Thailand visavraag Nr 207/20: Paspoort

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
10 december 2020

Vraagsteller: Singtoo

Als je permanent in Thailand verblijft met een retirement of op basis van gehuwd, met een Thais staatsburger (verlenging van verblijf), dient je paspoort dan nog steeds minimaal 6 maanden geldigheid te hebben? Of kun je korter naar het einde van de geldigheid van je paspoort een nieuw paspoort aanvragen bij je ambassade in Bangkok?

En kan je dan na ontvangst van je nieuwe paspoort je huidige status over laten zetten in het nieuwe paspoort?


Reactie RonnyLatYa

Officieel hoeft een paspoort niet minimaal nog 6 maand geldig te zijn om een paspoort te vervangen voor zover ik weet. Wel zorgen natuurlijk dat er nog voldoende tijd rest om je paspoort te vervangen.

Immigratie eist ook geen minimum 6 maanden geldigheid om een verlenging te bekomen, al kunnen er lokale voorschriften gelden wat dat betreft. Maar ik heb momenteel geen weet van een immigratiekantoor dat daar een minimumperiode op zet. Je kan er altijd eens naar informeren natuurlijk zo ben je zeker.

Bij het aanvragen van een jaarverlenging zal in ieder geval je jaarverlenging maar toegestaan worden tot de einddatum van je paspoort en niet langer. Vraag je m.a.w. een jaarverlenging en is je paspoort nog 4 maand geldig, zal je ook maar een verlenging bekomen van 4 maand en niet van een jaar. Eens je een nieuw paspoort hebt kan je dan de oude visumgegevens en je huidige verblijfsperiode laten overzetten. Nadien kan je dan weer opnieuw een volledige jaarverlenging aanvragen en bekomen zoals voordien.

Ik weet niet of je Nederlander of Belg bent.

Als Belg kan je enkel een nieuw paspoort bekomen bij de Belgische ambassade als je daar ook ingeschreven bent. Je moet m.a.w. uitgeschreven zijn in België. Is dat niet het geval moet je het nieuwe paspoort aanvragen in de Belgische gemeente waar je nog ingeschreven bent.

Ik weet niet hoe het voor Nederlandse paspoorten is geregeld met de Nederlandse ambassade. Kan iemand van je landgenoten je misschien vertellen.

Let op. Er zijn immigratiekantoren die een bewijs vragen van de ambassade dat het nieuw paspoort het oude vervangt. In Nederlandse paspoorten plaats men een stempel in het nieuwe paspoort dacht ik. Voor Belgische paspoorten zal je een bewijs van de ambassade moeten bekomen. Dit bewijs kan je ook bekomen als je niet ingeschreven bent meen ik hier eens gelezen te hebben in een reactie.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Thailand visavraag Nr 207/20: Paspoort”

  1. Beke1958 zegt op

    Beste Singtoo ,
    Wat Ronny schrijft in zijn bericht is juist . Als jij een twee tal weken voor verval van uw paspoort naar de ambassade gaat zal je wel tijd genoeg hebben . Je kan ook eerst eens bellen of e-mail sturen voor eventuele afspraak . Ter info , wat betreft die zes maanden . Iemand die een Non-Immigrant-O-Single entry –
    One stay aanvraagdt aan het consulaat of ambassade in België , dan moet die persoon zijn paspoort bij terugkeer minimuum nog zes maanden geldig zijn .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website