Beste Ronny,

Onlangs had ik een verzoek ingediend via een visumbureau, voor een visumaanvraag bij de Thaise ambassade voor zes maanden. Op het allerlaatste moment waren er nog twee vragen over mijn inkomen, die ik op zeer korte termijn niet direct kon beantwoorden i.v.m. post van de bank. Uiteindelijk vertrok het vliegtuig dus maar zonder mij.

Het contact met het visum bureau verliep uiterst moeizaam en nam ZES weken in beslag.

Mijn vraag is dan ook, hebt u ervaringen met de tijd die nodig is om een visum te krijgen?

Groet,

Ben


Beste Ben,

Je hebt het hier over een METV veronderstel ik gezien je spreekt van een 6 maanden visum? Vraag is natuurlijk wanneer je de bijkomende informatie hebt overgemaakt aan dat visumbureau?

Het hangt ook wat van het betreffende consulaat of ambassade af, maar als je het zelf doet en als je meteen je zaakje op orde hebt, lijkt een week toch een aanvaardbare periode voor zulk een visum. Maar als ze natuurlijk bijkomende informatie vragen en je kan die niet meteen leveren, zal het visum ook daar maar afgeleverd worden nadat ze die bijkomende informatie in hun bezit hebben.

Lezers kunnen misschien hun ervaringen laten weten met de afleveringsperiode.

Schrijf er dan wel bij of je het persoonlijk aangevraagd hebt of via een visumbureau, over welk visum het gaat en waar het werd aangevraagd.

Zo heb je idee.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Thailand visumvraag: Hoe lang duurt een visumaanvraag bij een visumbureau?”

 1. Anna zegt op

  Hmm dat is erg vreemd.
  Ik heb zelf mijn visum (3maanden) aangevraagd bij de ambassade in Den Haag. Dit duurde 1 week.

  Ik mistte ook nog 1 document, en zonder dat document wilden ze mijn aanvraag niet eens in behandeling nemen. Hij vertelde me wat ze misten en waar een printshop was. Binnen een uur had ik het document alsnog en toen kon ik mijn aanvraag meteen indienen.

  Dus het is erg vreemd dat het voor jou zes weken duurt.. ik ben bang dat het door het visumbureau komt. Want ik hoorde hem tegen iedereen zeggen dat ze een week later terug konden komen om hun paspoort en visum op te halen..

  Is het inmiddels wel gelukt?

 2. tom bang zegt op

  In het verleden heb ik meerdere keren via Visum.plus een retirement visum aangevraagd.
  Daar ik zelf uit het zuiden des lands kom is dat kosten en tijd besparend.
  Ik denk dat het de eerste 2 jaar met de benodigde papieren die de site aangeeft goed is gegaan maar de laatste 2 jaar was het dus ook zo dat er extra gegevens werden gevraagd die ik iedere keer wel op tijd kon aanleveren.
  Het vreemde hiervan was echter dat het nergens op de site van de ambassade stond maar het ging b.v. over bewijs dat ik diende aan te leveren dat mijn werkgever het ermee eens was dat ik zolang op vakantie ging.
  Het jaar erna diende er ook nog als extra bewijs geleverd te worden dat ik met pensioen ging, vreemd natuurlijk als je bedenkt dat ik nog geen 60 was en ze accepteerden het schrijven van het uitzendbureau waar ik als laatste werkte, die dus in een schrijven lieten weten dat ik met pensioen ging.
  Je zou verwachten dat ze dan van een pensioenfonds iets willen zien, zo zie je maar wat een vreemde gang van zaken.
  Nu vraag ik tegenwoordig het ” Thai wife ” visum aan in Bangkok en daar gaat het eigenlijk ook zo dat ze je terug sturen om nog extra informatie aan te leveren die je nergens op de site kunt vinden als je zoekt naar wat je dient aan te leveren ( bekende willekeur van ).
  Hoop dat het komende maand niet weer zo is ( mijn vrouw moet er vrij voor nemen) maar als het toch zo mocht zijn heb ik een geluk, ik woon om de hoek.

 3. Binst Lucas zegt op

  Beste
  reeds 3 of 4 x deze visum Metv aangevraagd bij consulaat van Berchem(Antwerpen).
  Verwerking 3 of4 wekendende dagen.
  vriendelijke groet.
  Lucas Binst

  • smeets zegt op

   Klopt heb hem vorige maand nog aangevraagd in Berchem en ze kijken dan eerst alles na of alle papieren in orde zijn.Daarna aangetekend laten opsturen en 5 werkende dagen erna thuis afgeleverd.

 4. jan zegt op

  Een visum aanvraag duurt tussen de 3 en de 10 dagen.
  Als je tenminste alles in orde hebt , veel mensen vergeten een kleinigheid , dan kom je op de wachtstapel.
  Men vermeld dit niet aan u.
  En advies , regel je visa via een goed visa kantoortje die weten wat je moet aanleveren.
  En heb je geen problemen , kost een klein beetje , je hoeft immers zelf niet naar de ambassade.

 5. hans zegt op

  Het kan ook anders. In Nederland geprobeerd mijn Non-Immigration O visum aan te vragen via een visum buro. Ik ben boven de 50, maar heb geen pensioenuitkering. 2 keer afgewezen. Het visumburo kon mij daar ook niet in helpen. Nu al 3 keer achter elkaar naar het Thaise consulaat in Essen in Duitsland gereden. Zonder problemen een Non-Immigration O visum voor 3 maanden verkregen met enkel paspoort, pasfoto, formulier en bewijs van 3 maanden voldoende banksaldo. Met enkel een half uurtje tot 1 uur (ze hadden het druk) wachten. Zo kan het dus ook.

  • ben zegt op

   Hoi Hans, bedankt voor je antwoord, eerlijk gezegd was ik dat vergeten want het was me al eerder verteld. Bovendien woon ik vlakbij Venlo. De problemen met het visum bureau ,daar probeer ik wat meer duidelijkheid in te krijgen, de allerlaatste “vragen” (over mijn financiên) moest ik EEN dag voor vertrek nog opsturen, dit was natuurlijk niet meer te doen. Daar kwam nog bij dat de ambassade DIE dag gesloten was.
   14 oktober, Vertrek 15 oktober. Nu maar weer sparen en dan hopelijk meer succes in Essen.
   groet Ben.

 6. marc zegt op

  Als je gewoon belt naar het thai consulaat in Berchem en ze nemen niet op belt de consulaat de zelfde dag nog naar je
  Je vraagt gewoon welk visum je nodig hebt en de consulaat zegt wat je nodig hebt
  De man is heel heel vriendelijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website