Vraagsteller: Sjaak

Ik ben van plan om begin 2021 een toeristenvisum of non immigrant O visum aan te vragen bij het Consulaat in Amsterdam. Daar vragen ze nu nog onder andere een Covid-19 verzekering tot 100.000 dollar of onbeperkt.

Welke zorgverzekeringen hebben dit in hun pakket of geven dit af?

Ik zie tot nu toe alleen de standaard Engelse verklaring maar die wordt niet geaccepteerd.

Heeft iemand daar ervaring mee of kent een zorgverzekering?

Graag hulp zou ik erg op prijs stellen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Thailand visavraag Nr 191/20: Welke Nederlandse zorgverzekeringen hebben coviddekking tot 100.000 dollar of onbeperkt?”

 1. Cornelis zegt op

  Bij het Zilveren Kruis kreeg ik een Engelstalige verklaring waarin geen maximum bedragen worden genoemd maar waarin uitdrukkelijk is opgenomen dat ook Covid-19 gerelateerde behandelingen zijn gedekt.
  Die verklaring wordt door de Thaise Ambassade in Den Haag probleemloos geaccepteerd.
  Overigens gaat het om méér dan een Covid-verzekering:
  ‘Ziektekostenverzekering die volledige medische kosten in Thailand dekt, inclusief COVID-19 met een minimumdekking van USD 100.000.’

  • RonnyLatYa zegt op

   De officiële eis is volgens mij nog steeds 100 000 Dollar enkel voor COVID-19. Niet voor andere medische kosten. Daarvoor dient o.a. de 40 000 Outpatient/400 000 Inpatient.

   Zelf verwijzen ze daarvoor door naar een website waar je die ziekteverzekeringen kan kopen “Thai General Insurance Association (TGIA) provides a platform where COVID-19 Insurance with the associated insurance companies can be bought online http://covid19.tgia.org/
   Maar daar zie je o.a. staan dat die verzekering enkel COVID-19 dekt en alle andere ziekten uitsluit.

   Heb je natuurlijk een ziekteverzekering die COVID en alle andre ziekten dekt is natuurlijk ook goed.
   https://www.tipinsure.com/CovidRegional/product_detail
   https://www.tipinsure.com/CovidRegional/product_detail

   Dekt je verzekering beide zoveel te beter natuurlijk.

   Maar goed ze doen maar…

   • Cornelis zegt op

    Ronny, is het niet zo dat die 40.000/400.000 verzekering ‘overruled’ wordt door de eis die gesteld wordt voor het Centificate of Entry, namelijk
    ‘ (4) A copy of valid Health Insurance certificate, indicating that the insurance covers all medical expenditures including COVID-19, and worth more than or at least USD 100,000.- ‘
    Blijft verwarrend, dat verzekeringsaspect.

    • RonnyLatYa zegt op

     Dan zou men dat toch ook niet meer moeten vermelden bij de aanvraag van een Non-immigrant O of een re-entry en alleen die 100 000 Dollar verzekering eisen.

     Maar dat doen ze wel.

     When requesting for a COE, holders of a valid Re-entry Permit (Retirement) who wish to return to Thailand using the Re-entry Permit (Retirement), are required to submit a copy of health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for out-patient treatment and no less than 400,000 THB for in-patient treatment. Applicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org. You may also be asked by the immigration to present the original insurance policy upon your arrival in Thailand.
     https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

     -Health insurance covering medical expenses in Thailand including a minimum coverage of 100,000 USD for COVID-19 (must be specifically mentioned)
     …..
     An original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 THB for inpatient treatment. Applicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org.
     https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

     Bovendien, zoals je kan zien, zijn dat enkel COVID dekking die ze zelf aanbevelen op die website
     https://www.tipinsure.com/CovidRegional/product_detail

     Maar dekt je 100 000 Dollar ook anadere ziekten dan kan je ze voor beide gebruiken maar dat mag volgens mij de standaard eis niet zijn Moet volgens mij
     100 000 Dollar COVID
     EN
     40 000 / 400000 Out-in patient
     OF
     100 000 Dollar die alles dekt

     En w

  • nl th zegt op

   Ik kan hierbij met Cornelis aansluiten , heb hetzelfde gedaan bij Menzis keurig gevraagd om een verklaring in het engels , zonder een bedrag genoemd werd maar dat alle kosten include covid zijn gedekt. Alleen toen mijn vrouw de ambassade een keer moest bellen heeft ze het wel er over gehad en ze vonden het een goede verklaring , mijn vrouw vond het niet verkeerd om het erover te hebben om een afwijzing te voorkomen.

  • rob h zegt op

   Kan mij bij Cornelis aansluiten. Heb CoE ontvangen obv de Engelstalige verklaring van Zilveren Kruis.
   Daarin wordt vermeld dat de basisverzekering dekt (inclusief Covid) tot 100% van de kosten in Nederland.
   Bij de aanvullende verzekering wordt – in mijn geval – vermeld dat die dekt tot 100% van het verschil tussen de werkelijke kosten en de kosten obv Nederland

   • RonnyLatYa zegt op

    Rob h, nl th,

    Als je goed leest heb ik het niet over of jullie zorgverzekeringen nu wel of of niet aanvaard werd/wordt, maar specifiek over hoe men de financiele eis omschrijft wat Cornelis als laatst vermeldt en wat ook zo staat op de website van de ambassade..
    “Overigens gaat het om méér dan een Covid-verzekering:
    ‘Ziektekostenverzekering die volledige medische kosten in Thailand dekt, inclusief COVID-19 met een minimumdekking van USD 100.000.’”

    Dit laat uitschijnen dat je verzekering ook alle kosten zou moeten dekken van ook alle andere ziekten, maar dat was oorspronkelijk eis van Thailand niet.

    Oorspronkelijk en ik ga ervanuit dat dit nog steeds zo is, wil men een verzekering zien die COVID dekt me een minimum bedrag van 100 000 Dollar.
    Dat ik dat vermoeden heb is omdat de ambassade zelf je een link geeft naar verzekeringsmaatschappijen die verzekeringen aanbieden die ook enkel dat dekken en niets anders. Ik veronderstel dat ze die dan ook aanvaarden en dat dit volstaat.

    En natuurlijk wordt een andere verzekering ook aanvaard die buiten die 100 000 Dollar COVID ook andere ziekten dekt. Meer mag altijd, minder niet.
    De eis is immers NIET dat je een verzekering hebt die ENKEL maar COVID dekt, maar een verzekering die MINSTENS COVID dekt en dit minsten voor een bedrag van 100 000 Dollar.
    Als jullie zorgverzekering daar aan voldoen zal dat ook wel aanvaard worden.
    Staat er niet duidelijk op vermeld dat het COVID en minstens 100 000 Dollar is en aanvaardt de ambassade dat, is dat prima. Hopelijk denkt men bij de controle daar bij binnenkomst ook zo over en dan er is er geen probleem

    • nl th zegt op

     RonnyLatYa, Het kan zijn dat je het daarover hebt, maar vergis ik mij als de vraagstelling is Welke Nederlandse zorgverzekeringen hebben coviddekking tot 100.000 dollar of onbeperkt?”
     Dat dat zo is aanvaard?

     • RonnyLatYa zegt op

      Neen maar de verwarring komt er omdat ik dacht dat je het onder mijn reactie plaatste. Het is niet altijd duidelijk te zien.

  • Ger-Korat zegt op

   Het punt van de 100.000 USD is dat het expliciet word gevraagd dat dit op de verzekeringsverklaring staat. Nou kan de ambassade het wel goedkeuren voor de afgifte van een COE maar stel je wordt op het vliegveld of bij binnenkomst in Thailand geweigerd omdat je niet aan de eis van 100.000 USD vermelding voldoet. In Thailand kan men heel strikt zijn want regels zijn regels en waarom dan een risico lopen. Ben benieuwd hoe anderen dit zien, voor mijn toegang naar Thailand neem ik voor een Non Immigrant O op basis van familierelatie een 3 maanden verzekering via OOM verzekeringen, juist omdat ik 100% zeker wil zijn dat er niets mis gaat, kost mij dan voor 3 maanden verblijf op basis van dit visum minder dan 400 Euro of je kan dit via een link op de ambassadewebsite regelen voor minder dan 300 Euro.

 2. haki zegt op

  Hou in de gaten dat de Covid-eis in US$ wordt gesteld en de algemene ziektekosten In/Out patient in THB!!!. Overigens weer vreemd en verwarrend……………………………
  Volgens mij is de Nederlandse basisverzekering (die wettelijk is vastgesteld en verplicht voor alle in NL ingeschreven personen) ruimschoots voldoende om aan de beide eisen van de Thaise immigratie te voldoen. Overigens heb ik gisteren weer aan mijn zorgverzekeraar CZ gemaild om toch nog eens te overwegen hun Engelstalige verklaring wat ruimer op te stellen zodat het ook voor de Thaise ambassade makkelijker is om die te accepteren voor beide verzekeringseisen. Mocht ik hierover nog wat interessants te melden hebben dan laat ik van me horen.

  • Theo Sanam zegt op

   Zoals ik al eerder gemeld heb, ben ik op 7 augustus op basis van de engelstalige standaard brief van VGZ toegelaten in Thailand.

 3. Ferdinand zegt op

  Ik heb van CZ onderstaande verklaring ontvangen en bij de ambassade bij het eerste verzoek om een CEO ingediend en is geaccepteerd.

  Ringbaan West 236
  Postbus 90í52
  5OOO LD TILBURG
  The Netherlands
  +31 88 55577 77
  http://www.cz.nl
  STATEMENT OF INSURANCE
  Date of issue : 18 November 2020

  This statement is valid in Thailand from 28 November 2020 up to and including 1 April 2021 on the condition that you have not changed your insurance policy. This staternent has been issued on the basis of the terms and conditions as they are currently known.
  CZ hereby confirms that the insured person or persons named below had or have taken out a health
  insurance policy with us”

  Name

  Mr. Xxxx

  Health insurance
  CZ Zorgkeuzepolis
  Additional insurance 50+

  The exact cover provided under this health insurance policy can be found in the terms and conditions of
  insurance. A general maxirnum reimbursement does not apply.
  The insurance conditions also apply to care following a Covid-19 infection.

  With kind regards

  manager Verzekerden

 4. Douwe zegt op

  Goedemorgen,
  Volgens mij doet vgz dit wel.
  Zelf is het mij gelukt ( na lange email correspondentie en inzet van de klachtenlijn)via Ditzo,onderdeel van a.s.r. verzekering,
  verder geeft ooms buitenland verzekering deze ook ,maar je betaald dan de hoofdprijs
  mvg
  Douwe Bergsma

  • Sjanapaul zegt op

   Ik krijg het bij ditzo niet voor elkaar.
   Heb je tips ?

 5. Frank zegt op

  Ik ben Thailand binnen gekomen met een verklaring in het Engels dat mijn verzekering de kosten van Covid 19 dekt. Deze verklaring was van Anderzorg geheel gratis trouwens. Bij het inchecken in ThIland gaf het een beetje problemen maar toen ik zei dat alle kosten gedekt werden kon ik verder.
  Dus geen 100.000 dollar maar volledige dekking is ook goed.

 6. paul j zegt op

  die insurance statement van een Thaise verzekeraar is prima en wat kan het je schelen wat voor anderen ziekten die dekt, het gaat slechts om een verklaring waarin Covid_19 wordt genoemd en het minimum bedrag van 100.000 dollar.
  Ik ben in Holland prima verzekerd en heb mede een goede reisverzelering en om van al dat gezeik af te zijn heb ik deze verklaring geregeld bij AXA en ik vloog erdoorheen bij alle controles dus geen gezeik van dat het bedrag er niet bijstond etc.
  Zo moet het spel gespeeld worden en het vermijdt een hoop irritaties.

  • RonnyLatYa zegt op

   Mee eens dat het niet mag uitmaken of je ziekteverzekering nu ook andere ziekten dekt of niet.
   Al laat de omschrijving van de eis op de website van de ambassades het wel anders uitschijnen.

   Daar staat “Health insurance covering medical expenses in Thailand including a minimum coverage of 100,000 USD for COVID-19 (must be specifically mentioned)”
   Dat laat uitschijnen dat ook andere ziekten in die verzekering moeten zitten, maar was en is nog steeds volgens mij geen eis.
   Zelf sturen ze je trouwens door naar een link van (Thaise) maatschappijen die enkel die COVID/100 000 Dollar aanbieden, maar die dekken ook niets anders en dat moet normaal volstaan.
   4. Having trouble finding an insurance policy with USD100,000 coverage for COVID-19? Please find an available option here:

 7. Rob zegt op

  Hallo beste lezers,

  FBTO heeft een Engelstalige verklaring afgegeven waarin heel duidelijk is vermeld dat Covid19 volledig is gedekt ongeacht de kosten in het buitenland bij opname. Inderdaad de bedragen worden NIET genoemd, maar bij is wel genoemd dat ik t/m 31 December 2021 verzekerd ben, omdat mijn werelddekking tot 31 dec 2021 blijft lopen.

  De Thaise ambassade heeft dit keurig geaccepteerd. Scheelt toch minimaal 130 euro/maand bij AXA of een andere verzekeringsmaatschappij die ik voorbij heb zien gaan.

  Succes met alle aanvragen van visa en CoE’s

  Rob

  • paul j zegt op

   bij AXA betaal je voor 3 maanden 7500 baht dus begrijp niet hoe je aan jouw bedrag komt

 8. Matthieu Hua Hin zegt op

  Iedereen die geen certificaat kan krijgen van de basisverzekeraar: Neem gerust contact op met http://www.aainsure.net. Er werken 5 Nederlanders bij ons en we kunnen alle goedgekeurde maatschappijen aanbieden.

  • Sjanapaul zegt op

   Enig idee wat dit gaat kosten per maand ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website