Thailand visavraag Nr 184/20: Thai marriage

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
9 november 2020

Vraagsteller: Redback

Ik ben Belg, na 10 jaar samenwonen gehuwd in Belgie met Thaise vrouw. Zij heeft nu ook de Belgische nationaliteit. Aangezien ik in maart 2021 op pensioen ga zou ik voor langere periode naar Thailand willen vertrekken. Mijn vrouw zou wegens familiale reden in januari al willen gaan.

Nu zou ik mijn Belgisch huwelijk willen aangeven in Thailand. Kan mijn vrouw dit met de nodige documenten alleen doen zonder mijn aanwezigheid? En kan ik dan in maart, een marriage visum aanvragen?

Bedankt voor de nodige reactie’s.


Reactie RonnyLatYa

1. Ik denk dat het zal volstaat om een uittreksel van je burgerlijk staat voor te leggen dat bewijst dat jullie gehuwd zijn om je Non-immigrant O op basis van Thai Marriage te bekomen. Kan je bij de gemeente bekomen.

Je vrouw zal bovenop dat ook moeten bewijzen dat ze ook nog de Thaise nationaliteit bezit.

Zie ook www.thaiembassy.be/visa/

Non-immigrant Visa “O” (Spouse/Family) Visa for people who are married with a Thai

…..

– A copy of the wedding certificate on which you write “certified true copy” + date + signatures of you and your partner

– A copy of the Thai identity card of your partner on which they write “certified true copy” + their signature

….

Maar best contacteer je even het consulaat in Antwerpen of de ambassade in Brussel of dit volstaat als bewijs van huwelijk. Heb je meteen al duidelijkheid.

Je kan natuurlijk ook je Non-immigrant O aanvragen op basis van Retirement. Indien dat dan al terug kan natuurlijk. Maakt voor je verlenging later in Thailand ook niet uit op welke manier (retirement of Thai marriage) je bent binnengekomen om later een verlenging aan te vragen. Kan zowel op basis van Retirement of Thai Marriage. Als je aan de voorwaarden van je keuze voldoet natuurlijk.

2. Wat het registreren in Thailand betreft vermoed ik dat je erbij zal moeten zijn, want er zullen de nodige documenten moet onderteken worden. Die registratie in Thailand is wel degelijk noodzakelijk indien je een verlenging op basis van Thai marriage wil aanvragen. Je moet daarvoor immers een Kor Ror 22 voorleggen en dat kan je enkel bekomen als je huwelijk is geregistreerd in Thailand. Normaal indien het huwelijk voltrokken werd in Thailand is het een Kor Ror 2 – Copy of marriage Certificate. Een Kor Ror 22 is hetzelfde maar wil zeggen dat het huwelijk in het buitenland werd afgesloten.

Misschien zijn er lezers die hun buitenlands huwelijk nadien ook hebben laten registreren in Thailand en je kunnen zeggen hoe de procedure is verlopen.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Thailand visavraag Nr 184/20: Thai marriage”

 1. Jm zegt op

  Ik ben gescheiden in Thailand zonder ik daar was.
  Eerst gescheiden in Belgie, daarna met gelegaliseerde en vertaalde papieren naar Thailand en daar overgeschreven.
  Ik denk dat je voor je huwelijk hetzelfde kan doen.

 2. Guy zegt op

  Naar mijn bescheiden mening en met de ervaring die wij hebben is het beter alle administratieve taken in bij de Ambassade te Brussel te doen en dan wel samen met je echtgenote,
  De vertegenwoordigers bij de Thaise ambassade zijn wel behulpzaam in het vinden van de gepaste oplossingen.

  Eens de nodige docu in orde kan je echtgenote desgewenst uiteraard vroeger vertrekken.

  veel succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website