Vraagsteller: Paul

Mijn vrouw (Thaise) en ik (Belgisch) zouden begin volgend jaar samen met onze zoon (20 maanden, Belgisch) op bezoek willen naar Thailand voor een langere periode (6-9 maanden). Een Application for Certificate of Entry is o.a. mogelijk op basis van “(3) Non-Thai nationals who are spouses, parents, or children of Thai nationals”.

Ik heb contact genomen met het Thaise consulaat om meer informatie te vragen over het non-immigrant 0 visum (met “retiree” verlenging in Thailand). Volgens hen is de kans 0,0 om toestemming te krijgen voor een Certificate of Entry tenzij je een zeer dringende reden zou hebben om naar Thailand af te reizen.

Ik begrijp uit sommige berichten op dit forum dat er al verschillende mensen in geslaagd zijn om naar Thailand af te reizen. Graag zou ik van hen vernemen of dit correct is, welke reden zij hebben opgegeven voor de reis naar Thailand en welke (dringende) redenen dan effectief aanvaard zijn geweest?

Indien jullie ons ook zouden kunnen vermelden waar jullie die COVID-19 verzekering met een minimum van 100.000 USD hebben afgesloten dan zou dit ons al een heel eind op weg zetten.

Alvast heel erg bedankt voor jullie feedback.


Reactie RonnyLatYa

Waarschijnlijk hebben die als reden dat ze terugkeren naar hun vrouw/kind die in Thailand aanwezig zijn.

Jij zegt dat je op bezoek gaat met je vrouw en kind naar Thailand. Dat lijkt meer dat je op verlof gaat. Daar kan misschien het verschil liggen, alhoewel het op zich eigenlijk geen verschil zou mogen uitmaken dacht ik.

Ik zie toch ook nergens staan waar ze een (dringende) reden vragen, maar misschien heb ik er over gelezen. Je moet enkel aan de voorwaarden voldoen dacht ik.

Misschien is het ook beter om de ambassade te contacteren ivm reizen tijdens COVID-19 ipv het Consulaat.

– Misschien vrouw en kind eerst laten gaan en als ze daar zijn vervolgens aanvraag om je vrouw te vervoegen

– Jij kan, als je voldoet aan de voorwaarden, misschien ook een Non-immigrant O-A aanvragen.

– ….

Ik geef maar wat ideeën die nu bij me opkomen maar misschien kunnen lezers nog andere redenen bedenken.

Wat betreft de verzekering. Ik zie het niet meteen terug op de website van de Thaise ambassade in Brussel, maar de Thaise ambassade in Den Haag heeft wel een link naar maatschappijen die de 100 000 Dollar COVID-19 verzekeringen aanbieden.

Misschien daar eens kijken.

In België een verzekering vinden wordt moeilijk denk ik vermist Thailand als rode zone staat gemarkeerd. Ook de ziekenkassen verzekeren niet als je naar een rode zone vertrekt.

hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

4. Having trouble finding an insurance policy with USD100,000 coverage for COVID-19? Please find an available option here: https://covid19.tgia.org

– of anders AA insurance in Thailand een contacteren www.aainsure.net/ Spreken Nederlands

Misschien zijn er lezers met meer tips of info.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

11 reacties op “Thailand visavraag Nr 181/20: Dringende redenen voor Thailand reis”

 1. Guy zegt op

  Ik volg de redenering van RonnyLatYa voor wat betreft inwinnen informatie en doeltreffende hulp.
  Doe de moeite om naar de ambassade in Brussel te gaan, maak daar een afspraak.
  Ervaring leerde mij(ons) dat de medewerkers op de Ambassade zeer behulpzaam en vriendelijk zijn.
  Het Consulaat – sommige medewerkers daar – niet de beste service verleent.

  Ook zou ik er over nadenken om – indien jullie dat willen natuurlijk – nog enkele maanden te wachten met het definitief regelen van een entry als gehuwden met gemende nationaliteit. Thaise onderdaan met Belgische echtgenoot en gemeenschappelijk kind.

  Persoonlijk meen ik dat binnen afzienbare tijd een reeks obstakels zullen verdwijnen uit de huidige regeling.
  Een familiebezoek bij jullie familie in Thailand zou ook pakweg in april/mei kunnen doorgaan..
  Aan jullie de keuze uiteraard.

  Wijzelf wachten in alle geval nog enige maanden tenzij er iets ernstig zou gebeuren met een familielid daar.

  Succes

 2. walter zegt op

  M.i. is het ook belangrijk dat je vrouw als Thai nog steeds officieel ingeschreven is op een adres in Thailand.

 3. Hua zegt op

  AA Insurance is zeker een uitstekende insurance broker in Thailand.
  Zij zijn zeer goed op de hoogte van alle verzekeringen incl. Covid-19 dekking.

  https://aainsure.net/nl-index.html

 4. Luc Muyshondt zegt op

  Ik heb vanmorgen een mail gekregen van de thaise ambassade in Brussel dat ze tijdelijk in lockdown zijn. Ik had problemen met mijn coe aanvraag on line. Wacht nu op verder bericht.

 5. Marnix Hemeryck zegt op

  Beste ik ben nu in Quarantaine ik heb een visum aangevraagd 2x 3maanden .ik zelf heb geen misserie gehad ik ging normaal aan oktober vertrekken maar door schuur netvlies kon ik niet afreizen heb opnieuw aangevtlraagd en gekregen 4 nov dus ga naar Brussel en vraag het aan normaal geen probleem nu heb ik wel vernomen dat Thailand zelf moeilijk doet maar probeer en veel geluk .nodig pasport verzekering hoeveel je verdiend of op spaarrekening, vlieg to fly covi test en visum papieren in vullen eerst kijken voor vlucht en hotel als jecalles zelf betaald ook vrouw gaat het vlugger .grtjs

  • RonnyLatYa zegt op

   Wat is een 2 x 3 maanden visum ?

 6. Marnix Hemeryck zegt op

  Hey Ronny dat is gewoon een visum aanvragen voor 3 maanden en dan kan je als je wilt nog eens verlengen voor 3 maanden of 90 dagen grtjs en succes de mijne liep af op de 20 maar heb gezien dat bij airport al bij de douane al een stempel staat dat februari

  • RonnyLatYa zegt op

   Je kan dat visum niet verlengen. Enkel de verblijfsperiode bekomen met dat visum.
   De geldigheidsperiode van een Non-immigrant O visum, want daarover zal je het wel hebben, is 3 maand en nooit verlengbaar.

   De verblijfsperiode die je ermee bekomt bij binnenkomst is 90 dagen. Die 90 dagen is wel verlengbaar bij immigratie maar dan enkel voor 1 jaar en als je aan de voorwaarden voldoet. Niet met 90 dagen,
   Let dus op dat je aan die voorwaarden voldoet op het moment van de aanvraag tot verlenging. Je zal niet zomaar 90 dagen krijgen.

   Dat je nu een verblijfsperiode tot begin februari hebt bekomen is normaal, want dat is dan 90 dagen na je binnenkomst. Maar dat heeft niks met de geldigheidsperiode van je visum te maken.
   Dat je visum zelf afloopt op 20 november zal zijn omdat je het dik 2 maand, ergens rond 20 september denk ik, al hebt aangevraagd. Maar toen kon je niet vertrekken heb ik begrepen. Maak niet uit want de geldigheidsperiode is 3 maand zoals ik al zei. Zolang je dan maar binnenkomt voor 20 november is het goed. Maar dat die geldigheidsperiode de 20ste afloopt maakt nu ook niks meer uit want je kon er toch maar 1 keer mee binnen en dat heb je gedaan want je zit in quarantaine.

   En anders hebben ze een nieuw visum ingevoerd met nieuwe verblijfsperioden waar ik niks van af weet.
   Er is wel een nieuw visum, het STV en de 90 dagen verblijfsperiode die je daar mee bekomt kan je wel met 2 x 90 dagen verlengen, maar dat visum is momenteel niet beschikbaar voor Belgen/Nederlanders.

   • adje zegt op

    En als ik een visum O heb met multy ply entre dan kan ik toch borderrun maken( via land ) en dan wordt mij verblijf toch met 30 dagen verlengd? Ja, ik weet je kan dit momenteel niet doen maar ik denk aan, hopelijk, volgend jaar zomer. Want ik wil verblijf niet met jaar verlengen i.v.m. financiele eisen.
    Ik wil maximaal 6 maanden in Thailand blijven.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ja, maar zoals je zelf al aangeeft is dat nu niet relevant dat multiple entry omdat de grenzen gesloten zijn voor “borderruns”, of je zou gans het proces van CoE en quarantaine opnieuw moeten doorlopen.

     Je verlengt trouwens je verblijfsperiode niet met een “borderrun”, maar je bekomt bij binnenkomst een nieuwe verblijfsperiode.
     Dat is dan met een Non-immigrant O Multiple entry 90 dagen en niet 30 dagen zoals je schrijft
     30 dagen is enkel als je die “borderrun” zou maken op basis van “Visa Exemption” maar daar zijn we allemaal nog ver van verwijderd.

     • adje zegt op

      Dank je voor de toelichting. Nu weet ik tenminste zeker dat, wanneer de situatie weer normaal is, ik voldoende heb aan een Non-immigrant O multiplyentry visum om 2x 90 dagen naar Thailand te gaan.
      Nogmaals dank.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website