Thailand visumvraag: Binnenkomst in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
11 november 2019

Beste Ronny,

Ik heb een vraag over binnenkomst in Thailand. De laatste 3 jaar ben ik steeds binnengekomen op een toeristen visa dat zoals bekend 60 dagen geldig is en met 30 dagen verlengd kon worden. Nooit een probleem gehad bij de aanvraag, alleen bij de voorlaatste keer werd mij gevraagd om mijn financiële en of ik documenten bij me had die dat konden aantonen. Ik had niets bij omdat ik die vraag niet had verwacht.
Ik ben toen bij de Nederlandse Ambassade een verklaring van mijn inkomsten gaan halen.

Bij de laatste aanvraag heb ik document overlegd maar toen vroeg men mij waarom ik niet terug naar Nederland ging en zolang in Thailand bleef. Mijn antwoord was simpel, ik antwoorden dat ik het prettiger vond om hier in Thailand te leven dan in Europa.

Eind van deze maand moet ik weer een nieuw visum gaan halen.
1. Wat zou de volgende vraag kunnen zijn?
2. Kunnen ze een visum weigeren?

Dat zijn mijn eerste twee vragen.

Hier is de inleiding voor de volgende vraag(en)

Voor de kopieën die ik nodig heb ga ik naar een nabij gelegen bureautje. Dat bureautje vult ook mijn aanvraag in. Zij maken een soort uitdraai omdat ze de benodigde gegevens van me al hebben.

De eigenaar informeerde mij een tijd, misschien een jaar geleden, dat ik bij hem een NON-immigrant visum kon verkrijgen.
Ik hoef dan niet zelf de aanvraag te doen. hij kon alles regelen als ik mijn paspoort aan hem gaf en ik geloof 10.000 Baht.
Omdat ik bij elke aanvraag de kopieën daar laat maken zie ik hem nog steeds, maar we hebben het er niet meer over gehad.

Mijn maandelijkse inkomsten zijn € 1500 per maand, Verder heb ik geen liggende gelden.
Ook wil ik niet trouwen omdat ik ben bang ben dat de Nederlandse staat hier komt controleren als ik mijn huwelijk niet aangeef.
Als ze dat doen en zien dat ik samenwoon pleeg ik AOW fraude omdat de AOW inkomsten voor gehuwde anders zijn dan voor een gehuwde.
Met andere woorden.
Mijn inkomsten zijn niet (meer) voldoende voor een retirement of noni-immigrant visum.
Met andere woorden. Ik ben niet meer geoorloofd in Thailand

Nu overweeg ik om via de persoon van het kopie bureau een Non immigrant visum te regelen.
Voordat ik dat doe hoop ik antwoorden op de volgende vragen te verkrijgen.

3. Stel dat ik het zou kunnen verkrijgen, kan ik dan problemen krijgen bij het binnenkomen van Thailand?
4. Kunnen de desbetreffende ambtenaren die mijn paspoort moeten stempelen bij binnenkomst vragen om bepaalde documenten te overleggen?

Een nieuw toeristen visum dat geldig is voor 6 maanden is ook een geen mogelijkheid omdat ik de benodigde €5000 niet heb.
Maar stel dat ik een dergelijk visum via het kopie bureau kan verkrijgen.
Vraag 5 is eigenlijk vraag 3 & 4

Dan een vraag betreffende TM30.
Mijn adres is bekend bij de lokale (Ubon Ratchatani) imigratie dienst.

Vraag 6
Ben ik verplicht om me weer te melden als het binnenkomen met een Non-Immigrant visum me lukt.
Omdat deze dienst een kopie heeft van mijn inkomsten verklaring ben ik ban dat ik daar vragen ga krijgen omtrent mijn Non Immigrant visum.

Met deze vragenlijst hoop ik niet dat ik teveel vraag.
Alvast bedankt voor de antwoorden

Vriendelijke groet,

Jeert


Beste Jeert,

U zegt niet waar u dat toeristenvisum bent gaan halen en hoeveel u er na elkaar hebt aangevraagd.

Indien u die steeds “back-to—back” gaat aanvragen en in dezelfde Thaise ambassade kan je al eens vragen krijgen. Ook kan men dan zeggen dat je de volgende keer ergens anders je toeristenvisum moet gaan halen. Maar u bent dus toch Thailand binnengekomen en bent dan daar naar de Nederlandse ambassade gegaan om een inkomstenverklaring en dan teruggekeerd om een toeristenvisum te halen of wat moet ik hier uit begrijpen ?

Ant 1. Hoe zou ik moeten weten wat hun volgende vraag zal zijn?

Ant 2. Natuurlijk kan men een visum weigeren. Vooral als u niet aan de eisen voldoet, maar ook als u teveel toeristenvisums na elkaar vraagt.

Ant 3, 4, 5, – Ik heb geen ervaring met het verkrijgen van een visum via visakantoortjes of andere illegale wegen en daar geef ik sowieso geen advies over. Maar als andere zich geroepen voelen om dat wel te doen…..

Ant 6 – TM30 is een melding van aankomst op een adres. Elk immigratiekantoor hanteert zijn eigen regeltjes maar normaal zal die TM30 moeten uitgevoerd worden door de verantwoordelijk van dat adres.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Thailand visumvraag: Binnenkomst in Thailand”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Je begint niet pas met frauderen als dat bij een controle ontdekt wordt. Je pleegt nu al AOW-fraude en draagt er zo aan bij dat de controles zo streng zijn en de premies zo hoog. En je probeert de visa-regels hier te omzeilen en draagt er zo aan bij dat die steeds maar weer worden aangescherpt. Mijn advies: doe alles gewoon volgens de regels.

 2. Jeert zegt op

  Hey François Nang Lee kan je uitleggen waarom jíj vind dát ik nu al fraudeer?

  • Johnny BG zegt op

   Wellicht vanwege de uitleg in de link https://www.svb.nl/int/nl/aow/wonen_met_iemand_anders/samen_wonen/ in combinatie met dat u niet wilt trouwen.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Uit de manier waarop je het formuleert lees ik dat je ook nu al samenwoont. Als dat zo is heb je geen recht op de alleenstaanden-AOW. Als dat niet zo is heb ik je schrijfsel niet goed begrepen.

   • lung addie zegt op

    De lezer maakt uit je eigen schrijven op dat je nu reeds fraudeert en dan nog op verschillende vlakken. Hou jij je, met al je binnenkomsten, aan de 4-8 maanden regeling? Waarschijnlijk niet: fraude ziekenzorg. Je woont duidelijk samen met je vriendin: OAW fraude. Je bent duidelijk geen toerist en bent hier met een fout visum: visumfraude.
    Dat ze je binnengelaten hebben nadat je geen documenten kon tonen betreffende je financiele middelen is verbazingwekkend daar ze het vertonen van cash geld vragen en geen documenten bij binnenkomst. Dat rammelt dus.
    Nu wil je het frauderen nog wat opvoeren en daarvoor vraag je de raad aan de lezers van dit blog. Je voelt dat het warm wordt onder je kont en dat je hoogst waarschijnlijk bij een volgende binnenkomst zal geweigerd worden wegens: teveel binnenkomsten met een STV visum. Dus je wil overschakelen naar een Non O maar daar heb je de middelen niet voor (eigen schrijven van je). Dus je verwacht dat iemand je een methode zal geven om ook dit te omzeilen. Daar dient Thailandblog niet voor en de redactie zou best zo een vragen weigeren te publiceren. De reputatie van het het blog is ook wat waard en vergeet niet: er zijn ook instanties welke meelezen, daar hun besluiten uit trekken en maatregelen treffen die dan de rechtmatige verblijvers steeds meer en meer problemen geven. Wij, rechtmatige verblijvers danken je.

    • Ger-Korat zegt op

     Een beetje kort door de bocht, Lung Addie. Jeert geeft niet aan of hij nog een huis bezit in Nederland en dan is er sprake van 2 huishoudens als hij daar een huis heeft ( koop of huur maakt niet uit) en dan is er geen sprake van AOW fraude. Idem rept hij nergens over de 4+8 regeling voor de ziektenkostenverzekering dus verwijt hem dat ook niet want misschien verblijft hij 4 maanden in Nederland, dat is verder door hem niet aangehaald.

     Daarnaast heb ik ook wel bedenkingen tegen de regeling van verblijf in Thailand. Bijvoorbeeld als je gehuwd bent heb je minder geld nodig om in Thailand te verblijven dan dat je alleenstaand of ongehuwd bent.. En zoals Jeert aangeeft heeft hij niet genoeg voor een Non Immigrant visum maar ik vind zijn inkomen, 1500 Euro, toch wel hoog in vergelijking met vele anderen welke hier met soms veel minder verblijven. Uit punt van medelevendheid vind ik dat geen bezwaar want hij heeft een relatie en houdt van het land, dus positieve punten om in Thailand te verblijven.

    • Jeert zegt op

     Lung addie, Ben je helderziende of zo?

     Hoe kom je er bij dat ik

     a. ziekenzorg fraude pleeg
     Waarom denk je dat ik geen verzekering heb.
     Nou ik kan je geruststellen ik heb wel een dergelijke verzekering

     b. OAW (zoals jij dat noemt) fraude pleegt.
     Ben jij bij mij op bezoek geweest?
     Lees mijn commentaar wat ik eerder heb geschreven verder op.

     c. Visum fraude pleeg.
     Heb je niet gelezen in mijn eerste schrijven dat ik in bezit ben van een bewijs van inkomsten afgegeven door de Nederlandse ambassade in Bangkok.

     Nog en kleine noot bij de rest van je verhaal.

     Ik heb vanaf eind jaren 80 bijna 10 jaar lang in Bangkok gewoond en gewerkt met een Non immigrant en werk vergunning. Daarna had ik als zelfstandige, werkende voor oa warenhuizen in West Europa en Saudi Arabië in geheel Zuid Oost Azië,Bangkok en Rotterdam als thuisbasis. Zodoende was ik grote delen van het jaar in Thailand.
     Vanaf het begin van mijn verblijf in Thailand tot op de dag van vandaag draag ik financieel een aardig steuntje bij aan de kinderen (vroeger) en kleinkinderen van mijn vriendin.
     Ik ga verder niet in details treden, maar als ik hier niet kan zijn hebben zij en ik het erg moeilijk.
     Elke dag komt zo’n ventje van elf 60 Bahtjes schoolgeld bij “”Phoo” halen.

     Ik hou niet van illegaliteit, laat ik dat voorop stellen.

     Maar ik kom hier in Thailand en lees hier op dit Forum aardig wat zaken die legaal illegaal zijn.

     In Zuid Oost Azië heeft illegaal een andere interpretatie als wij westerlingen ooit geleerd hebben.
     Is het misschien niet zo dat als ik een Non immigrant visa op de manier van het visa kantoortje kan krijgen ik in Thailand iets legaal illegaal doe, maar voor westerse begrippen iets illegaal.
     En zo illegaal is dat kantoortje niet.
     Er zijn nog steeds visa-run bedrijven in Bangkok die een visa op maat leveren en die zelfs 800.000 Thai Baht op je bankrekening storten voor de tijd die nodig is om een “retirement visa te verkrijgen”.
     Ook de bank werkt gewoon mee.

     Verblijvende in Thailand, met welke Illegaliteit moet ik dan rekening mee houden?

     Als ik een dergelijke kwestie niet aan de orde mag stellen in een openbaar blog, dan vraag ik me af of de redactie de ogen niet sluit voor de werkelijkheid en me niet belemmert in mijn vrijheid van menings-uiting.

     Ik verwacht niet, zoals Lung addie schrijft om een illegale methode.
     Ook vraag ik er niet om en bemoedig het ook niet.
     Ik vroeg om ervaringen

     Als laatste
     Dat officiële instanties deze blog ook lezen is alleen maar een goede zaak.
     Hoop op commentaar van hen.

 3. Hans Pronk zegt op

  Jeert, ik zou niet met dat kantoortje in zee gaan om twee redenen:
  1. Als je niet aan de voorwaarden voldoet, is het natuurlijk illegaal.
  2. Het lukt dat kantoortje ook niet, althans niet in Ubon. Ze waren al strikt maar recent hebben ze een nieuwe chef gekregen die aanvullende eisen stelt. Ik ben al twee keer met huiswerk weggestuurd. Ik zal daar volgende week wat over schrijven. Het sluit wel mooi aan bij wat Francois schrijft.
  Ze zijn daar bij “immigration” wel altijd uiterst vriendelijk en behulpzaam. Dat wel.

 4. Sir Charles zegt op

  Je bedoelt te zeggen dat je verborgen wilt houden dat je samenwoont echter vanwege die omstandigheid beter niet te willen trouwen want anders komt men er wellicht makkelijker achter dát je wezenlijk toch wél samenwoont?
  Kortom formeel is het dan sowieso al fraude door zodoende de alleenstaanden-AOW toch te blijven verkrijgen

  Kan uit jouw verhaal niets anders er van uit opmaken.

 5. Jeert zegt op

  Bedankt voor de reacties.

  Ik ben wat onduidelijk geweest. hier zijn enkele aanvullingen.

  1. Ik woon niet samen. Wel is het zo dat ik al meer dan 30 jaar dezelfde vriendin heb, met wie ik, zoals we in Nederland zeggen een LAT relatie heb, met wie ik eventueel zou kunnen trouwen.
  Zij is nooit in Nederland geweest, dus als ik trouw krijgt zij, wat ik overigens terecht vind, ondanks heer leeftijd van 65 geen AOW/pensioen. Mijn AOW/pensioen gaat met 350 naar beneden.

  2. Dat visa kantoortje is in Savannakhet, Laos.
  Ik kom daar al jaren zoals gezegd voor kopieën en pasfoto’s.
  Omdat ik de laatste jaren altijd een toeristen visa aanvraag doe is mij eens gevraagd of ik geen Non-immigrant wilde hebben, Ik ben daar nooit op ingegaan.
  Doch in feiten, mede doordat ik jaren geleden in Bangkok bij het immigratie kantoor door verscheidenen personen werd gevraagd of ik ze me konden helpen met een visa, zag ik in dat kantoortje ook niet zoveel kwaad.
  Natuurlijk besef ik dat het niet de normale weg is, maar als de Ambassade zelf op die manier een mogelijkheid bied om op die manier een dergelijk visa te verkrijgen, vraag ik me af hoe frauduleus mijn actie is.
  Daarnaast heb ik in al die jaren, ook heden ten dagen in Ubon gepensioneerde gesproken die via via een retirement visa in hun paspoort hebben.
  Ik heb zelf meegemaakt hier in Ubon bij de emigratie dat ik een verlenging aanvroeg voor mijn toeristen visa en dat de desbetreffende beambte tegen mij zei. “U heeft de vorige Fee nog niet betaald” waardoor ik 1900 + 800 moest betalen. Natuurlijk had ik die betaald, maar bij het betalen van de 800 doe ik ook iets frauduleus.
  Als ik 20.000 Baht, omdat in zogenaamd teveel heb gedronken aan een agent moet betalen zonder dat ik daar een bon voor krijg doe ik ook iets frauduleus.

  Tot nog toe heb ik van een dergelijk aanbod geen gebruik gemaakt en ben het voor als nog niet van plan.
  Ik ga eind van de maand weer gewoon voor een toeristen visa.
  Daarna zie ik wel.

  • Sir Charles zegt op

   Je kunt er ook voor kiezen om niet die 800 respectievelijk 20000 baht te betalen of bij wel betalen een kwitantiebewijs te eisen.
   Het vervolg wordt dan wellicht omslachtig, het zij zo doch je doet in beginsel dan niets frauduleus en dat wil je toch.

 6. eugeen zegt op

  Een NON immigrant O of OA visum moet je vragen op de ambassade of consulaat in het buitenland.
  Wat sommige kantoortjes doen, vaak voor veel geld, is illegaal. Heb zelfs verhalen gehoord van valse visa. Maar de computers van de immigratie zijn meer en meer met elkaar verbonden. Doe niets illegaal, of misschien mag je voor altijd wegblijven.

 7. george zegt op

  Een ieder die Thailand verblijft KAN controle verwachten voor de AOW omdat daar een mogelijke bezuiniging
  is te halen voor NL. Bij verblijf in Thailand van MEER dan 183 dagen is men ook belasting plichtig in Thailand
  hoewel de aanslag nihil kan zijn. De opmerking van Ger-Khorat over de voordelen van een Thaiwoman visa vind ik zeer kortzichtig. Hij wil wel de voordelen maar niet de nadelen van het Thaiwoman visa. Ik zelf heb 1500 euro per maand in Thailand maar heb daarnaast nog AOW in NL om mijn ziektekosten verzekering
  te betalen bij een commerciële maatschappij.
  Ik vind het verhaal van Jeert wel zeer eigenaardig omdat het langs alle kanten rammelt van frauduleuze opzet.

  • Jeert zegt op

   Toon die frauduleuze opzet aan aub.
   Bij voorbaat dank

 8. Guillaume Beausoleil zegt op

  Beste Jeertje,
  normaal reageer ik niet op artikels als deze van jou maar deze keer doe ik het wel.

  Jij vraagt of Lung addie een helderziende is? Neen dat is hij niet, net als ik dit ook niet ben

  Doch ik en ook hij heeft ervaring met mensen als jij. Ik was Officier bij de Vreemdelingenpolitie
  en ook hij had had een graad als Officier bij de Gerechterlijke Politie, zij het

  dan op een ander vlak.

  Reeds in de inleiding van jouw vraag kwam tot uiting dat je niet de normale wegen

  kon bewandelen voor het bekomen van een regulair visum voor Thailand. Dus je was duidelijk

  op zoek naar andere wegen en hoopte raad te krijgen van andere blog gebruikers. Dat is

  blijkbaar tegengevallen want je kreeg enkel kritiek en geen raad.
  Jouw verhaal rammelt en hoe meer je reageert hoe meer ongeloofwaardig je wordt. Nu

  gooi je over een andere boeg: symphatie opwekken door je geschrijf over de kindjes van

  jouw vriendin die zonder jouw steun het moeilijk zullen hebben. Dat alles heeft niets te

  maken met het het voldoen aan de visumeisen in Thailand.

  Van de andere kant geef je een beeld van jouw heel succesvolle carriere in het buitenland
  met topfuncties. Wat moeten we daar uit besluiten? Nu kan je zelfs geen 5000EU laten
  zien om aan de visumeisen te voldoen. Wat heb je dan gedaan met de centen uit jouw
  vetbetaalde carriere?
  Mogelijk kan je nu komen vertellen dat bij een vechtscheiding jouw ex vrouw met alles gaan
  lopen is …….. wie weet welk konijn je nu uit je mauw gaat schudden.
  . Wij herkenden onmiddellijk mensen die fraude plegen of willen plegen. Het blog bestaat neit

  enkel uit idioten of goedgelovige mensen maar ook uit mensen die kunnen lezen.

  • Jeert zegt op

   Guillaume Beausoleil

   Agentje, ik ga je niet vragen waar je het lef vandaan haalt om mij Jeertje te noemen.
   Het heeft geen zin om met mensen in discussie te gaan die hun eigen voorstelling van gegevens als waarheid classificeren en daar hun conclusies uittrekken.

   Het ga je goed
   Jeert


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website