Vraagsteller: Agnes

Ik heb een vraag mbt verlengen van Non-Imm O Single Entry na 90 dagen. Het betreft onszelf, getrouwd, beiden niet Thai. Na 90 dagen willen we graag verlengen.

Hoeveel dagen extension mogelijk zonder jaarverlenging?

Bij verlenging is dan 800.000 Baht nodig p.p of als de vrouw *dependent* is, is dan 800.000 Baht voor samen voldoende op de Thaise bankrekening?


Reactie RonnyLatYa

1. De verlenging van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O visum wordt altijd toegestaan voor de duur van een jaar. Kortere periode zou in wel principe kunnen, maar heeft weinig zin want de voorwaarden zullen dezelfde blijven.

2. Als een van beide als hoofdaanvrager gaat, kan de gehuwde partner als ”Dependent” gaan. Een bedrag van minstens 800 000 Baht is dan voldoende voor beide. Dat je ook een bewijs moet leveren dat jullie wel degelijk gehuwd zijn spreekt voor zich denk ik.

Voor de TB lezers

Agnes zou graag enkele ervaringen lezen van lezers die hier als Dependent van hun partner verblijven en de voorwaarden en bewijzen die zij geleverd hebben bij het aanvragen van hun verlenging.

Ze heeft info gekregen van een visumkantoor dat dit nu enkel nog kan op basis van Retirement als de partner van de aanvrager jonger dan 50 jaar is en ook niet het eerste jaar van de verlenging. Of de aanvrager moet in het bezit zijn van een workpermit.

Dit is mij niet bekend en ook vreemd, maar alles kan veranderen natuurlijk en als er lezers die ook die ervaring hebben als Dependent lees ik het ook graag.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thailand visavraag Nr 202/20: Non-immigrant O – Verlenging als Dependent”

 1. adje zegt op

  Je kunt verblijf natuurlijk ook met 90 dagen verlengen als je een visum O hebt met multy entree. Dan heb je niets te maken met een bepaald bedrag op de bank en Covid verzekering.
  Alleen je kunt nu dit soort visum niet aanvragen omdat geen borderrun mogelijk is. Maar wie weet kan het wel rond april omdat dan mogelijk het wordt toegestaan als je gevaccineerd bent. Maar dat is koffiedik kijken.

  • RonnyLatYa zegt op

   En zelfs als het opnieuw zal kunnen met een “Borderrun” dan verleng je die 90 dagen niet maar bekom je door binnenkomst een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen. Dat is geen verlenging

   • adje zegt op

    Okay. Was precies wat ik bedoelde, maar jij verwoord het het beter zodat er geen misverstanden ontstaan. Dank je.

 2. Nicky zegt op

  Wij zijn beiden Belg en ik heb van de ambassade een bewijs van gezinsamestelling gekregen. Dit voldoet voor de iimigratie in chiang mai

 3. walter zegt op

  Mijn vrouw en ik (beiden Belgische nationaliteit) hebben in 2015 een Non- immigrant OA bekomen. Op basis van dit visum hebben we in 2017 voor de eerste keer een “extension” gevraagd. Ikzelf voldeed aan de financiële voorwaarden, mijn vrouw kreeg een extension op basis van “dependent” . Zij diende dus geen financiële voorwaarden te vervullen.
  Voor het bewijs van het huwelijk is het volgende nodig (volgens de regels van immigratie Bangkok):
  – een uittreksel van de huwelijksakte. Voor dit uittreksel vraag je aan je gemeente best een “Europees certificaat”. Het uittreksel is dan in meerdere talen, waaronder Engels.
  – legalisering van dit document (de legalisering betreft eigenlijk enkel de handtekening: men controleert of het wel door een bevoegd persoon opgesteld is) door het ministerie van Buitenlandse Zaken (Brussel);
  – legalisering van het document door de Thaise ambassade in Brussel (of consulaat in Antwerpen);
  – legalisering van het document door het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken (Chaeng Wattana in Bangkok of het legalisatiekantoor in de Metroshop van BTS Klong Toey).

  De hele procedure van legalisaties hebben we enkel voor de eerste ‘extension’ gedaan. Het originele document met alle stempels, handtekeningen en apostilles moet je bijhouden. Je geeft telkens een copie af (per aanvraag) en je neemt het origineel weer mee terug. De volgende jaren heb ik telkens wel een nieuw Europees uittreksel aangevraagd en meegenomen (in het Engels kunnen ze dan toch lezen dat we nog steeds getrouwd zijn), maar ik heb het nieuwe uittreksel niet opnieuw door de legalisatiemolen laten draaien. Wel heb ik telkens nog het gelegaliseerde exemplaar van 2017 getoond, en daarvan een copie afgegeven.

  Bij de aanvraag van de ‘extension’ meldt je best duidelijk dat het visum van je vrouw een “dependent” is. Dit is blijkbaar niet heel courant. De verantwoordelijke wordt er vaak even bijgeroepen. Maar in 2017, 2018 en 2019 is het steeds gelukt (in 2020 hebben we geen verlenging gevraagd wegens corona).

  Succes! En laat ons aub weten wanneer het gelukt is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website