Vraagsteller: Zwier

Het is mij niet allemaal duidelijk. Kan men al overwinteren in Jomtien? Heb jaarvisum tot 21 januari 2021. Vraag het jaarlijks aan in Jomtien. Huur op jaarbasis een condo.

Buitenlandse zaken van Nederland geeft nog steeds een oranje reisadvies voor Thailand (Belgie geeft een rood reisadvies). Dus je bent dan niet verzekerd? Waar moet je aan voldoen? Hoe zit het precies met de ziektekosten ivm corona, het bedrag wat men vraagt? Als je verplicht verzekerd bent en en een reisverzekering hebt.

Hopelijk wat meer duidelijkheid


Reactie RonnyLatYa

In het geval van Retired/Toerist.

Als je een STV (Special Tourist visa) of Non-immigrant O-A / OX visum kan bekomen of je hebt een verblijfsperiode bekomen met die visums en je hebt een nog geldige re-entry kan je de aanvraag om Thailand binnen te komen indienen. (Het O-X visum is niet beschikbaar voor Belgen.)

Of je dan momenteel al direct binnen kan weet ik niet. Ik vermoed dat de ambassade wel zal zeggen wanneer het kan, want aanvankelijk zijn er maar een beperkt aantal die toegelaten worden en vermoedelijk eerst van de zogenaamde “veilige landen”.

Om een STV, O-A, O-X of een verlenging van een verblijfsperiode bekomen met een O-A te bekomen moet je een verzekering voorleggen die 400 000 Baht inpatient en 40 000 Baht outpatient dekt. Dat was ook al zo voor de Coronamaatregelen.

Natuurlijk zijn er ook financiële eisen maar die kan je terugvinden op de website van de ambassade.

Daarbovenop wordt nu ook nog een extra COVID-19 verzekering gevraagd van minstens 100 000 Dollar. Die zal je moeten voorleggen om een CoE (Certficate of Entry) te bekomen en om Thailand binnen te kunnen. Bovendien zal je momenteel ook rekening moeten houden met een quarantaine

Of een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O en met een nog geldige “Re-entry” ook zal aanvaard worden is niet zeker. Momenteel lijkt het van niet maar dat kan misschien in een later stadium nog veranderen.

Als Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies geeft en je bent daardoor dan nergens meer voor verzekerd zal je moeten op zoek gaan naar verzekeringen die dat wel dekken. Voor die 400 000 Baht inpatient/40 000 Baht outpatient is er een lijst van verzekeringsmaatschappijen die door immigratie aanvaard zijn. Kan je allemaal op de website van de ambassades terugvinden.

Ook zijn er Thaise maatschappijen die de COVID-19 verzekering aanbieden. De premie die je betaalt hangt of van het risicogebied waaruit je komt en de duur van je verblijf.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 2.50/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website