Beste Ronny,

Maandelijks schrijf ik méér dan 65.000 THB (pensioenuitkering) over van onze gezamenlijke rekening bij ING Bank België naar een spaarrekening op mijn persoonlijke naam bij KASIKORNBANK. Het saldo van deze spaarrekening bedraagt langer dan drie maanden méér dan 800.000 THB.

Is ter staving bij mijn “jaarverlenging” alleen door de Belgische ambassade gelegaliseerd Affidavit voldoende of moet bankbrief voor 800.000 THB op rekening ook nog? Eén van de twee is volgens mij voldoende?

Groet,

Willy


Beste Willy,

Als je 800 000 Baht op je rekening hebt staan en dat staat er minstens 2 maand voor de aanvraag op, dan is dat voldoende voor het aanvragen van een jaarverlenging op basis van “Retirement”.

Let wel op. 2 maand is de periode volgens de laatste officiële immigratievoorschriften, maar sommige immigratiekantoren houden nog steeds vast aan de drie maand zoals vroeger. Maar ik begrijp uit je gegevens dat dit al minsten drie maand is en dan mag dat geen probleem zijn.

3 maand na het toestaan van de verlenging moet het volledige bedrag van 800 000 Baht op de rekening blijven staan. Nadien mag je eventueel zakken tot 400 000 Baht. Wel zorgen dat het volledige bedrag weer tijdig op de rekening staat voor je volgende aanvraag.

Een Affidavit is hier niet nodig. Je bewijst immer de volledige financiële eis d.m.v. een bankrekening bij Kasikorn.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

1 reactie op “Thailand visumvraag: Aanvragen van jaarverlenging op basis van “Retirement””

  1. wim zegt op

    Oke en bedankt van het lezen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website