in juni wordt afgesloten, terwijl de jaarverlenging pas eind oktober 2020 is? Is daar bij uw weten een periode voorzien tussen het afsluiten van de verzekering en het aanmelden bij immigratie voor de jaarverlenging?

Hartelijk dank u bij voorbaat voor uw reactie.

Vriendelijke groeten,

Hans


Beste Hans,

Geen idee. Het is ook nieuw voor mij en dat zijn dingen die de praktijk zullen moeten uitwijzen. Normaal zal de verzekering de ganse periode van de jaarverlenging moeten dekken denk ik. Indien minder lang, geven ze misschien maar een verlenging die even lang is als de dekkingsperiode van je verzekering op dat moment. De volgende keer kan je dan weer gaan verlengen voor een volledig jaar bij het ingaan van een nieuwe verzekeringsperiode. Daarna blijft je verzekeringsperiode gelijklopen met de volledige verblijfsperiode van een jaar.

Voorbeeld.
Stel dat je begin juni 2020 die verzekering aangaat. Je bent dan nog geen 65. Die dekkingsperiode zal dan lopen tot eind mei 2021.
In oktober 2020 ga je normaal je nieuwe jaarverlenging aanvragen. Vermits je verzekering maar loopt tot eind mei 2021, zal je misschien ook maar een jaarverlenging bekomen tot eind mei 2021. Begin juni 2021 ga je dan een nieuwe verzekeringsperiode afsluiten tot eind mei 2022. Je kan dan begin juni ook een nieuwe jaarverlenging aanvragen tot eind mei 2022. Vanaf juni 2021 loopt je jaarverlenging en jaarverzekering dan gelijk.

Ik weet het niet. Het zijn maar hersenkronkels van mezelf, maar zo werkt het eigenlijk ook een beetje met je paspoort als dat minder dan een jaar geldig is.

Misschien dat de mensen van AA verzekeringen in Hua Hin hier meer info over hebben

Alvast tijdig info nemen in je immigratiekantoor en anders overschakelen naar een Non-immigrant O is ook een mogelijkheid.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website