Thailand visumvraag: Borderrun naar Cambodja

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
10 september 2019

Beste Ronny,

  • Kan ik zonder visum Cambodja inkomen? (voor borderrun).
  • Wat kost het om Cambodja in te komen? En welke valuta?
  • Kan ik vanuit Cambodja middels een TM6 arrival/departure kaart Thailand weer inkomen?
  • Heeft mijn Thaise vriend hier ook een bewijs/visa document van de Thaise immigration nodig om het land te verlaten en Cambodja binnen te komen? En wat zijn eventuele kosten hiervan?

Opmerking: Als ik in plaats van een borderrun in Cambodja, enkele dagen in Cambodja wil verblijven, heb ik dan een
visum nodig voor dit land en zo ja, moet ik dat dan vóóraf bij de Cambodjaanse Ambassade regelen of is dit
aan de grens te verkrijgen?

Marlow


Ik ga het antwoorden aan de lezer overlaten die onlangs een “Borderrun” heeft uitgevoerd naar Cambodja. Let wel op. Bij sommige immigratieposten laat men je niet onmiddellijk terugkeren naar Thailand en moet je minsten een nacht overnachten in Cambodja. Hou daar rekening mee..

Wat je TM6 kaart betreft. Een TM6 kaart heeft op zich niks te maken met een verblijfsperiode. Een TM6 is een kaart waar je allerhande info op vermeldt voor immigratie bij aankomst, maar je kan er op zich geen verblijfsperiode mee bekomen. Een visum of visum vrijstelling zal bepalen wat de verblijfsperiode wordt, niet het TM6.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 


» Laat een reactie achter


13 reacties op “Thailand visumvraag: Borderrun naar Cambodja”

  1. Henk janssen zegt op

    Voor I reis naar Cambodja heb je ook een visum nodig.
    Deze kun je verkrijgen bij in reis op het vliegveld in phnom Penh. Was 30 $
    Pasfoto’s mee, de papieren krijg je al in het vliegtuig. Procedure op het vliegveld in ongeveer 20 minuten geregeld.
    Ook kun je het halen bij de ambassade van Cambodja in Bangkok.
    Formulieren invullen, pasfoto’s mee en het wordt geregeld terwijl je wacht.
    Ook hier is betalen in $ de beste manier.
    Overland kan het ook geregeld worden. Zelfde procedure. Let wel op dat je paspoort nog minimaal 6 maand geldig moet zijn.
    Anders lastig bij in reis Thailand bij terugkeer

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Manow zegt op

      Even ter verduidelijking,
      De alleen borderrun of kort verblijf in Cambodja, zal ik vanuit Ubon Rachathani maken.
      Ik weet hier alleen nog niet welke grensovergang naar Cambodja.
      Dank voor de reacties.
      Manow.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. john zegt op

    e visa. Als je over land gaat kom je op nogal veel binnenkomstplaatsen de scam tegen waarbij alleen dollars worden geaccepteerd maar tegen een dermate beroerde koers dat je ongeveer 150% van het officiele tarief betaald.Geldt niet voor binnenkomst vliegveld Phnom penh. Daar betaal je officiele tarief. Bovendien vraagt het een volle pagina van de paspoort!! Handiger is het daarom om een e visa dus via internet te kopen. Vaste prijs, ik meen $35 en kost je geen pagina van je paspoort. Alleen is zo’n e visa niet bruikbaar via alle overgangen. Staat allemaal duidelijk op de pagina van e visa. WAARSCHUWING: als je zoekt kom je snel uit op paginas waar een evisa wordt aangeboden via een tussenpersoon. Dan ga je nat. Let er dus op dat je de officiele overheidspagina gebrukt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
    • Rob Urbach zegt op

      Ik ondersteun de waarschuwing van John. Als je op de zoekfunctie e-visum Cambodja intypt krijg je als eerste een of meerdere visa bureaus, die je wel aan een geldig visum kunnen helpen maar tegen een hogere prijs. Dus let goed op dat je de officiele website van de Cambodjaanse overheid gebruikt.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. A.van Rijckevorsel zegt op

    Mijn visum is non immigration O multiple entries.
    Na 90 dagen maak ik een borderrun naar Cambodja over land. Aan de grens koop je een visum voor Cambodja en vervolgens ga je weer terug het land uit naar Thailand. Kosten totaal,meen ik 1600 bht.
    Vorige keer bij Aryanaprathet overgegaan en 5 dagen
    in Battambang gebleven.
    Gewoon over land terug en weer 90 dagen verlenging.
    Mijn Thaise vriend hoefde alleen maar zijn paspoort te tonen en kreeg een stempel.Geen kosten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  4. Gilbert zegt op

    Jij moet/kan een visum kopen in het Cambodjaans kantoor op de grensovergang : 1500 THB. Het is een visum voor 30 dagen. Je moet een pasfoto meenemen. Een Thai moet alleen zijn paspoort meenemen, die heeft geen visum nodig. Bij je terugkeer moet je een TM6 invullen : dezelfde als die je in een vliegtuig krijgt. Normaal liggen die kaartjes klaar aan de grensovergang terug naar Thailand. Aan sommige overgangen moet je een dag in Cambodja blijven. Ik betaal 500 THB en mag onmiddellijk terug naar Thailand. Ik weet niet of dat koosjer is (ik heb een ‘gids’ mee die voor alles zorgt en de beambten kent) maar dan kan ik wel direct terug. Ik veronderstel dat je gewoon terug Thailand binnekan voor 30 dagen net zoals je met een vliegtuig komt. Als je op dat ogenblik echter voor Thailand een single-entry visum hebt (= om langer dan 30 dagen te blijven) dan heb je een vooraf re-entry permit nodig om dat visum nog te kunnen gebruiken om Thailand binnen te gaan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • RonnyLatYa zegt op

      “Als je op dat ogenblik echter voor Thailand een single-entry visum hebt (= om langer dan 30 dagen te blijven) dan heb je een vooraf re-entry permit nodig om dat visum nog te kunnen gebruiken om Thailand binnen te gaan”

      Dat is fout.
      Een visum met Single entry kan je eenmaal gebruiken en dat is het.
      Een “Re-entry” zal daar niets aan veranderen.

      Een “Re-entry” gebruik je om, bij terugkomst in Thailand, een eerder bekomen einddatum van een verblijfsperiode terug bekomen.

      “Re-entry” heeft dus niks met visums of zijn “entries” te maken.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • Gilbert zegt op

        Bedankt voor de correctie.
        Bij een jaarverlenging moet je dus telkens een re-entry vragen als je naar het buitenland (bijvoorbeeld België) gaat ?

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • RonnyLatYa zegt op

          Dat is correct

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
        • stevernl zegt op

          Klopt, je kunt een single entry aanvragen, of eenmalig een multi-entry, zit je goed voor de hele duur van je extensie.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  5. Paul zegt op

    Als je alleen de grens over wil om dan meteen weer terug de grens over naar Thailand, en ook niet van plan bent minimaal 1 dag te blijvven, welke grensovergang is dan het beste? (vanuit Pattaya)

    Kan ik nog steeds met zo’n busje van 2500 baht een visarun maken? (Cambodja of Laos)
    Moet ik een grote som geld meenamen?
    Moet ik een huurcontract meenemen?
    Ja voorheen was dit allemaal niet nodig, maar je kan nu niets meer aan het toeval over laten.
    Kan iemand hier op reageren a.u.b.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  6. Lung addie zegt op

    Beste Paul,
    moest je nu eens correct specifieren wat je werkelijk wil doen:
    een Visarun of een Borderrun want dat zijn twee andere zaken.
    Wat is een ‘grote som geld’ in jouw ogen?
    Moeilijk een correct antwoord te geven als de vraag reeds halfslachtig is.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website