Thailand visavraag Nr 201/20: Verlengen wordt nipt

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
1 december 2020

Vraagsteller: Ton

Ik heb mijn CoE voor Thailand ontvangen op basis van mijn Retirement Visum en een re-entry stempel (en natuurlijk alle andere eisen die nodig waren zoals covid verzekering, 72 uur Covid test, fit to fly test, vliegticket, wel vijf verschillende gezondheidsverklaringen en de quarantaine hotel booking.).

Ook ik zit krap met de vervaldatum van mijn retirement visum. Ik kom op vrijdag 4 december in Bangkok aan en kom zaterdag 19 december uit het quarantaine hotel en maandag 21 december is de laatste dag van mijn retirement visa (valid untill 21 Dec 2020).

Het is disputabel of die laatste dag -tot- of -tot en met- is. Ik heb het immigratiekantoor in Chiang Mai per email om advies gevraagd maar dat is niet beantwoord. Indien de verlenging niet geaccepteerd zou worden wat zijn mijn opties dan?


Reactie RonnyLatYa

Het is de verblijfsperiode die je met een visum hebt bekomen dat je verlengt, niet het visum zelf.

1. Het is inderdaad niet altijd duidelijk wat men met “until” juist bedoelt, maar meestal is dat voor immigratie wel “tot en met”.

2. In uw geval zal het weinig uitmaken vermits je tot zaterdag 19 december in quarantaine zit. Op 19 en 20 december verlengen kan toch niet gezien immigratie normaal gesloten is in het WE. Je kan dan toch maar pas op maandag gaan.

Maar dat zal normaal ook wel geen probleem zijn. Wanneer een verblijfsperiode afloopt tijdens een periode waarop immigratie gesloten is, mag je nog steeds de eerstvolgende werkdag je aanvraag indienen. Bovendien zal men er ook wel rekening mee houden denk ik dat je uit quarantaine komt.

3. Andere opties zijn er nu eenmaal niet en je kan het ook niet oplossen met een “borderrun” momenteel.

Indien je niet tijdig kan verlengen ben je in “overstay” en normaal zal men dan je verlenging weigeren. Je zal dan wel nog een verblijfsperiode van 7 dagen ontvangen waarbinnen je Thailand moet verlaten. Zelfde als wanneer een verlenging om wat voor reden ook geweigerd wordt. Al wil men wel eens wat door de vingers zien indien de “overstay” beperkt is, of je een goede reden hebt (o.a. quarantaine). Je betaalt dan de “overstay” boete en men zal de verlenging gewoon op de normale datum laten ingaan. Maar dat hangt af van je immigratiekantoor. Ze kunnen evengoed de regel strikt toepassen

Maar eigenlijk verwacht ik helemaal geen problemen met je verlenging indien je gewoon op maandag je verlenging gaat aanvragen. Wacht echter ook niet langer.

Succes alvast.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website