Beste Ronny,

Ik heb ondertussen ook antwoord gekregen van de ambassade dat ongeveer hetzelfde was als jouw antwoord. Maar zij vermelden ook dat immigratie en ik citeer “de immigratiedienst aanvaard het affidavit enkel maar als U ook kan bewijzen dat het inkomen waarnaar U verwijst op Uw Thaise rekening wordt gestort”.

M.a.w. dan heb je geen affidavit nodig maar alleen een brief van de bank die bevestigt dat je maandelijks 40.000 baht op je rekening stort via internationale overschrijving. Of mis ik daar iets?

Vriendelijke groeten,

Luc


Beste Luc,

Die maandelijkse stortingen zijn ingevoerd omdat sommige ambassades geen Affidavit van inkomen meer wilde afleveren. Als alternatief kan men dan zijn inkomen bewijzen met maandelijkse stortingen uit het buitenland. Te bewijzen via een bankbrief.

Het hangt van je immigratiekantoor af. Sommige aanvaarden het Affidavit, andere weer niet en willen maandelijkse stortingen zien. Je moet eens kijken wat je immigratiekantoor aanvaardt.

Is een Affidavit voldoende dan is dat in orde. In Kanchanaburi werd dit in Maart zonder problemen aanvaard, al voeg ik er wel een uittreksel van de pensioendienst bij als bewijs. Kan je op eenvoudige aanvraag bekomen in het Engels. Of dat volgend jaar, bij mijn volgende aanvraag, nog zo zal zijn kan ik niet voorspellen. Lokale Immigratie eisen kunnen zomaar van de ene dag op de andere veranderen.

Aanvaarden ze het Affidavit niet, maar willen ze maandelijkse stortingen zien, dan heeft het inderdaad weinig zin denk ik om 800 Baht te verkwisten aan een Affidavit.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website