Thailand visavraag Nr 156/20: Thailand Longstay company

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
26 september 2020

Vraagsteller: John

Wie heeft er ervaring met de ‘Thailand Longstay company’? www.thailongstay.co.th/index.html Zij bieden kennelijk normaliter services aan voor ‘reitirement’ visa en nu ook voor speciale visum programma STV.

Als je de extra fee beperkt blijft tot 10.000 baht (plus BTW en natuurlijke de overige kosten als verzekering, quarantaine etc) valt de ‘schade’ nog wel mee, voor hen die heel graag naar Thailand willen.

Of zie ik wat over het hoofd?


Reactie RonnyLatYa

Ik weet van hun bestaan, maar daar stopt het ook. Geen enkel ervaring mee.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

5 reacties op “Thailand visavraag Nr 156/20: Thailand Longstay company”

 1. Cornelis zegt op

  Tsja, als je het geen probleem vindt 10.000 baht te betalen voor een visum waarvan de overheid heeft aangekondigd dat het 1900 baht gaat kosten moet je dat niet laten, natuurlijk. Bovendien moet je dat visum in je thuisland regelen en dan kan ik me nauwelijks voorstellen dat ze daarin een rol kunnen spelen.

  • Ger-Korat zegt op

   Eerst even de link aanklikken en lezen dan word het een ieder wat duidelijker denk ik. Ten eerste wordt een foto naar de ambassade gestuurd welke checkt of je foto niet op een opsporingslijst staat en dan moet je het al erg bont hebben gemaakt. Vervolgens vul je de aanvraagformulieren in en dan regelt het bureau de aanvraag rechtstreeks met de authoriteiten in Bangkok waarna je de COE via de ambassade krijgt uitgereikt. Hieruit blijkt dat het via de officiële kanalen verloopt. En het voordeel is denk ik dat je ondanks dat je uit Nederland of België komt tocht als toerist een aanvraag kan indienen. En je kunt vliegen met de KLM vanuit Amsterdam en is er dan ook geen probleem dat je als enige toerist in dit toestel zit. Ik zou zeggen: doen, voor degen met wat poen want je bent wel 30 dagen verblijf in een hotel, 15 dagen quarantaine en 15 dagen gewoon verblijf, kwijt wat zo een baht of 100.000 kost schat ik zo in + nog 10.000 voor het bureau. Dan vind ik het nog wel meevallen want je krijgt hierbij dan de mogelijkheid om Thailand als toerist binnen te geraken en dan hoeft het niet met een groep maar kan als individu.

   • Cornelis zegt op

    Aanklikken, maar dan wèl goed lezen/weergeven natuurlijk…….

    Een foto van je paspoort wordt niet naar de Ambassade gestuurd, maar naar de Thaise Immigratie autoriteiten. Als die toestemming geven moet je de kosten van de aanvraag betalen – 10.000 baht + 7% BTW + 2000 baht ‘visa fee’ – en krijg je het aanvraagformulier toegestuurd. Dan wordt er overlegd met de aanvrager over de hotelopties voor 30 dagen, de mogelijke chartervluchten en de vereiste verzekering voor minstens 90 dagen. Pas als dat geregeld is en de aanvrager voor dat hotel, de vlucht en de verzekering heeft betaald moet hij de betreffende documentatie en het aanvraagformulier naar Thailand Longstay Company opsturen.
    Pas dan wordt de aanvraag voor je bij het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken ingediend. Wordt die goedgekeurd, dan kun je het visum plus het Certificate of Entry bij de Thaise Ambassade ophalen.Vervolgens moet je natuurlijk ook nog het fit to fly-certificaat verkrijgen en de Covid-test met een negatief resultaat – binnen 72u voor vertrek – ondergaan. De kosten hiervan zijn niet in die 10.000 baht begrepen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Je aanvraag zal je altijd wel kunnen indienen.
    Maar of je nu ook al in aanmerking zal komen om te vertrekken vanuit Nederland/België als SVT reiziger? Ik heb geen idee welke criteria ze zullen hanteren. Gaat het eerst over “veilige” landen of niet en indien zo, welke landen zijn dit dan?

    En of je dan zomaar ook zelf je vlucht uit te kiezen hebt?
    Er staat ook.”….and the company will correspond with the applicant regarding:
    ….
    Options for chartered flights
    ….
    Wat voor mij ook kan betekenen dat zij ook een lijst met vluchten kunnen mededelen die beschikbaar zijn voor SVT passagiers en mogelijk verplicht te boeken.

    Maar zoals je zegt, voor diegene die het er voor over hebben…. Waarom niet. Misschien lezen we binnenkort wel hun wedervaren

 2. l.lagemaat zegt op

  De Thaise overheid heeft geen enkele boodschap aan deze Thailand Longstay company’. http://www.thailongstay.co.th/index.html

  Met andere woorden ook via deze weg krijgt iemand geen toegang tot Thailand, behalve waar de Thaise overheid toestemming heeft verleend, zoals omschreven!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website