Thailand visavraag Nr 160/20: Visa Exemption of Tourist Visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
2 oktober 2020

Vraagsteller: Cor

Kan ik met normale 30 dagen vakantie in Thailand dit verlengen tot 60 dagen? Of moet ik visum voor 60 dagen aanvragen?


Reactie RonnyLatYa

Indien men al toeristen gaat toelaten op korte termijn dan zal dit zo goed als zeker niet via een “Visa Exemption” (visum vrijstelling) van 30 dagen gebeuren.  Ik denk dat dit wel iets is dat enkel in de laatste fase van de heropening weer zal ingevoerd worden.

Er was recent een berichtgeving dat toeristen terug binnen zouden kunnen en men zou daarvoor een “Tourist visa” kunnen aanvragen waarvan o.a. een van de voorwaarde is dat men 500 000 Baht gedurende 6 maand op zijn rekening had. Hiermee zou je dan 60 dagen in Thailand kunnen verblijven met de mogelijkheid tot 30 dagen verlenging. De inreisvoorwaarden die genomen worden voor COVID-19  blijven dan ook nog steeds van toepassing. (testen, quarantaine, COE, etc.)

Maar meer informatie werd daarbij niet gegeven.  Misschien is dit later of beperkt tot bepaalde landen. Verder heb ik daar nog niets over gelezen.

In ieder geval is daarover ook nog niets terug te vinden op de website van de Thaise Ambassade in Den haag.  Daar schrijft men nog steeds dat binnenkomsten omwille van toerisme nog steeds niet toegestaan is (Last updated on 30 September 2020.)

  1. Entry into Thailand for the purposes of tourism is still NOT permitted.

hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website