Vraagsteller: Thomas

Ik ben voornemens om deze maand naar mijn vrouw in Thailand terug te gaan en heb net de brief van de ambassade gekregen met een voorlopig CoE. Hotel en ticketreservering moeten nog overlegd worden en een persoonlijke verklaring die in deze mail werd bijgevoegd.

Nu word er gezegd met welke maatschappijen je mag vliegen (Emirates, EVA Air, Singapore Airlines, Thai Airways, Qatar Airways en Etihad Airways) maar je kunt ook van een repatrieringsvlucht door de Thaise ambassade geregeld neem ik aan, met KLM gebruik maken dat is dan een enkele reis vanaf 700 euro afhankelijk van wat je wilt, ik denk dat ze economie en businessclass bedoelen.

Nu is het zo dat mijn “Thai wife visum” tot 14 november geldig is en ik nergens meer kan vinden hoe het met de verlenging hiervan zit. Kon je dit nu 15 dagen van te voren tot 7 dagen erna verlengen want daar staat me iets van bij? Als dat het geval is ben ik namelijk bij vertrek op 30 oktober en na mijn quarantaine nog op tijd anders moet ik eerder vliegen. Heeft iemand een link of weet hoe het zit?

Alvast hartelijk dank en veel succes voor andere mensen die terug willen.


Reactie RonnyLatYa

Met je “Thai wife visum” veronderstel ik dat je een eerder bekomen verblijfsperiode in Thailand bedoelt, bekomen op basis van “Thai marriage”. Hopelijk heb je ook dan aan je “re-entry” gedacht, maar ik ga er vanuit dat de ambassade dat ook wel zal controleren of zal gecontroleerd hebben.

Deze verblijfsperiode is geldig tot 14 november schrijf je. Dan heb je ook tot die datum de tijd om een nieuwe jaarverlenging aan te vragen.

In principe kan je een verlenging aanvragen 30 dagen, sommige aanvaarden het ook 45 dagen voor einddatum tot die einddatum. Niet later. Hou ook rekening met je quarantaineperiode voor je verlenging of je bent ze kwijt.

Ik zou alvast ook niet op het randje beginnen rekenen…

Wat je bedoelt met 15 dagen voor tot 7 dagen na is de 90 dagen adresmelding, maar dat heeft hier nu niets mee te maken. De eerstvolgende 90 dagen adresmelding dien je pas te maken 90 dagen na binnenkomst en dat kan dan 15 dagen voor tot 7 dagen na de 90ste dag, tenminste als je de melding in het immigratiekantoor zelf gaat maken. Per post of on-line gelden andere periode.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website