Vraagsteller: John

Wie kan mij vertellen wat ik allemaal nodig heb wanneer ik in januari naar Thailand ga vliegen. Zoals extra documenten voor de aanvraag van een jaarvisum Non-immigrant o multiple. Heeft er iemand ervaring mee, want ik wil niet geweigerd worden wanneer ik vlieg vanuit Düsseldorf, Wenen, naar Bangkok.

Alvast bedankt.


Reactie RonnyLatYa

Je zegt niet of je een Non-immigrant O op basis van Thai Marriage wil aanvragen of op basis van Retirement

Een Non-immigrant O op basis van Thai Marriage kan je aanvragen.

Alle gegevens daarvoor vind je hier: hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Momenteel kan je blijkbaar geen Non-immigrant O op basis van “Retirement” aanvragen. De website is daar niet heel duidelijk in, maar lezers kregen als antwoord dat het enkel buitenlanders betreft die al in het bezit zijn van een Non-immigrant O of Re-entry om een CoE aan te vragen.. Misschien komt er later meer duidelijkheid of contacteer zelf de ambassade eens.

De Thaise ambassade in Brussel meldt daar momenteel nog niks over maar komt misschien een dezer dagen.

Moest het evenwel toch mogelijk worden om in de toekomst een Non-immigrant O aan te vragen dan vind je hier alle gegevens. Hou er rekening mee dat voor een retirement nu ook de in/out patiënt verzekering 400 000/40 000 Baht verplicht werd zoals dat al het geval was bij een Non-immigrant O-A en dit bovenop die COVID verzekering van 100 000 Dollar: hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Je kan ook voor een Non-immigrant O-A kiezen. Die kan je nu wel al aanvragen: hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

บริการวีซ่า

Wat COVID documenten en bewijzen betreft, ondertussen heeft de website van de Thaise ambassade een update gekregen (15 november). Wat hierboven staat kan je daar ook lezen en ook welke documenten je nodig zal hebben.

Voor Den Haag: hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

Voor Brussel: www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

3 reacties op “Thailand visavraag Nr 188/20: In januari naar Thailand met een Non-immigrant O”

 1. Jm zegt op

  Alles in het Engels en dit voor een ambassade voor Belgie

  • De Bock zegt op

   1740

   5

   10

   Informatie voor vreemdelingen die naar Thailand reizen, bijgewerkt op 12 november 2020

   KENNISGEVING COVID-19: ALLE DIENSTEN WORDEN * ALLEEN OP AFSPRAAK *

   LAATSTE UPDATES (12 november 2020)

   Visa-vrijstellingsregelingen zijn momenteel opgeschort.
   10 categorieën niet-Thaise staatsburgers mogen Thailand binnenkomen. Ze moeten een Certificate of Entry (COE) aanvragen bij de Royal Thai Embassy
   Houders van een “OA” (lang verblijf) en “B” -visum (evenals een in aanmerking komende kandidaat voor “OA” (lang verblijf) en “B” -visum kunnen nu het Certificate of Entry (COE) aanvragen
   Bepaalde luchtvaartmaatschappijen mogen nu semi-commerciële vluchten naar Thailand uitvoeren * MAAR alleen voor vrijgestelde categorieën niet-Thaise staatsburgers *: Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Singapore Airlines, EVA Air, Thai Airways, Lufthansa Austrian, Airlines, Swiss Air , KLM, Air France en Cathay Pacific
   *************

   Thailand Visa and Certificate of Entry (COE)
   (De volgende voorschriften zijn tot nader order van toepassing tijdens COVID-19-situatie)

   Lijst met niet-Thaise staatsburgers die Thailand mogen binnenkomen
   Op grond van de verklaring van een noodsituatie in Thailand van 26 maart 2020 is de toegang tot Thailand toegestaan ​​voor bepaalde personen op de vrijgestelde lijst in overeenstemming met de verordening die is uitgevaardigd onder het noodbesluit (nr. 12). De lijst voor niet-Thaise staatsburgers omvat het volgende:

   (1) vrijgestelde personen of personen die zijn gespecificeerd, toegestaan ​​of uitgenodigd door de premier of hoofdfunctionaris die verantwoordelijk is voor het verhelpen van de noodsituatie om het Koninkrijk binnen te gaan met betrekking tot noodzaak, waarbij ook voorwaarden en tijdsbestekken kunnen worden voorgeschreven;

   (2) Personen op diplomatieke of consulaire missies of onder internationale organisaties, of vertegenwoordigers van buitenlandse regeringen of agentschappen die hun taken uitvoeren in Thailand, of enige andere personen in internationale agentschappen, die het Ministerie van Buitenlandse Zaken toestemming geeft met betrekking tot noodzaak, inclusief hun echtgenoot , ouders of kinderen (klik hier voor meer informatie)

   (3) niet-Thaise staatsburgers die echtgenoten, ouders of kinderen zijn van Thaise staatsburgers;

   (4) Niet-Thaise staatsburgers die een woonplaatsverklaring hebben of toestemming hebben gekregen om in het Koninkrijk te wonen, met inbegrip van hun echtgenoten of kinderen;

   (5) Niet-Thaise staatsburgers die een werkvergunning hebben of toestemming hebben gekregen om in het Koninkrijk te werken in overeenstemming met de Thaise wetgeving, inclusief hun echtgenoten of kinderen

   (6) Niet-Thaise staatsburgers die studenten zijn van onderwijsinstellingen in Thailand die zijn goedgekeurd door de Thaise autoriteiten, met inbegrip van hun ouders of voogden, met uitzondering van studenten van niet-formele scholen in overeenstemming met de wetten op privéscholen of van andere soortgelijke particuliere onderwijsinstellingen;

   (7) Niet-Thaise staatsburgers die in Thailand medische behandeling nodig hebben, inclusief hun begeleiders, behalve voor behandeling voor COVID-19;

   (8) Niet-Thaise onderdanen die het Koninkrijk mogen binnenkomen op grond van een speciale regeling met een vreemd land of die toestemming hebben gekregen van de premier – die zich allemaal strikt moeten houden aan de preventie en bestrijding van overdraagbare ziekten van het Koninkrijk.

   8.1 Neem voor mediaproductie of filmen eerst contact op met Thailand Film Office, Department of Tourism, Ministry of Tourism and Sports ( http://www.thailandfilmoffice.org ) voor het verzoek.

   8.2 Houders van een Thailand Privilege Card kunnen rechtstreeks contact opnemen met Thailand Privilege Card Co., Ltd. (Thailand Elite) om autorisatie aan te vragen. In dit stadium kan de Royal Thai Embassy, ​​zonder toestemming van Thailand, geen COE uitgeven voor Elite-kaarthouders.

   8.3 Vanaf 29 september 2020 mogen de volgende personen, de volgende niet-Thaise staatsburgers, Thailand binnenkomen onder de vrijgestelde categorie 1 (11):

   8.3.1 Houders van een niet-immigrant O-A-visum (lang verblijf);

   8.3.2 Houders van een niet-immigrant OX-visum (lang verblijf) (alleen van toepassing voor onderdanen van Japan, Australië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Canada en Staten); of

   8.3.3 Houders van een APEC-kaart (uit Nieuw-Zeeland, Australië, Singapore, Maleisië, Republiek Korea, Japan, Chinees Taipei en China).

   8.4 Vanaf 9 oktober 2020 mogen de volgende personen, de volgende niet-Thaise staatsburgers, Thailand binnenkomen onder de vrijgestelde categorie 1 (11):

   Houders van een niet-immigrant B-visum die geen werkvergunning hebben maar:

   heeft geïnvesteerd in flatgebouw of heeft spaargeld op de Thaise bankrekening of bezit Thaise staatsobligaties voor een minimumbedrag van 3 miljoen baht; of
   Zakelijke bijeenkomst of werk in Thailand
   De volgende documenten zijn vereist:

   kopie bankafschrift (daterend uit 6 maanden vanaf de dag van indiening), waarop de aanbetaling van niet minder dan 500.000 Baht of gelijkwaardig is vermeld. De naam van de aanvrager moet duidelijk op het bankafschrift worden vermeld.
   Voor degenen die reizen voor zakelijke bijeenkomsten, moet het uitnodigende bedrijf in Thailand een kapitaal hebben betaald van niet minder dan 2 miljoen baht
   Bewijs van juridische eigendom van een condominiumgebouw of het originele exemplaar van het Thaise bankafschrift of de Thaise staatsobligaties (met vermelding van het minimumbedrag van 3 miljoen baht)
   Personen jonger dan 2 – 8 jaar moeten een certificaat van binnenkomst (COE) aanvragen bij de Royal Thai Embassy in het land van hun verblijf (en een visum, als ze er nog geen hebben) ten minste 15 werkdagen voor de geplande reisdatum .

   2) Vereiste documenten voor de inzending:

   2.1 Certificaat van toegang (zie nr. 4 voor het aanmeldingsproces)

   2.2 Een geldig visum of inreisvergunning (raadpleeg voor visumaanvragen de voor elk type visum vereiste documenten – klik hier voor visuminformatie )

   Momenteel zijn de volgende soorten visa NIET toegestaan ​​om Thailand binnen te komen: Transit-passagiers (TS), Sportvisumhouders (S), Monniken en andere religieuze visumhouders (R) en hun echtgenoten of kinderen, Vrijwilligers (O) en niet -formele studenten met een visum (zoals taalscholen, duikscholen, boksscholen).

   2.3 Ziektekostenverzekering met dekking voor medische behandelingen in Thailand, inclusief COVID-19-behandeling, voor een minimum bedrag van 100.000 USD of gelijkwaardig

   Thai General Insurance Association (TGIA) biedt een platform waar COVID-19 Insurance met de aangesloten verzekeringsmaatschappijen online kan worden gekocht (http://covid19.tgia.org/). Houd er rekening mee dat de aankoop op de website van TGIA optioneel is en dat verzekeringen van andere bedrijven nog steeds kunnen worden geaccepteerd, zolang deze voldoet aan de bovengenoemde vereiste.
   2.4 Medisch certificaat met een laboratoriumuitslag waaruit blijkt dat COVID-19 niet is gedetecteerd, met behulp van de RT-PCR-methode (niet langer dan 72 uur voor vertrek afgegeven)

   2.5 Fit to Fly-gezondheidscertificaat (niet langer dan 72 uur voor vertrek afgegeven)

   2.6 Bewijs van hotelboeking in een alternatieve staat quarantaine (ASQ) voor 14 dagen (als uw reisdatum niet kan worden bevestigd, maak dan een flexibele boeking bij het hotel). Het boeken van de quarantainevoorziening is voor rekening van de reiziger. Als uw aankomstluchthaven in Bangkok is, moet u het ASQ-hotel alleen in Bangkok boeken. * De lijst met ASQ Hotels wordt regelmatig bijgewerkt en is te vinden op http://hsscovid.com/ *

   * De aanvrager dient zich te onthouden van drukke of risicovolle plaatsen ten minste 14 dagen vóór de reisdatum naar Thailand *

   3) Informatie over vluchten naar Thailand (vanaf 6 oktober 2020)

   VLUCHT UPDATE

   Momenteel mogen bepaalde luchtvaartmaatschappijen in oktober 2020 semi-commerciële vluchten naar Thailand uitvoeren , waaronder Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Singapore Airlines, EVA Air, Thai Airways, Lufthansa Austrian, Airlines, Swiss Air, KLM, Air France en Cathay Pacific.
   Alvorens vluchten bij de bovengenoemde zes luchtvaartmaatschappijen te boeken, zorgen reizigers ervoor dat zij vallen binnen de categorieën niet-Thaise onderdanen die Thailand mogen binnenkomen . Als ze niet in aanmerking komen voor de COE en al betaald hebben voor de vlucht, zijn ze onderworpen aan het toepasselijke annulerings- / restitutiebeleid van de respectieve luchtvaartmaatschappijen.
   Degenen die reizen met vluchten die aankomen op de luchthaven Suvarnabhumi of Don Muang, kunnen kiezen voor de alternatieve quarantaine of alternatieve lokale quarantaine hotels in de provincie Bangkok of de provincie Chonburi. Degenen die reizen met vluchten die aankomen op de luchthaven van Phuket, kunnen alleen kiezen voor de alternatieve lokale quarantaine in Phuket. Lijst met ASQ / ALQ hotels >> http://hsscovid.com/
   4) Online aanvraagproces voor Certificate of Entry (COE)

   4.1 Bereid documenten voor volgens de checklist ( klik hier om te downloaden )

   4.2 Indien u geen geldig visum of inreisvergunning heeft, maak dan eerst een afspraak met de Ambassade voor uw visumaanvraag. De aanvraag tot afspraak moet gebeuren via e-mail: coe@thaiembassy.be De afspraak is pas bevestigd als er een bevestigingsmail is van de Ambassade. Het aanmeldingsproces duurt minimaal 5-7 werkdagen.

   Als u al een geldig visum of inreisvergunning heeft, ga dan naar 4.3

   4.3 Ga naar http://coethailand.mfa.go.th voor een online aanvraag en upload uw documenten.

   4.4 Voor een succesvolle aanvraag kunt u de COE downloaden van de website en deze afdrukken voor uw reis.

   VDO-clip over hoe u uw COE online kunt aanvragen:

   Niet-Thaise staatsburgers, klik hier

   THAI-onderdanen klik hier

   Voor vragen kunt u contact opnemen met coe@thaiembassy.be

   of bel 02640 6810/0491 122084 op maandag t / m vrijdag van 10.00-13.00 uur. en 14.00-16.00 uur. (behalve op de feestdag van de ambassade)

   Downloaden:

   Checklist van documenten voor aanvraag Certificaat van Binnenkomst
   Declaratie formulier
   Aangifteformulier voor diplomaten en hun gezin
   Visa aanvraagformulier
   Lijst met hotels in alternatieve quarantaine, bezoek http://hsscovid.com/ *

   • Jaap zegt op

    De Bock, heel erg bedankt voor al deze informatie. Mooi overzicht.

    Ik word wel geheel moedeloos van de hoeveelheid regels en formulieren en vereisten. Ik wacht nog maar effe. 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website