Beste Ronny,

Wat is het toch allemaal onduidelijk. Ik ben vandaag naar Korat geweest voor het verlengen van mijn retirement visa en multiple entry.
Mijn visum verloopt 27 september en ik ben 2 maanden terug langs geweest voor info omdat ik nu van de 800.000 Baht regeling gebruik wilde maken. Er werd mij toen verteld 2 maanden voor de tijd moet er 800.000 Baht op de rekening staan en 3 maanden erna en dan mag je zakken naar 400.000 Baht.

Vandaag met alle papieren en kopieën ook die van de bank naar het immigratiekantoor geweest en alles was ok en vrij snel geregeld. Nu heb ik gevraagd of dat het nog 3 maanden erna op moest staan, waarop de mevrouw zei: nee hoor u mag al zakken tot 400.000 Baht. Waarop ik vroeg kunt u dat voor mij op papier geven met een stempel waarop zei lachend nee zei.

Dit vind ik nu weer zo onduidelijk en getuigt ook weer van willekeur,  want ze zei hierbij dat ieder immigratiekantoor zijn eigen regels heeft. Wat is hier nu van waar en wat kan ik veilig aanhouden.

Groeten,

Theo


Beste Theo,

Het is toch simpel denk ik. Hou die 800 000 Baht voor 3 maand op je rekening. Dan ben je zeker.

En nog maar eens …… je verlengt geen “retirement visa en multiple entry” maar een verblijfsperiode.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thailand visumvraag: Hoelang moet die 800.000 baht op de rekening staan?”

 1. Dree zegt op

  In Korat zijn ze zeer vriendelijk en soepel, best de reglementen naleven 3 maand ervoor en 3 maand erna je weet nooit dat er een nieuwe overste komt die de puntjes op de i zet

 2. Hendrik zegt op

  Theo, ik begrijp echt niet hoe je durft te vragen of ze de welgemeende tip zwart op wit wilt zetten. Hoogst ongepast in mijn optiek.

  • Theo zegt op

   Beste Hendrik,
   Ik zie niet in wat hier ongepast aan is, regels staan altijd ergens op papier of wel op het internet, ik vraag niet om omkoping of corruptie ik vraag enkel of dat reglement op papier te verkrijgen is en niets anders.
   Theo

   • Hendrik zegt op

    Beste Theo, ik bedoel er mee dat je een verklaring vraagt aan een dienstdoende immigratie werknemer die tegen de regels indruist. Ze bevestigd dat je het feitelijk 3 maanden ongemoeid moet laten maar geeft je een hint dat ze er niet op letten en vervolgens vraag jij of ze dat ff op papier wil zetten met een stempel. Feitelijk vraag jij dus om een verklaring aan haar dat ze haar werk niet goed doet. Ik vind dat ongepast en anderen mogen een andere mening hebben.

  • Rob V. zegt op

   Dacht even dat dit sarcastisch was een onschuldig verzoek? Al hebben sommige het idee dat ze haast moeten kruipen voor alles met een uniform aan en mooie strepen op de schouder: nooit een vraag of verzoek maken (denk aan de reacties van hen die hun 100 baht wisselgeld niet vragen of durven te vragen, met tientallen klanten per dag een goudmijntje voor zo’n ambtenaar).

   Ik begrijp Theo prima en het was gewoon een vriendelijk verzoek om wegwijs te krijgen in de officieuze opvattingen en regels binnen de officiële lijntjes. Maar het ‘ nee’ was een voorspelbaar antwoord, zowel in Nederland als Thailand kun je er donder op zeggen dat bij niet 100% vastgelegde zaken een eenvoudige werknemer onder aan de ladder niets op papier wil zetten. Dan kun je er niet op afgerekend worden door een collega of hoger persoon met een andere opvatting. Zowel vraag als antwoord is niets vreemds aan.

 3. mattheus zegt op

  Waarom doet de Thaise immigratie zo moeilijk. Maak het simpel, voer regel in dat die 800k permanent op een geblokkeerde rekening moet staan. Zijn ze van alle gezeur af.

  • Lung addie zegt op

   Beste Mattheus,
   dat zou idd een simpele regeling zijn en zij, welke het zich kunnen permitteren, doen dat reeds zo. Doch iedereen zal het hier niet mee eens zijn. (ik wel)
   Wat heeft het eigenlijk voor zin om die 400K, na 3 maand, op te souperen als je weet dat je 2 maand voor de volgende verlenging opnieuw moet opwaarderen naar 800K ?
   Indien je het goed en wel bekijkt:
   2 maand voor de aanvraag 800K
   3 maand na het toekennen van de verlenging 800K
   in sommige gevallen, eerst 1 maand under consideration 800K want dan pas krijg je de definitieve verlenging
   2 maand voor de volgende verlenging opnieuw 800K
   Wat blijft er dan eigenlijk over? 2+3+1+2=8 … dus 4 maanden
   Naar mijn oordeel heeft dat zakken naar 400K weinig of geen enkele zin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website